שלום! אני חדשה

נפנפית

New member
שלום! אני חדשה

טוב אז הסיפור שלי הוא כזה -(קצת מתוסבך אבל יהיה בסדר)- אני בת 22, ויש לי חבר 4 וחצי שנים. אני תקופה ארוכה מאוד רציתי לעבור מהבית. אבל מכיוון שהחבר שלי היה בצה"ל לא לחצתי עליו כי בט'כלס הוא לא היה יכול לעמוד בתשלום. עכשיו הוא בקבע (עוד חודש הוא מקבל משכורת של קבע). והוא בא אליי בקטע של "בואי נעבור עכשיו"...ואני בדיוק בתקופה שלא לנוח לי לעבור לגור איתו או לצאת מהבית. אני לא עובדת בעבודה מסודרת ואני גם לומדת. בקיצור החלטנו שאנחנו מחכים חצי שנה (למרות שכבר הלכנו לחפש דירות). ואני מפחדת שאני לא אמצא עבודה ובכלל יש לי חששות. מה גם, שאימא שלי בהיסטריה מזה שאני הולכת לעזוב את הבית. אימא שלי חולה והיא רגילה שאני מטפלת בה (לכן אין לי עבודה מסודרת ונורמלית). בכלל ההורים שלי לשניהם קשה עם המחשבה שאני הולכת לעזוב את הבית. יש לי כמה שאלות לגבי אילו שעובדים - האם להיות מורה פרטית לתלמידים של יסודי -חטיבה- צריך איזו הכשרה או משהו? יש לי אנגלית גבוהה ולמדתי שיטה מיוחדת ל"איך ללמוד" -(בשיעורים פרטייים) ואם כן, איזה מחיר אני יכולה לקחת לשעת שיעור? ועוד משהו קטן - עד כמה זה באמת קשה לעבור מבית ש"זקוקים לך נואשות" בו?

L o r i

New member
אני אענה לך בכמה סעיפים:

1. ברוכה הבאה
2. את צריכה לעבור דירה רק כשאת מוכנה לזה כלכלית (וגם נפשית), אם יש לך מספיק כסף בצד שיהיה לך למקרה ואת לא תמצאי עבודה או לא תרוויחי מספיק כסף בהתחלה..אז אני לא רואה בעיה , לפחות לא בהתחלה. 3. יש לך אחים/אחיות שגרים בבית או שאת בת יחידה? אני יודעת שזה קשה לעזוב כשיש לחץ נפשי מההורים ואת יודעת שהם זקוקים לך ויהיה להם קשה, אבל אף אחד לא הבטיח לך שבעתיד יהיה יותר קל לעזוב את הבית. ההורים לא הופכים להיות צעירים יותר ועם הגיל כך גם התלות בילד תגדל. הם יצטרכו לקבל את זה שאת רוצה לעשות שינויים בחייך ואת חייבת להבין שבמאוחר או מוקדם את תעזבי את הקן, עד כמה שזה קשה. 4. תתלי ליד בית ספר ומרכזי קניות <איפה שהאמהות בד"כ מסתובבות> הודעות על היותך מורה לאנגלית שנותנת שיעורים פרטיים בביתה או בבית התלמיד (אל תרשמי מה הרקע או כמה את לוקחת לשיעור), כשהם יתקשרו תתני להם מידע על השכלתך. אני לא יודעת כמה מורים פרטיים לוקחים לשעה היום, אבל במקומך הייתי מתקשרת לכמה כאלה ומבררת כמה הם לוקחים לשעה. בהצלחה

נפנפית

New member
תודה!

