שלום אני חדשה פה..

ayeletbet

New member
שלום אני חדשה פה..

שלום רב, שמי איילת נשואה לבעל מקסים, חולה אפילפסיה מגיל 17 מאוזן מאוד. יש לנו שני ילדים קטנים ורצית לדעת מה הסיכוי שלהם חלילה לחלות במחלה אני יודעת שאין תשובה ברורה בנושא, אבל האם יש בינכם כאלו שקיבלו את המחלה בתורשה. ומה הסיכוי באחוזים שזה יקרה. שמחתי לדעת שיש פורום כזה מפני שחיפשתי בעבר פורום שיוכל לענות על שאלותי ולא מצאתי. תודות איילת

ברוכה הבאה איילת ../images/Emo140.gif

הסיכוי לתורשה הוא קטן, קודם כל זה תלוי, אם אצל בעלך זה באמת תורשתי, כיוון שיש כמה גורמים לאפילפסיה, ובכלל, גם במצב של תורשה, זה נדיר, שזה עובר מאב לבן, זה בדרך-כלל מפספס דור או שניים, ולפעמים גם יותר. בכל-אופן, ביום חמישי, בשבוע הבא, מתארחת בפורום הנוירולוגית ד"ר קיפרווסר, ותוכלי לשאול אותה. המון בריאות ואושר

יפעת 1 2

New member
ברוכה הבאה איילת

ואני בטוחה שד''ר קיפרווסר תענה לך על השאלה הזו. יומטוב

במשפחה שלי...

יש לאבא שלי קרובה רחוקה (בת-דוד של סבא שלי ז"ל), שהיא גם חולת-נפילה מילדות, כמוני, לאחר תאונה, אבל עד היום לא יודעים להגיד לנו, אם זו תורשה או לא.

DesertVoise

New member
שמחתי שבאת

אין דבר משמח מאפילפטי שמאוזן הרבה שנים. שניכנס ומספר לנו על כך. לשאלתך אין תשובה מידית, בגלל שלאפילפסיה יש מיספר סוגים ולכל סוג יש, אם בכלל, סיכויים לתורשה משלו. לפי הנתונים המעטים שסיפרת אני מנחש את סוג האפילפסיה, ויכול להיות שיש מיספר אחוזים סיכוי לתורשה. אני אב לילדה אפילפטית, ומצב הסיכוי לתורשה זהה לשלך. לא אני ולא אישתי ולא המשפחה יש להם אפילפסיה, למרות שגם זה לא מבטיח דבר. יש לי עוד ילדים. אין לי מה לעשות אם הנתון הזה, כי אפילו אם יש בתורשה, לא בטוח שזה יתפרץ. אז מה זה ישנה בישבילי לגבי שאר הילדים? אני אתן להם כדורים? אני אתחיל להגיד להם לחיות במיגבלות של אפילפטי?--- ממש ממש לא. הנתון הזה מיותר, לא מועיל, ומכניס אותך למעגל חששות ללא מוצא.

hai001

New member
ברוכה הבאה איילת

אני יובל אבא שלי סובל גם מגיל 17 גם מאפילפסיה לצערי הוא לא מאוזן.

ayeletbet

New member
תודה על התשובות

תודה לכולם על התשובות זה באמת משמח שהוא מאוזן הוא מקבל כל יום 3 כדורים שנקראים TRIL עושה רושם שהכדור עושה את העבודה גם אצלו במשפחה הוא היחיד שחולה זהו שוב תודה איילת

למעלה