שלום, אני חדשה פה!

bLlOaVcEk

New member
שלום, אני חדשה פה!

שלום! אני אלינור! הקשר שלי לפולין מבוסס על העובדה שסבי (ז"ל) נולד שם וגר שם עד גיל 16 (תחילת מלחה"ע השניה), כשהוא ברח לרוסיה ומשם עלה ארצה. אם להגיד את האמת, אף פעם לא ממש התעניינתי בפולין, בשפה ובתרבות. התחלתי בעצם להתעניין בזה לפני כשלושה חודשים. נטלתי חלק במשלחת חילופי נוער לגרמניה ובפורום של האתר של המשלחת יצרנו איכשהו קשרים עם פולנים. העיר שבה שהינו רוב הזמן בגרמניה נקראת פרנקפורט אודר שגשר של חצי קילומטר מפריד בינה לבין פולין. זה פשוט מדהים. בראשון במאי כפי שאתם בטח יודעים פולין נכנסת לאיחוד האירופי. בכל מקרה, אז התכתבתי עם אחד הפולנים וביקשתי ממנו שיכין לי רשימה של מילים בסיסיות בפולנית, אבל הוא לא חזר אליי מאז. (זה היה לפני שטסנו) ביום הראשון בגרמניה היינו בבית ספר של התלמידים הגרמנים מהמשלחת והייתה שם קבוצה של פולנים שגם מטרתה היא חילופי נוער כנראה. בכל מקרה, בארוחת צהרים (המאולתרת) יצא לי לשבת ליד הפולנים והם ביקשו ממני לכתוב להם כל מיני דברים בעברית (שלום, תודה, להתראות, את השמות שלהם) וכתבתי להם. הרגשתי שיש לי איתם קשר מיוחד. כאילו שמשהו מקשר בינינו. כל פעם שאומרים פולין, אני מרגישה שמדברים גם עליי, למרות שאני לא מתמצאת בשום דבר שקשור לפולין (רקע, גיאוגרפיה, שפה, תרבות- כלום). אני רק יודעת שהיא נמצאת ליד גרמניה וגובלת גם עם צ'כיה, סלובקיה, אוקראינה, רוסיה, ליטא, בלארוס ושעיר הבירה שלה היא כמובן ורשה. גם את אוושויץ אני מכירה, מן הסתם. מישהו פה יודע קצת פולנית ויכול לכתוב לי מילים בסיסיות?

הנה לך משפט בסיסי:

Chrząszcz brzmi w trzcinie w Szczebrzesznie i Szczebrzeszyn z tego słynie. אם את מעומינת לשמוע את זה, אשלח לך קובץ WAV .
יותר ברצינות - איזו מילים את רוצה? במה את מעוניינת ?

Lublinrocks

New member
ככה יפה? ../images/Emo6.gif

לשבור למתחילה את השיניים עם המקבילה הפולנית ל"גנן גידל דגן בגן?"

bLlOaVcEk

New member
../images/Emo12.gif מה...?

אוקיי, כבר למדתי משהו חדש: פולנית זאת שפה קשה. אני חושבת שבתור התחלה יהיה נחמד להתחיל במילים ממש (אבל ממש) בסיסיות, כמו: שלום, תודה, להתראות, סליחה, בבקשה, כן, לא. אחרי זה נגיע לשלב היותר מתקדם של מספרים וכינויי גוף... אבל אני לא יודעת לקרוא פולנית (להגות את המילים), אז אתם יכולים בבקשה לכתוב בפולנית, ליד זה בעברית-פולנית וליד זה את התרגום? תודה! לאזיו שפה זה דומה? זה יכול לעזור לי אם אני יודעת קצת גרמנית?

Lublinrocks

New member
היי לך ../images/Emo13.gif

אני אכתוב לך בשמחה (ובאותיות עבריות, נראה לי עדיף לצורך ביטוי נכון), אבל מה בדיוק את את מחפשת? סתם מילים כדי לדעת, או מילים שישמשו אותך לצורך תקשורת? מילים לבד או משפטים? שנדע מאיפה להתחיל...

Lublinrocks

New member
ברא ../images/Emo93.gif היתה האות Z

שעליה נראה לי בנו את השפה הזאת... אחר כך באה S... ורק בסוף זרקו בין הרווחים כמה אותיות אחרות, שיהיה

Lublinrocks

New member
מה רע ב ../images/Emo80.gif ../images/Emo80.gif שחורות,

זה מה שאני רוצה לדעת.... לא יכלו ללכת על חתולים כמו שאר העולם, אה?

למעלה