שלום אני חדש כאן

mao10

New member
שלום אני חדש כאן

שלום לכולם שמי מאור, אני מעוניין להביא לארץ את בת זוגתי מסלובקיה, אנו יחד תקופה של שנה וחצי בה טסנו לתקופות של בין שבוע לחודשים בין אחד לשני.נפגשנו בכלל בגיאורגיה:) אנו מעונייניים לגור ביחד לראשונה וממה שאני מבין אנו צריכים להכנס לתהליך המדורג משמע ויזה של חיים משותפים.יש לי המון שאלות וחששות ואשמח מאד אם תוכלו להאיר בפני את הדרך אפילו על ידי מענה חלקי לשאלות. אז נתחיל, קראתי לעומק את נוהל 5.2.0009 (נוהל הטיפול במעמד של בני זוג של ישראלים) ואלה השאלות שעלו:
  1. כל המסמכים שנדרשת להביא- צריך אפוסטיל ותרגום ע"י נוטריון בארץ נכון? שמעתי שיש רשימה של נוטריונים ע"פ שפות בארץ- האם יש למישהו קישור לזה?
  2. האם אנו חייבים להצהיר ידועים בציבור?
  3. תעודה ציבורית המעידה על מצב נוכחי וקודם- הכוונה להאם היא נשואה/גרושה וכו'?
  4. מכתבים ממליצים מקרובי משפחה וחברים+צילום ת.ז של כל ממליץ- האם חובה שהממליצים מהמשפחה יהיו ההורים? אמא שלה מתנגדת לקשר שלנו וההורים שלי גם לא מאושרים מידי לכן נעדיף להביא מהאחים- האם זה משנה?
  5. המלצת לשכת הקשר -האם סלובקיה נחשבת למדינה במזרח אירופה? טכנית היא ממוקמת במרכז אירופה והיא מהווה חלק מהאיחוד האירופאי,בנוסף היא אחותה של צכיה... מי מכריעה בנושא..
  6. מסמך שנקרא -אישור בדבר קבלת שירותים ממשלתיים כגון משרד הבריאות וכדומה- מה הכוונה?
  7. לגבי הראיון - מה שואלים שם? האם זה שאלות אישיות ,האם מגיעים לפסים מביכים ולא נעימים?מה המטרה שלהם?כמה ראיונות יש עד לאישור הראשוני של השנה.
  8. מבחינה טכנית רשום לי בספח שאני ירושלמי אבל אני גר בחיפה- איך הלישכה בירושלים וכמה זה משמעותי? האם כדאי לי להעביר ספח מגורים?כמה זמן המתנה לכל לשכה בדכ'?
  9. מבחינת השהות שלה והויזה- מהרגע שהיא מגיעה כל עוד לא פתחנו תיק היא יכולה להכנס ולצאת בלי הגבלה? אם חסר משהו בתיק של המסמכים שלנו והזמן של הויזה תייר שלה עומד לפוג- האם נותנים הארכות?
  10. תמונות וכאלה - להביא אלבום או שמספיק להראות במחשב תמונות מטיולים וכאלה?
  11. טיפ של אלופים:)
תודה רבה על כל עזרה,
מאור

oryoyo

New member
תיקח עורך דין - יעלה לך פחות

אם אלה השאלות שלך, אחרי שקראת את הנוהל ובודאי גם עברת על התשובות בפורום הזה - אז זה נשמע שאין לך מושג למה אתה נכנס ומה אתה צריך לעשות.

יהיה לך הרבה יותר זול לשים חמשת אלפים ש"ח לעו"ד, שילווה ויכוון אותך בכל צעד שתעשה - מאשר העלות, עגמת הנפש והזמן שייקח לך לתקן את הטעויות שתעשה.

נכון... עכשיו יקפצו כל אלה שהצליחו לעשות את כל התהליך לבד -
זה נכון שיש כאלה שמסתדרים לבד - אך לפי השאלות שלך, לא נראה לי שאתה אחד מהם.

mao10

New member
תודה על האמונה באדם וקבלת הפנים

אבל ממה שהתרשמתי התהליך עצמו אינו בשמיים ובסהכ דורש ערמת מסמכים.
אני שואל כמה שיותר שאלות כדי לוודא שהבנתי הכל ולהמנע מעוגמות נפש לכן יש ברשימה הארוכה למעלה לא מעט שאלות.אני לא חושב שזה עניין כספי אפילו פשוט אני לא רואה סיבה.
לכן אשמח אם יש למישהו מידע שימושי ללמוד ממנו...

