שלום אני חדשה!

mrmistory

New member
זה משהו דו משמעותי כמו זה........

Я жду, а ты всё не приходишь! Я жду, меня с ума ты сводишь! Немеют руки, ноги, тело! Я так войти в тебя хотел! Но впереди лишь дверь мечты! О лифт, когда приедешь ты?​

Tulipss

New member
הבנתי את כוונתך,אבל -

לא כל מי שמצטט את ניטשה מכיר בהכרח את עבודתו. לא כל מי שקורא את ניטשה מבין מה שהוא קורא (למעשה מעטים היחידים שכן(אם בכלל), על כן העוול הגדול שנעשה לו. ע"ע האחות האנטישמית ותופעת הpostmodernizm). לא כל מי שקורא את כתביו של אדון נ נהפך באופן כוללני אדוק בדעותיו ומשנה את דעותיו לשל אדון נ המכובד("חבית זיכרון..."). לא כל מי שלא קורא את כתביו של אדון נ לא מכיר באופן בלתי מודע את עבודתו ומשתמש בו באופן מוצהר, למרות הסתירה שאיננה סתירה. השימוש ב "ה'" לא מכוון למשהו המסויים, זהו מובן רחב יותר ומשתמשים בו באופן אחר בעולם המושגים הפילוסופים מאשר במקומות אחרים.

the crazy angel

New member
אני יודעת את מי אני מצטטת ולמה...

אני מכירה גם את כל הסיפור של אחותו...שהסבה את התורות בעלות הביקורת החברתית העמוקה שלו...להיות תומכות בנאציזם... יש הרבה דברים מתוך כתביו שהרבה פחות הסכמתי איתם...אבל אוסף ה"פתגמים" שכתב ב"מעבר לטוב ולרוע"...אחד הטובים... צמה ומצטטת את ניטשה? כן, למה לא... מאמינה בה'? דתיים יגידו אולי שלא...למרות שאני חושבת שצורת האמונה שלי הרבה יותר חזקה משל רבים מהם... מה שכן, לא מצליחה למצוא פה את הסתירה בין להכיר כתבים פילוסופיים לבין לחיות אורח חיים יהודי... מקווה שזה ענה על השאלות :)

Tulipss

New member
יעל ,

לא התכוונתי אליך ,בתור פותחת הדיון, וגם לא בתור שום דבר אחר. זו היתה דוגמה,כך גם שאר הדוגמאות שבאו אחר כך. אני לא רואה סתירה בין יום כיפור ואדון ניטשה, לכן גם הגבתי. וכן גם לא ב "אמונה" וב" ה' " ופילוסופיה. דתיים וכל אחד אחר - יופי וטופי להם. את צריכה לעשות/להאמין/לחשוב/כו' מה שטוב לך, ורק אותו, את כבר יודעת את זה. ניטשה העריך את היהודים ודתם (עד כמה שאפשר להעריך...) מבין הדתות האחרות, בעיקר מהנצרות - יש לזכור שהוא למד לימודי כמורה תחילה, כל הידע העשיר והרחב שלו במיתולוגיה והשטנה כלפי הנצרות. ערב טוב יעל, ושהות נעימה בפורום.

E K O

New member
אחרון חביב

אופיר, חדרה, 17, דווקא לא רוסי בכלל.... התשקעות נעימה

למעלה