שלום ... אני חדשה ...

• פותח הנושא ע18
  • פורסם בתאריך

naja

New member
ברוכה הבאה.

זעמן כחול זה לא נחש שיתאים לך, בעיקר בגלל העובדה שהנחשים שנמכרים בארץ הגיעו מהטבע ולכן סיכויי ההישרדות שלהם הם נמוכים. אם את מעוניינת בנחש תתעניני בכרכן תירס, כרכן צהוב, נחש מלך קליפורניה. אם לטאות מעניינות אותך אני מסכים עם יונתן ששממיות מנומרות יתאימו לך.

ברוכה הבאה לפורום

אני מצטרף לכל או רוב ההמלצות שהומלצו לך על ידי יתר חברי הפורום ורוצה להוסיף שאם את מעדיפה לגדל זוחל שהוא לא נחש הייתי ממליץ לך ללכת על שממית מנומרת (Eublepharis macularius) ולא חרדון מזוקן שדורש הרבה יותר אם זה בתזונה או בציוד וכשמתחילים לפעמים עדיף להתחיל בקטן כשלא מכירים את הנושא. ידע זה הדבר הכי חשוב כשהולכים לגדל חיה ולכן אל תיחפזי בקניה ותעשי טוב טוב את שיעורי הבית. נשמח לשאלות נוספות.

ע18

New member
מידע על לטאות מנומרות ...

מה הן אוכלות ? באיזה כלוב ... או בעצם אקוריום ( כמו של דגים ... רק בלי מים , נכון ? ) לשכן אותן ? לאיזה אורך הן מגיעות ... ? כמה הן עולות ... ואם אפשר כל הציוד שאני צריכה לקנות להן ( טווח המחירים ) ? וכל שאר הדברים שאני צריכה לדעת עליהן לפני שאני רוכשת ... תודה מראש .... באמת שאתם נהדרים .... עונים כל כך מהר !

אנחנו עונים מהר כי...

חשוב לנו שלא תעשי טעות ותיצטערי עליה הרבה זמן,או שתירכשי נחש שלא יתאים לך ויותר לא תיתקרבי לזוחלים...אז ככה,שימי לב,אני פחות מבין,אבל שאר חברי הפורום מבינים הרבה יותר,שימי לב לכל ההמלצות שלהם ותילמדי,לדעתי הם מיקצוענים בנושא אז תמשיכי לישאול,זאת הדרך הטובה לדעתי לדעת.

ע18

New member
כמובן ... גם לי זה חשוב

אני מתה לכלב אבל לא מרשים לי .... כשהייתי אמורה להתגייס לצבא וויתרתי כי ידעתי שכשאני אהיה בצבא אז לא אהיה מי שיטפל בו\ה כמו שצריך , לכן , למרות שהיה לי נורא קשה לוותר על גידול כלב ... וויתרתי ולא נדנדתי שיביאו לי כלב ... עכשיו שחררו אותי ועקרונית אני יכולה עכשיו לגדל כלב ... מה שמגביל אותי זה ההורים .... לגבי מכרסם או נחש או לטאה אני לא מתכוונת לתת ללא שלהם לעצור אותי כי אני אטפל ואאמן ... ואלה חיות שנמצאות בכלוב \ אקווריום אז זה לא ממש יפריע להם אם לא יהיה ריח ... וכמובן אני אנקה אם זה יהיה ריח בגלל הפרשות ...

naja

New member
מאמר מצויין בנושא שממיות מנומרות:

כאן. אני בטוח שזה יענה לך על כל השאלות.

GUYLI9

New member
אני קראתי את זה לא מזמן...

באמת מאמר מצוין! וגם אני מתעניין בקניית סממית מנומרת... אבל יש לי שתי שאלות חשובות שאני אשאל אותם בשבילה: זכר ונקבה אחים מותר לזווג או שאסור כמו אצל אוגרים? מה כדי לשים בתחתית הכלוב לסממיות קטנות ולבוגרות? (חול נייר טואלט...)

naja

New member
בקשר לאחים.

אף פעם לא מומלץ לזווג מחשש שאיזושהי בעיה גנטית שנמצאת אצל אחד ההורים, עברה לשני האחים, ואם תזווג בינהם יש חשש שהבעיה תתבטא אצל הצאצאים שלהם. אבל לרוב, אין יותר מידיי בעיות בקטע הזה. בקשר למצע-זה רשום במאמר......

lenkin

New member
אינני יודעת לגבי שממיות,

אך אוגרים מזדווגים יפה מאוד עם האחים שלהם, וצעצעיהם בריאים ויפים. כמובן, שבדור שני, שלישי, רביעי- יהיו בעיות גנטיות, אך אם לא מגזימים עד כדי כך, הכל בסדר.

זה לא סותר את מה שNAJA אמר

בהתחלה לא יהיו בעיות אבל אחר כן, לכן כשאפשר עדיף לגוון ולא לזווג אחים.

אורי ז

New member
אם מותר להוסיף

כדאי לא רק לקרוא אלא גם ללכת ולראות איך בעל החיים נראה שיהיה גדול, למשל פיתון מתכדר שהאורך שלו מגיע עד 1.5 מטר נשמע לא גדול אבל כשרואים אחד כזה ורואים עד כמה הוא עבה מבינים על מה מדובר.

GUYLI9

New member
סממיות יכולות להגיע לגודל 20

סנטימטר? אז אם אני מתכוון לקנות אקווריום לשני סממיות מה הגודל הכי טוב להם? (ואני לא מתכוון להחליף אותו והוא ישאר להם גם כשיגדלו לגודל המירבי שלהם)

ע18

New member
אוקיי ... את המאמר קראתי ...

אבל מה טווח המחירים שלהן ? ובאיזה כלוב לשכן אותן ?

GUYLI9

New member
לפי מהשקראתי בכל מני מקומות

צריך לשכן אותם בטרריום שהוא כמו אקווריום אשל דגים אבל הוא מיוחד לזוחלים. בקשר למחיר אני לא יודע...

naja

New member
קשר לכלוב-רשום במאמר(חפשי טרריום)

המחיר-מתחיל מ100-150 ש"ח לצעירות\מתבגרות אצל מגדלים פרטיים.

ע18

New member
כמה עולה המזון שלהן ?

הבנתי מחברה שהוא יקר ...

lion bar

New member
איך משיגים?

איך משיגים את המזון, אני הולך החוצה ומחפש תולעים או שיש מקומות שמוכרים תולעי קמח, כי אני בחיים שלי לא ראיתי חנות שמוכרת.

אני יודע שבבית החיות יש ואני ...

שאני יודע שבבית החיות יש טולעי קמח למחירה ואני בטוח שלרפי מילד הגונגל יהיה טולעי למכירה....

למעלה