sobodei

New member
תשובות

&nbsp
שלום וברוך הבא לפורום.
התשובה שקיבלת היית קצת יותר מגסת רוח, והחלטתי לענות כדי שתראה שסך הכל יש הרבה אנשים שמוכנים לעזור כאן.
&nbsp
כל המסמכים שנדרשת להביא- צריך אפוסטיל ותרגום ע"י נוטריון בארץ נכון? שמעתי שיש רשימה של נוטריונים ע"פ שפות בארץ- האם יש למישהו קישור לזה?
&nbsp
תשובה - הכל צריך אפוסטיל מסלובקיה, עדיף תרגום נוטריוני בארץ. חפש בגוגל רשימת נוטריונים לפי שפה, אין בעיה למצוא.
&nbsp
האם אנו חייבים להצהיר ידועים בציבור?
&nbsp
תשובה - לא, לא חייבים להצהיר על שום דבר. זו שאלה קצת בתחום האפור, כי בתכלס אם היא תקבל ויזה על בסיס זוגיות איתך אז דה-פקטו אתם ידועים בציבור, אבל בשביל התהליך לא צריך להצהיר על כלום.
&nbsp
תעודה ציבורית המעידה על מצב נוכחי וקודם- הכוונה להאם היא נשואה/גרושה וכו'?
&nbsp
תשובה - כן,בדיוק זה.
&nbsp
מכתבים ממליצים מקרובי משפחה וחברים+צילום ת.ז של כל ממליץ- האם חובה שהממליצים מהמשפחה יהיו ההורים? אמא שלה מתנגדת לקשר שלנו וההורים שלי גם לא מאושרים מידי לכן נעדיף להביא מהאחים- האם זה משנה?
&nbsp
תשובה - המכתבים צריכים להיות מאנשים שמכירים אתכם. אתה כבר בגיר חוקית אני משער, משרד הפנים לא בית ספר ואתה לא צריך פתק מאמא. זה יכול להיות מחברים/קרובים אחרים כל אחד שיכול להעיד שאתם זוג ושמשרד הפנים יכול לפנות אליו.
&nbsp
המלצת לשכת הקשר -האם סלובקיה נחשבת למדינה במזרח אירופה? טכנית היא ממוקמת במרכז אירופה והיא מהווה חלק מהאיחוד האירופאי,בנוסף היא אחותה של צכיה... מי מכריעה בנושא..
&nbsp
תשובה - לשכת הקשר מחליטה :), אני מאמין שיהיה צורך, במשרד הפנים יגידו לכם. בכל מקרה זה משהו שמשרד הפנים יפנה אתכם אליו, אתה לא צריך לפנות ללשכת הקשר בעצמך.
&nbsp
מסמך שנקרא -אישור בדבר קבלת שירותים ממשלתיים כגון משרד הבריאות וכדומה- מה הכוונה?
&nbsp
תשובה - אין לי מושג, לא שמעתי על זה אף פעם.
&nbsp
לגבי הראיון - מה שואלים שם? האם זה שאלות אישיות ,האם מגיעים לפסים מביכים ולא נעימים?מה המטרה שלהם?כמה ראיונות יש עד לאישור הראשוני של השנה.
&nbsp
תשובה - שאלות אישיות, אבל לא מביכות יותר מדי - איפה הכרתם, כמה זמן, מה אתם עושים ביחד וכולי. אם הכל הולך חלק אז יש ראיון אחד לך ואחד לה ומקבלים תשובה במקום או תוך כמה ימים.
&nbsp
מבחינה טכנית רשום לי בספח שאני ירושלמי אבל אני גר בחיפה- איך הלישכה בירושלים וכמה זה משמעותי? האם כדאי לי להעביר ספח מגורים?כמה זמן המתנה לכל לשכה בדכ'?
&nbsp
תשובה - אתה חייב לגשת ללשכה בה אתה גר. תעביר ספח לחיפה. אם תגיע ללישכה בירושלים עם חוזה שכירות וחשבונות מחיפה ישלחו אותך לחיפה במילא. אז תקדים תרופה למכה.
&nbsp
מבחינת השהות שלה והויזה- מהרגע שהיא מגיעה כל עוד לא פתחנו תיק היא יכולה להכנס ולצאת בלי הגבלה?
&nbsp
תשובה - כן, אבל בביקורת הגבולות יכולים להגביל את הכניסה שלה אם יחשבו שזה חריג )למשל יחשדו בה שהיא מבריחה אקסטזי). בכל מקרה, מדובר במדינה אירופית אז לא צריכה להיות בעיה
&nbsp
אם חסר משהו בתיק של המסמכים שלנו והזמן של הויזה תייר שלה עומד לפוג- האם נותנים הארכות?
תשובה - נותנים 30 יום הארכה להשלמה של מסמכים
&nbsp
תמונות וכאלה - להביא אלבום או שמספיק להראות במחשב תמונות מטיולים וכאלה?
&nbsp
תשובה- אף ורק תמונות מודפסות, לא צריך אלבום שלם, 10-12 תמונות שלכם ביחד יספיקו
&nbsp
טיפ של אלופים:)
&nbsp
תשובה - תכין את כל המסמכים מראש בקלסר מסודר, זה מקל על התהליך
&nbsp

