שלום...אני חדש...דחוף...

metallica

New member
שלום...אני חדש...דחוף...../images/Emo70.gif

אני בן 15... ויש לי חברה... והיא פסיכוטית (בטיפול ועל כדורים) והיא חותכת את עצמה כבר מגיל 11... ואני לא יודע איך להתמודד עם זה... בהתחלה שגיליתי את זה אז אמרתי לה שאם היא שוב תחתוך הקשר בינינו יגמר...אבל עכשיו אני מבין שזה לא יכול לעבוד ככה...הקשר רציני מידי והמצב הנפשי שלה גרוע... איך אני יכול לעודד אותה להפסיק או לגרום לה להבין כמה זה פוגע בי....? תודה...

היי metallica

שלום לך! במצב בו היא נמצאת היא לא מודעת למעשיה ולפגיעה שלה בעצמה ובסובבים אותה. לפי דבריך חברתך זקוקה להמשך טיפול רפואי כי מצבה מתדרדר. המשך לחזק ולעודד אותה שהיא עוד צעירה וכל החיים לפניה אך הבן שהיא אולי אינה יכולה לעזור לעצמה כפי שהיית רוצה... נותר לי לשלוח לך חיבוק חם ולאחל לך בהצלחה וחג שמח

מורןא

New member
היי לך../images/Emo15.gif

אתה נמצא במצב לא קל. זה מאד מתסכל לרצות לעזור למישהו ושאין לך את היכולת. אם אתה אוהב אותה וטוב לך איתה אז כל שנותר לך זה להיות שם בשבילה, להיות סבלני ולעודד אותה להמשיך ללכת לטיפול. אני לא בטוחה שהיא תוכל להבין כמה שזה פוגע בך, כי היא במצב נפשי מעורער מידי בשביל זה. מחזיקה לך את היד. מורןא

jinjetta

New member
היי מטאליקה,

המצב של חברתך אינו פשוט, ואינו תלוי בבקשות שלך שתפסיק. לא מדובר במצב רוח רע, אלא בבעיה קשה מאוד להתמודדות. לך אין את הכלים לעזור לה, ולכן כל מה שאתה יכול לעשות הוא לתמוך בה במהלך הטיפול. זה שהיא בטיפול זה כבר יותר טוב מאשר אם לא היתה, אבל גם עם הטיפול עשויים להיות רגעי משבר - עליות ומורדות. כחבר שלה, גם אתה מתמודד עם קושי רב, קושי שלא כל אחד יכול להתמודד איתו. לדעתי לא יהיה נבון לומר לה שמעשיה פוגעים בך, כיוון שזה עלול להיות דווקא טריגר לפגיעה העצמית שלה. אולי כדאי שתדבר עם יועצת בית הספר, או איש מקצוע אחר שידריך אותך כיצד לתמוך בה בצורה הטובה ביותר, במסגרת האפשר. שיהיה רק טוב

למעלה