שלום אני חדשה :)

שלום אני חדשה :)

היי לכולם אנ חדשה פה, בת 24 וזה הריון ראשון שבוע תשיעי... עד עכשיו טפו..טפו.. הכל בסדר.. חוץ מדבר אחד קטן אני לא מצליחה להתרכז בכלוםםםם תמיד היו לי בעיות של ריכוז והייתי לוקחת ריטלין כדי לשבת ולכתוב עבודות ועכשיו אני מפחדת לקחת ריטלין בגלל ההריון ולא מצליחה להתרכז בכלום ליותר מדקה... האם זה נכון לא לקחת ריטלין בהריון? לא שאלתי רופא פשוט היה ניראה לי הגיוני משום מה.. שיהיה לכולן שבת שלום :)

taloriya

New member
בתור מלכת הריטלין הבלתי מעורערת:

אסור לקחת ריטלין.... זוועה... אני יודעת... נסי לחיות על רסקיו... (זה טיפה עוזר.. טיפה...)

Jewel Of God

New member
אני לא לוקחת בד"כ

אבל אני מורה-אז יש לי המון תלמידים שלוקחים. יש תחליף טבעי לריטלין,אני לא זוכרת את השם שלו,אני אוכל לברר לך מחר (אחד ההורים בכיתה שלי עובד בחברה המייצרת) צרי איתי קשר במסר מחר.

אולי את מתכוונת לריכוזית?

צריך לבדוק עם היצרן אם ניתן להשתמש בהיריון, כי לא כל דבר טבעי הוא בטוח.

cookie31

New member
אני חושבת שאסור לקחת גם ריכוזית בהריון

גם התחליפים הטבעיים אסורים בהריון כמובן שמותר פרחי באך

cookie31

New member
וגם אומגה 3 (להריון) אולי זה יעזור קצת

בכל אופן לא הייתי מסכנת את העובר כדי להתרכז יותר טוב עדיף לסבול תשעה חודשים מאשר לגרום לו נזקים...

טאקית24

New member
אני לקחתי ריטלין כמה פעמים בהריון

אני עם ADHD ובתחילת ההריון היה לי מאוד קשה להתרכז . אבל התאפקתי. קראתי מלא מחקרים ומאמרים באתרים בחול ואין תשובה חד משמעית. בסביבות שבוע 15 כבר הגעתי למצב בלתי נסבל ולא הצלחתי לעבוד ולהתרכז בכלום. התייעצתי עם המכון הטרטולוגי, ענתה לי רופאה נחמדה, עברה איתי על ההיסטוריה הרפואית ומהלך ההריון (בת 30, עם תאומות זהות) והיא אמרה שבעיקרון בשליש השני אפשר לקחת לא בתדירות גבוהה מדי ושלא הוכח אצל נשים שלקחו שנגרם נזק מוכח לעובר. המליצה לי להפסיק לקחת חודש וחצי- חודשיים לקראת הלידה. אז מאז לקחתי כמה פעמים וזה פשוט הרגיע ואיפס אותי והצלחתי לעבוד. לקחתי ברמה של 1-3 כדורים בשבוע כשממש הייתי צריכה להתרכז בדברים כמו הנה"ח וכו (מנהלת עסק מהבית) וזה ממש עזר לי. התיעצתי גם עם הרופאים בהיריסק בתהש שאמרו לי שהם לא רואים מניעה כל עוד זה במינון נמוך ובאמת לקחתי רק כשממש הייתי חייבת. כרגע אני בלי, שבוע 31, ודי קשה לי אבל אני מעדיפה להמנע. אגב, בימים שבהם לקחתי, הרגשתי שהן היו הרבה פחות פעילות מהרגיל במשך 4-5 שעות (אני לוקחת ריטלין ריטארד 10 מ"ג, שמשפיע ל4 שעות בד"כ) אבל אחכ הן חזרו לפעילות. תתקשרי ותתיעצי עם המכון הטרטולוגי בירושלים, הם מאוד נחמדים. בהצלחה!

שבט

New member
לא קראתי את יתר בתגובת אבל בוודאי שאסור!!!!

גם אני עם קשב וריכוז ולוקחת רטלין כשצריכה ברגיל אבל ממש לא בהריונות ואני שאלתי אשת מקצוע...זאת הסיבה שלא התחלתי תואר שני בהריון למרות שהתקבלתי ונרשמתי. אין מצב עבורי להצליח בלעדיו ובטח לא תואר שני אז דחיתי אותו בנתיים

אסור לנשים בהריון לקחת ריטלין

הסיבה העיקרית היא שאין עדיין מספיק מידע לגבי ההשפעה של נטילת ריטלין על העובר במהלך ההריון ולא משנה באיזה שליש. (בין אם זה בהריון או לאחריו) אני מאובחנת ADD ובמהלך ההריון עשיתי הפסקה של הריטלין ואכן ניתן לראות את הציונים בסמסטר שהייתי בהריון אל מול הציונים בסמסטרים האחרים.

לדעתי עדיף לא לקחת אבל כמובן להתחשב

בחסרונות של הטיפול מול היתרונות. אני יכולה לספר על עצמי שאני לוקחת ריטלין קבוע כי אני סטודנטית ואני ממש מרגישה איך זה משפיע עליי ועל ההתנהגות שלי בצורה קיצונית ככה שלא הרגשתי נוח לקחת את הריטלין בהריון.. אני לא אשקר נהרס לי הסמסטר ואני כבר חצי שנה בחופש מהלימודים כי אני פשוט לא מצליחה להתרכז(זה גם מחמיר בגלל ההריון) אבל למרות הכול זו הקרבה קטנה עבור הבריאות של הבייבי שלי.. אם במצבך הריטלין ממש אחראי לשמירה על האיזון שלך ואת לא יכולה להרשות לעצמך לחיות בלעדיו אז אני ממליצה שתתיעצי עם המכון הטרטולוגי ועם פסיכיאטר לגבי אופן השימוש והמינונים בהריון:) שיהיה הריון קל, מאוזן ומלא בריכוז :)

יש לך חברה מומלצת

למעלה