שלום אני חדשה

s m i l e 1

New member
שלום אני חדשה../images/Emo13.gif

אני בת 16 מהדרום ואני מגמגמת מאז שאי זוכרת את עצמי... בגן חובה הייתי בקלינאית תיקשורת אבל זה לא כ"כ עזר... כיום למדתי להסתדר עם הגימגום אני מגמגמת באותיות א, ה, ו-ע כשאני מתחילה משפט עם אחד מהאותיות, אבל באמצע המשפט אין לי בעיה להגיד אותן. אני מגמגמת גם במיוחד כשאני בלחץ או בהתרגשות אבל בכדי לא לגמגם אני מוסיפה מילים או אותיות אחרות. כשאני סתם ככה מדברת אני מדברת רגיל כמו כולם. רוב הזמן אני מדברת מהר כדי שלא ישימו לב לגימגום וב"ה זה הולך לי בסדר {חוץ מזה שאומרים לי לפעמים לחזור על עצמי-בגלל שאני מדברת מהר} קשה לי לפתח שיחות עם אנשים חדשים בגלל שאני חוששת לגמגם ופוחדת מתגובתם בנוגע לזה. לרוב האנשים יש תגובות מעיין "תירגעי, ותפסיקי לגמגם" {דבר שמאוד מעצבן}. האם יש אנשים שניפטרו כליל מהגימגום ואם כן אז איך? כמו כן בבחינות בגרות בע"פ אני חוששת שאני אגמגם ולא אצליח לדבר ברור במיוחד בבחינות באנגלית, האם יש דרך להתגבר על זה? {אבל בלי ההקלות}

harar8

New member
ברוך בואך לפורום../images/Emo13.gif

יש לי בעיה דומה לשלך, גם לי קשה לפתח שיחה עם אנשים חדשים. גם אני מאוד חוששת מהבחינות בע"פ אני לא יודעת איך להתגבר על זה אני מקווה שידיעתי הבינונית באנגלית תעזור לי בזה. ולא רק בגלל זה אני חוששת, אני צריכה להציג פרוייקט שלי באמנות לפני בוחן ואני מאוד פוחדת אני בטח מאוד יתרגש ואתחיל לגמגם לפניו

s m i l e 1

New member
תודה ../images/Emo24.gif

הממ ידוע לך על דרך להתגבר על זה? לדוג' אני יודעת על איזה אחד שאם הוא ממלא את הבטן באוויר אז הוא מצליח לדבר פחות או יותר רגיל, אצלי לצערי זה לא עובד... אשמח לשמוע על עוד רעיונות דומים

shuky63

New member
בטח שאפשר לשפר שטף.כמספר

המגמגמים כך מספר הטכניקות לשפור השטף(ואולי גם יותר כי אין מגמגם שלא פיתח איזו שיטה לשפור השטף ויש כאלה שפיתחו כמה. לדעתי השיטות הכי טובות הם של מגמגמים שלמדו את הגמגום שלהם ופיתחו בעצמם טכניקה להתמודד איתו.טכניקה שהתאימה לאופי שלהם ולגמגום שלהם. הבעיה עם קלינאי תקשורת שהרבה פעמים הם מדביקים טכניקות למגמגמים בלי לחשוב אם הן מתאימות להן. בקשר למבחן שלך באנגלית אני יכול להציע לך להתאמן בדבור איטי לצורך המבחן.דבור איטי בדרך כלל משפר שטף.אני לא אגיד לך להתחיל לדבר לאט בחיי היום יום כי הדבור שלך הוא חלק מהאני שלך,מהאופי שלך ואני לא מצפה ממך לשנות אותו. אבל לצורך המבחןאת בהחלט יכולה להוריד קצב.את יכולה גם להסביר לבוחן באנגלית שאת מגמגמת ולכן משתדלת לדבר לאט.זה דוקא יעשה רושם טוב,ולדעתי גם יעזור לך לנסח את בתשובות שלך באנגלית טוב יותר.

noaaz

New member
בגרות

בקשר למבחן באנגלית - הייתי שם. יש לך שלוש אפשרויות: 1. לפני תחילת המבחן לגשת לבוחן (עם או בלי המורה שלך) ולהסביר לו שאת מגמגמת, ושיבין שכשאת נתקעת, זה לא כי את לא מבינה. 2. ללכת ליועצת כבר עכשיו ולבקש מכתב לבוחן בבקשה להבנה והקלה. 3. ללכת ליועצת ולבקש פטור. ייתנו לך פטור מהבחינה בע"פ, וייחשבו לך את הבחינה בכתב כ- 100% לציון, בלי להתחשב בפטור לבחינה בע"פ. בהצלחה !

למעלה