שלום אני חדש פה אני בחור ישיבה

שלום אני חדש פה אני בחור ישיבה

חרדי רציתי לשאול האם יש פה חרדים חולי אפילפסיה בשביל לדבר על התופעה הזאת מההיבט החרדי

חייםלוי

Member
מנהל
היה עוד בחור חרדי שהתעניין גם הוא

בקשר בין אפילפסיה וחרדים. אני מבין שהבעיה העיקרית בציבור החרדי היא השידוכים. בשל הסטיגמה שיש לאפילפסיה לא יקבלו בחור כזה לשידוך הולם גם אם הוא למדן ותלמיד חכם. מקסימום ישדכו לו נכה או בעלת מום כלשהו. ראיתי את התגובות האלה נכתבות בפורום חרדים בתפוז מתוך הבנה שכך צריך להיות. ניסיתי לשכנע בפורום ההוא שאין לדחות אדם רק מכיוון שיש לו אפילפסיה אבל לא הצלחתי. אני מקווה שתישאר כאן ואולי יבואו עוד חרדים לפורום.

חייםלוי

Member
מנהל
זו אכן בעיה כאובה. הסטיגמה בציבור

החרדי חזקה אפילו יותר מאשר בציבור החילוני (וגם שם לא חסר). אולי אפשר להיפגש עם רבנים חשובים ובעלי השפעה. או אדמו"ר של החסידות או ראש ישיבה חשוב שיש לו השפעה בפלג המסוים אליו אתה שייך ולנסות להסביר את המצב. אפשר גם לנסות להפגיש את הרב עם נוירולוגים או עם הרב פירר שיסבירו שהשד לא נורא כל כך. אם הם ישתכנעו יש סיכוי טוב יותר שהבעיה תהיה קלה יותר אם גם לא תיפתר לגמרי.

aerox

New member
או שפשוט לא לגלות

שיש לך אפילפסיה...לפי דעתי
לפחות כך זה נראה מהצד החילוני שלי

חייםלוי

Member
מנהל
נראה לי שבצבור החרדי האופציה לא

לגלות לא כל כך קיימת משום שהשדכן מברר פרטים אצל קרובי משפחה ומכירים של המועמד/ת לנישואים ואי אפשר להסתיר.

aerox

New member
אז מה שאתה בעצם בא ואומר.

זה שאין פרטיות וסוד רפואי ובעצם מי שחולה באפילפסיה או במחלות שונות ומשונות הוא קצת בבעיה ? מזווית ראיה חילונית האמת היא זה נראה לי קצת דפוק ....ואני חושב שהם צריכים להבין שאפילפסיה זאת לא מחלה כרונית .אבל בהבט החיצוני אולי הם גם לא מבינים שזה לא חייב להיות תורשה לכן אני חושב שהוא משדכים מישהו עם מום לידה אל אחת עם מום לידה .

אני דיברתי עם רב הוא אמר כשהפגישה

עם הבחורה מתקדמת והיא מתאימה ורוצים להתחתן אז חייב לגלות לה או להורים ואסור להסתיר הרי באיזשהו שלב היא תדע מזה אבל הבעיה שהם שומעים כזה דבר אפילו לא מבררים מה זה ישר מורידים את זה ושתבינו יש לי ממש קל ואני לא מסוגל להתחתן עם חולה או נכה

רובי...

למה הכוונה שלך כשאתה כותב נכה או בעלת מום? איזה סוג של בחורות מנסים לשדך לך בעקבות "ההתכווצויות"? וברוך הבא אל הפורום כמובן,

אז כך עדיין לא הציעו לי בעלות מום

מכיוון שלא אמרתי שאני חולה אבל ברגע שאני יגיד אני גמור יציעו לי חולות סכרת נכות מכל הסוגים את מבינה

רובי../images/Emo13.gif

חולות סכרת? אם יכירו לך חולת סכרת יפת תואר אתה לא תגיד לא נכון? אבל אם היא תהיה בנוסף למחלת הסכרת גם טיפהל'ה לא לטעמך... אני לא כותבת את המילה שמתחילה באות מ' ומסתיימת באות ת'
הרי הם מסתכלים על עוד דברים אצלכם מלבד על "ההתכווצויות",אני יודעת...ראשית מעניין מאוד אם היא תהיה לטעמך, אח"כ הסכרת...רק על סכרת לא חשבתי
הם נקראים האנשים המתוקים או משהו כזה...

שוב זה לא רק , הבאתי רק בתור דוגמא

ואני לא חושב שאני צריך לקחת בחורה חולה או נכה שוב תלוי במה מדובר אני לא שולל כלום

על אפילפסיה ושידוכים

ניתן ללמוד לא מעט בשרשור שבו השתתפו גם חיים וגם רוני, מתוך השרשור הזה, ניתן להבין שגם לאנשים עם סכרת , קשה מאוד בעולם החרדי ואני רק יכולה להצטער ולהבין את מצבם של כל נוטלי התרופות באשר הם וכן את כל מי שיש לו בעיה רפואית כלשהי, שלא מצריכה נטילת תרופות אך היא נראית והוא חי במגזר החרדי או בכל מגזר דומה. ליל מנוחה,

estelina

New member
אנוכי רוצה לנחם אותך

גם החברה החילונית מתנהגת באותה צורה עם בעלי מום או נכות אלא מה, בחברה החילונית, המראה החיצוני חשוב יותר אם המחלה לא נראית כביכול כמו אפליפסיה והבחור או הבחורה נראים טוב אז ממש אין בעיה זה כאילו שאין נכות....מעניין אותי מה היה קורה אם אופי מחלת הנפילה היה נראה והיה פגם חיצוני תמידי ....... כבעלת מום כפול שיתוק מוחין וגם אפליפסיה אני אומרת לך תאמר את האמת , זה הדבר הבריא ביותר לעשות תאמין לי כאחת שאתה מפחד ממנה שלא תחשוב לרגע שהייתי הולכת עם כל אחד רק בגלל שאני נכה . העובדה שאני **נכה** זה לא אומר שאני **נחותה** האם פיתחת את עצמך, האם יש לך השכלה , מקצוע טוב , תחביבים, תחומי התעניינות...... אפליפסיה היא לא כל רובי , אלא רק חלק מרובי ואתה אל תפחד מחלק זה ותלמד לאהוב אותו כי חלק זה הינו ממך. תחשוב, מה אתה יכול להציע לבחורה מלבד המחלה שלך?!

למעלה