שלום אני חדש כאן
שלום לכולם שמי מאור, אני מעוניין להביא לארץ את בת זוגתי מסלובקיה, אנו יחד תקופה של שנה וחצי בה טסנו לתקופות של בין שבוע לחודשים בין אחד לשני.נפגשנו בכלל בגיאורגיה
אנו מעונייניים לגור ביחד לראשונה וממה שאני מבין אנו צריכים להכנס לתהליך המדורג משמע ויזה של חיים משותפים.יש לי המון שאלות וחששות ואשמח מאד אם תוכלו להאיר בפני את הדרך אפילו על ידי מענה חלקי לשאלות. אז נתחיל, קראתי לעומק את נוהל 5.2.0009 (נוהל הטיפול במעמד של בני זוג של ישראלים) ואלה השאלות שעלו:
מאור
שלום לכולם שמי מאור, אני מעוניין להביא לארץ את בת זוגתי מסלובקיה, אנו יחד תקופה של שנה וחצי בה טסנו לתקופות של בין שבוע לחודשים בין אחד לשני.נפגשנו בכלל בגיאורגיה
- כל המסמכים שנדרשת להביא- צריך אפוסטיל ותרגום ע"י נוטריון בארץ נכון? שמעתי שיש רשימה של נוטריונים ע"פ שפות בארץ- האם יש למישהו קישור לזה?
- האם אנו חייבים להצהיר ידועים בציבור?
- תעודה ציבורית המעידה על מצב נוכחי וקודם- הכוונה להאם היא נשואה/גרושה וכו'?
- מכתבים ממליצים מקרובי משפחה וחברים+צילום ת.ז של כל ממליץ- האם חובה שהממליצים מהמשפחה יהיו ההורים? אמא שלה מתנגדת לקשר שלנו וההורים שלי גם לא מאושרים מידי לכן נעדיף להביא מהאחים- האם זה משנה?
- המלצת לשכת הקשר -האם סלובקיה נחשבת למדינה במזרח אירופה? טכנית היא ממוקמת במרכז אירופה והיא מהווה חלק מהאיחוד האירופאי,בנוסף היא אחותה של צכיה... מי מכריעה בנושא..
- מסמך שנקרא -אישור בדבר קבלת שירותים ממשלתיים כגון משרד הבריאות וכדומה- מה הכוונה?
- לגבי הראיון - מה שואלים שם? האם זה שאלות אישיות ,האם מגיעים לפסים מביכים ולא נעימים?מה המטרה שלהם?כמה ראיונות יש עד לאישור הראשוני של השנה.
- מבחינה טכנית רשום לי בספח שאני ירושלמי אבל אני גר בחיפה- איך הלישכה בירושלים וכמה זה משמעותי? האם כדאי לי להעביר ספח מגורים?כמה זמן המתנה לכל לשכה בדכ'?
- מבחינת השהות שלה והויזה- מהרגע שהיא מגיעה כל עוד לא פתחנו תיק היא יכולה להכנס ולצאת בלי הגבלה? אם חסר משהו בתיק של המסמכים שלנו והזמן של הויזה תייר שלה עומד לפוג- האם נותנים הארכות?
- תמונות וכאלה - להביא אלבום או שמספיק להראות במחשב תמונות מטיולים וכאלה?
- טיפ של אלופים
מאור