שלום אני חדשה פה

• פותח הנושא U_Me
  • פורסם בתאריך

U_Me

New member
שלום אני חדשה פה

ברצוני לשאול שאלה שתמיד מסקרנת אותי כל פעם מחדש: אם יש לי בעיה בלימודים, זאת אומרת שאני נלחצת לפני כל מבחן ולא מצליחה להתכונן וכל זה, מה אני עושה? איך מטפלים בזה? מהי בעצם הבעיה? קראתי על זה כל מיני מאמרים וכתבות אבל זה לא נוגע בדיוק לנושא השאלה שלי, אני מחפשת על זה הרבה חומר כדי לדעת כי להרבה אנשים היום יש את הבעיה הזו. אני מקווה שתוכלי לענות לי כאן בפורום, ואני לא אוהבת לקרוא מאמרים באינטרנט אז אם תוכלו תכתבו לי את זה כאן בפורום, תודה מראש.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

עניין ה"לחץ" לפני בחינה הוא דבר נורמלי וטבעי לכל אחד. הבעיה היא כאשר הלחץ והמתח גורמים לך לשכוח את כל מה שלמדת, לא לענות על חלק מהמבחן, לא להבחן בכלל וכתוצאה מזה...הציונים יורדים...כמובן! יש כל מיני טכניקות להרגע ולהשתחרר לקראת בחינה ובתוך בחינה (הכוונה, לנשימות, דמיון מודרך, או דברים "פשוטים" כמו לאכול באמצע המבחן). אני מבינה שאת תלמידה והייתי מיעצת לך לפנות ליועצת בית הספר שאמורה לעזור לך במקרים כאלה ולתת לך כל מיני אפשרויות: להיבחן לבד, או להבחן בבית. יש כל מיני אפשרויות לתמוך בך ולעזור לך מבלי ללכת לפסיכולוג ולקבל הקלות. כמובן שקיימת האופציה לעשות אבחון פסיכולוגי ובו אמורה חרדת הבחינות שלך להתבטא. או אז תוכלי לקבל הקלות פורמליות במבחינים כגון תוספת זמן. בכל מקרה תפקיד יועצת בית הספר לסיע לך. ונסי לשתף את הוריך בתחושות שלך. הדרך בה את מדברת על זה היא בוגרת למדי וההכרה בקושי היא כבר חצי הדרך לפתרון! בהצלחה! מדליה.

U_Me

New member
תודה אבל

כמו שאמרתי הנושא הזה מעניין אותי אך לא קשור אלי.

הרהרנית

New member
המלצה

אני יודעת שלא אמורים פה לפרסם, אבל יש מכון שמתמחה בעזרה לטיפול בחרדת בחינות. זה טיפול קצר מועד. אני לא יודעת יותר מידי פרטים, אבל אני מכירה היכרות שטחית מאוד את הפסיכולוג של המכון. אם תרצי את שם המכון. כתבי לי מסר. זהו תופעה שיכולה להיות על רקע נפשי ובלל לא קשורה להפרעה של קשב וריכוז. אבל אנא קחי דבריי בזהירות, זו דעתי ותו לא.

למעלה