mao10

New member
מעריך את תשובתך המפורטת

לשכת הקשר מחליטה לפני או אחרי הראיון שאני קובע מול המשרד?מתי הם מודיעים לי בנושא?
לגבי לשכה בחיפה בהתחלה ביקשתי שהם יצרו קשר אבל הם העבירו אותי לירושלים כי אני רשום שם...
הרבה תודה
מאור

תיגש ללשכה

פשוט תיגש ללשכה עם חוזה שכירות וארנונה, חשבון חשמל/מים/גז, ותעביר מקום מגורים.
אחרי זה תקבע תור בלשכה.

sobodei

New member
לשכת הקשר

התהליך אצלנו היה שקבענו תור במשרד הפנים, עברנו ראיון, ואז משרד הפנים הפנו אותנו ללשכת הקשר לראיון נוסף. התקשרנו אליהם, קבענו תור, רואיינו שוב ואז לשכת הקשר פיקססה את התשובה שלה למשרד הפנים.
כמה זמן ייקח תלוי בעומס שיש בלשכת הקשר. לנו זה היה פחות משבוע, קבעו לנו תור מהיום למחר ופיקססו את התשובה למשרד הפנים תוך יומיים שלושה. היו בפורום פוסטים גם של אנשים שחיכו חודש לתור בלשכת הקשר. זה עניין של מזל...

שמע אל תיתיאש

לי כול מי שהתיעצתי איתו . סיפר לי בשורות איוב
נתחיל בזה . הפרש הגילים שלך הגדול 26 שנים מישרד הפנים לא רואה את זה בעיין יפה .
מישרד הפנים לא רוצה גויים בישראל
מישרד הפנים עושה רק קשיים
מישרד הפנים רע רע . מוסיפם בזה האתרים של עורכי הדין שגם עושים חושך ביניים . "ורק" הם יצליחו לסדר לך הכול

הקיצר הכול בלוף . אישתי בישראל מעל שנה והכול 10

מה שצריך זה להביא את כול המיסמכים . חתונה כמובן . וזה עובר חלק ללא בעיות . אם הניירת אצלך תקינה . אני הייתי מיואש . וזה עבר חלק . אפילו הפקידות עזרו המיסמכים החסרים .
לא הבאתי העתקים מהחומר המקורי
הפיקה אמרה לך צלם למטה . אני יקבל לקוח אחר תחזור נקבל אותך עוד פעם
בהצלחה . לא עורך דין ולא נעליים

בהצלחה

mao10

New member
תודה:)

יש בנינו 5 שנים תאמת ,
בתכנון זה חתונה אבל קודם צריך לדעת איך הדברים מסתדרים.
תודה

randyloo

New member
תשובה

אין צורך להילחץ. נכון, התהליך קצת מורכב בשלב הראשון שלו אבל אלפי אנשים בישראל כבר עברו אותו. מכיוון שלא נראה לי שאתה טמבל יותר מהם אז גם אתה תזוגתך תעברו אותו. צריך רק לעבוד מסודר.
לגבי מיקום הלשכה, הרישום שלך במשרד הפנים צריך להיות מעודכן לפי המקום שאתה גר באמת. אם אתה גר בחיפה, שנה את כתובתך. כמו כן לשכת רשות האוכלוסין בחיפה עובדת ביעילות ואינה מאד עמוסה.
בהצלחה!

mao10

New member
תודה רבה

אם כך נראה לי שאעביר כשלב ראשון את המגורים לחיפה ואז בהקדם אקבע פגישה..

ברוך הבא

אכן נענתה בקבלת פנים קרה וגסה
אך קיבלת גם תשובות מהגרעין הטוב של הפורום
הסיפור לא כל כך נורא,כמו שנשמע וממש לא מסובך
שיהיה לכם בהצלחה

למעלה