שלום אני חדשה פה...

S t o r m 2 0

New member
שלום אני חדשה פה...

הגעתי לטורונטו לפני חודש מישראל ואני ממש מתגעגעת לקהילה התלאביבית הצבעונית... אם מישהו (עדיף מישהי:)) יוכל/תוכל לעזור לי למצוא את זה פה אני יותר מאשמח....:)

eig

New member
יש הכל מהכל...

ברוכה הבאה, ולא להבהל. טורונטו עיר גדולה, ויש בה מקום לכל אחד ואחת. בכל מקום בילוי בולט אופי אוכלוסיה שונה, כמובן כל ארגון קהילתי נושא דגלים שונים. תתארי מה חסר לך, וננסה לשלוח אותך למקום הנכון. (תצטרכי לאתר ממש טוב מה את מחפשת, כי לי אישית לא זוכרה קהילה "צבעונית" מישראל, כנראה זמנים טובים הגיעו ודברים השתנו.)

ro99

New member
אני חזרתי לא מזמן מביקור

כן, אותו ביקור נדיר בארץ הקודש... ואני יכולה לאשר ששום קהילה "צבעונית" לא צמחה לה מאז שעזבת, איג. במיוחד לנשים! ודוקא חרשתי כהלכה ובשקידה עילאית. נראה לי שכל אחד/ת אוהב/ת את מה שמוכר, וגם (במקרה של הארץ?) כל אחד/ת מזהה את מה שמוכר. הגיידאר שלי לא מתפקד בארץ כמעט בכלל, ודוקא מנסיון יש לי גיידאר טורבו גירסה אמא של חייה רעה הכי בעולם. אז אולי, גולשת חדשה וחביבה (דרך אגב, ברוכה הבאה!), אותו דבר קורה לך אבל בהפוך? ואולי אם הייתי נשארת לתקופה ממושכת בארץ (אין סיכוי...) אז הייתי מוצאת דברים לחבב (חוץ מהבארמנית במינרווה), ואולי אם תשארי בטורונטו זמן ממושך אז תגלי את הצבעוניות שם? מקווה שכן. באופן כללי אסור לחפש את מה שעזבת מאחוריך כי הכל אחרת במקום החדש, לא רק השפה. אם תחפשי תל-אביביוּת אז לא תמצאי כלום וסתם תתאכזבי.

gabcake

New member
it's a process..

תני לזה זמן.. זה לוקח זמן.. אני דוקא כן מתגעגעת לפעמים לקהילה הירושלמית, לאו דוקא צבעונית אבל בהחלט אוטנטית וביתית.. אני מסכימה עם רו שלהשוות ולצפות למצוא משהו דומה מוביל לאכזבות, אבל קשה לא לעשות את זה, בעיקר בהתחלה. בהצלחה במסע.. מה הביא אותך לטורונטו?

S t o r m 2 0

New member
בעיקר

איזשהו רצון של ההורים שלי לנסות לחיות חיים קצת שונים ויותר רגועים... אני הייתי נגד ועדיין לא מרוצה מהעניין אבל הם עבדו על זה נורא קשה, ומשפחה זו משפחה...

eig

New member
המלצה

מקריאה של דבריך כל מה שעולם לי בראש זה זכרונות מגיל 8 כשהמשפחה שלי עברה דירה למקום שלא רציתי. לעניות דעתי אין כרגע שום קשר למקום שבו את נמצאת, אלא לחוויה שאת חווה = מקריבה משהו בשביל המשפחה, מוותר על משהו שסך הכל היה לך נוח איתו, לא הבטחת לאף אחד להיות גם מאושרת מההקרבה הזו וכו וכו. העניין הוא, שאני הייתי אז בן 8 ואת היום כבר ילדה גדולה, ויכולה עוד מעט אפילו להיות ברשות עצמך. לא שזה חובה. היצמדות לחוויה שאת חווה לצערי עלול מאוד מהר להביא אותך לדיכאון, ויקח הרבה זמן להתעורר ממנו ולהתחיל להתאקלם. התאקלמות זה משהו שתצטרכי לעשות בסופו של דבר, ובשביל מה לחכות. ישראל לעולם תישאר שם (למרות שישנם אנשים כמוני שסקפטים בנושא), החברים שלי ישראו חברים שלך.. אבל עכשיו את במקום אחר, וזה לא ממש משנה איזה. תלמדי את המקום, תלמדי את האנשים, לעולם ולעולם אל תשווי כלום למה שהכרת קודם. תגדירי הכל כאחר, שונה, מגוון וכו וכו. ומהר מאוד תמצאי את עצמך. המצלמה מעשית: תמצאי עיסוק מחוץ לבית שקשור לאנשים בגילך: התנדבות, חוג, קורס בקולג', קלב ספורטיבי...לא משנה מה.. משהו שיגרום לך להיות שייכת כמה שיותר מהר לקבוצת אנשים מקומיים שעושים משהו יחד. תחשבי רק קדימה.... יהיה לך את כל הזקנה לחשוב על איך היה פעם. אין טעם להיכנס לזה עכשיו. ב ה צ ל ח ה

ro99

New member
Any more of this...

and I'm out of a job!
העיצה הכי טובה שתוכלי לקבל.

eig

New member
any time darling :)

יש כמה דרכים ללמוד את המקצוע, או שנים על כסא באוניברסיטה, או בתוכנית המקוצרת - שנים על הספה :)

gabcake

New member
../images/Emo14.gif

Eig, you should concider a career change, the healed wounded healers are the best.​

eig

New member
well

יש הבדל בין מישהו שיכול לעזור למישהו אחר לבין מישהו שרוצה לעזור למישהו אחר !

למעלה