2. אני יודעת שאני צריכה להיות מכונה נפשית למעבר. הבעיה היא שיש בי פתאום פחדים מוזרים שלא צריכים להיות. יש לי מספיק כסף ל-8 חודשים של שכירות (שזה טוב לא?) הכסף ללימודים שלי כבר שולם...רק צריך כסך לאוכל..ואיך שאני מכירה את אימא שלי היא כבר תדאג לפוצץ אותי באוכל... 3. לצערי אני בת יחידה, להורים בגיל 60+ עוד מעט 70... עד היום אני כועסת עליהם שהם עשו אותי מאוחר מדי במיוחד שיהיה להם פיליפינית מלידה.. אבל למדתי שלא לכעוס יותר מדי ושהמחלות של אימא שלי הן לא בשליטת אף אחד מאיתנו. הבעיה היותר גדולה זו הסחיטה הפולנית של - "טוב, תעזבי את הבית..אני אקח פיליפינית..".. או למה שלא תגורי פה עם החבר שלך - ולא אני ולא הוא מסכימים לזה! זה הולך להיות קשה גם עם המעבר יהיה בלי פחדים מצידי..(לגבי עבודה וכו') 4.תודה על הטיפ - אני אעשה את זה.

kkarinn

New member
קצת תשובות...

גם אצלי בבית צריכים אותי, מסיבות אלו ואחרות, אבל אין ברירה, יצאתי מהבית ואני עכשיו סטודנטית (רק עכשיו בחופש אני בבית). הרי בכל מקרה את תצאי מהבית בשלב מסויים והורים שלך צריכים להבין את זה ו"לשחרר" אותך. לגבי שיעורים פרטיים, תפרסמי בבתי ספר באיזורך, או אפילו תדברי עם מורים מהתיכון / יסודי שלך שמכירים אותך ויכולים להמליץ עלייך. אם האנגלית שלך ברמה גבוהה, את יכולה לפנות לבתי ספר ללימודי שפות זרות ולנסות להתקבל כמורה לאנגלית, זה בד"כ שעות נוחות וגמישות... בהצלחה

נפנפית

New member
דווקא להיות מורה פרטית הולך לי יותר

כי זה אומר שאני יכולה לתמרן יותר..- יש לי בעייתיות עם זמנים במיוחד כי אימא שלי מקבלת התקפים מדי פעם ואני היחידה שיכולה לעזור לה בבית... פעם כשהייתי חיילת נאלצתי לעזוב הכל כי אימא שלי היתה חייבת עזרה דחוף. בנוסף אני גרה במקום "מרוחק" וצריך טרמפים כדי לצאת מהישוב שלנו. וכרגע לעבוד בתור מורה פרטית הולך לי דווקא לא רע בכלל.. יש לי אנגלית גבוהה אבל אין לי ביטחון כזה גדול כדי לצאת וללמד בבתי ספר לשפות.. אם כבר לעבוד עבודה מסודרת הייתי שמחה למצוא עבודת מלצרות...השאלה איך לעזאזל אני מוצאת עבודת מלצרות בסביבות חיפה והסביבה (בחיים לא ניסיתי למצוא עבודת מלצרות ככה) אם למישהו יש ניסיון אני אשמח לקבל תגובה..

kkarinn

New member
חברה שלי עובדת בבית ספר לשפות

והאנשים שהיא מלמדת זה די מאפס, שיודעים בקושי אנגלית, ככה שלא צריכה להיות בעייה... אף פעם לא עבדתי במלצרות, אבל פשוט תלכי לבתי קפה / מסעדות / פאבים באיזור שלך, או לקניון באיזור ותשאלי אם הם צריכים עובדים... זה די פשוט

נפנפית

New member
|המום| פשוט ככה?

לשאול? פעם שאלתי אבל המלצריות היו מגעילות ואמרו ש "לא".. אז איך מוצאים את "בעל הבית?"

Noaal

New member
מציאת עבודה כמלצרית זה דבר יחסית

פשוט. קחי לך יום "חופש", סעי לחיפה עברי במקומות הבילוי השונים, תבקשי לדבר עם בעל המקום/אחראי משמרת ותשאלי אם הם זקוקים לעובדים. אני בטוחה שבפורום נותני שירות (של פני בובה) יוכלו לתת לך תשובות נוספות.

למעלה