שלום, אני חדשה פה...

Annabel Lee

New member
שלום, אני חדשה פה...

שלום לכולם, הפנו את תשומת לבי לפורום "זוגות מעורבים" המתנהל בתפוז ואחרי קריאה מרפרפת החלטתי לקחת בו חלק פעיל:) אינני יודעת אם מערכת היחסים בה אני נמצאת מתאימה וזהה לחברי הפורום אך אספר על עצמי ועל "בן זוגי" בכל זאת:) הכל התחיל לפני גיוסי לצבא (כרגע אני משרתת כבר כ-7 חודשים בצה"ל), יצאתי לטיול כמרבית בני הנוער לפני גיוסם. בזמן שהותי באמסטרדם לן בחדרנו בחור מגרמניה הגדול ממני בשנה וחבר שלו (החדרים באכסניות נוער מערבבים בנות ובנים) - ומשם הכל התחיל, בלילה אחד בו דיברנו בפרטיות על כל נושא אפשרי בזמן הקצוב שהיה לנו, הוא שבה את ליבי. זה היה יומיים לפני ערב חג המולד ולכן הוא היה צריך לנסוע למחרת לחוג את החג עם משפחתו בפרנקפורט אך הפתיע אותי עם גלויה ומתנה שהוא קנה לי על המיטה בה ישנתי עם מתנה וגלויה בה רשום מספר טלפון, כתובת ותוכן קצרצר שהוא יודע שהוא יפגוש אותי שוב... לא חשבתי שהשארתי עליו את אותו הרושם לכן הייתי כה מופתעת, ולכן לא היססתי ובאימפולסיביות מוחלטת מחשש שעד הגיוס שלי אני לא אראה אותו שוב הרמתי אליו טלפון כיום אחרי וסיכמנו שאני אבוא לפרנקפורט. כיומיים לפני חזרתי הביתה לקחתי רכבת בעצמי! לגרמניה, מהופנטת חלוטין מהאיך וחושבת רק על המה:) הוא חיכה לי בתחנת הרכבת ושם בילינו 24 שעות מדהימות בפרנקפורט. הייתי צריכה לחזור לאמסטרדם לטיסה ולא חשבתי שאראה אותו שוב בזמן הקרוב אך לאחר ששמרנו על קשר טלפוני ואי מייל יומי אחרי שבועיים - שלושה שחזרתי לארץ החלטנו להיפגש בשלישית! הזמנתי טיסה לפראג אחרי מאמצים ושעות דיבור עם ההורים שלי שלא רצו לקחת שום חלק בדבר:( הארלד לקח רכבת וכך נפגשנו, ובילנו ארבעה ימים בפראג. מאז - כמעט שנה אנחנו בקשר טלפוני לפחות פעם בשבוע, אי מייל יומי וניהול צ´אט עם webcam לפחות שלושה פעמים בשבוע. מבחינת הזמן החיים של שנינו בהשהייה, הוא משרת בשירות לאומי בגרמניה כ-חודשיים מתוך תשעה חודשים ואני משרתת כשבעה חודשים בצה"ל. כמובן שהתוכנית של שנינו היא לחיות ביחד, שנינו רצינים ככל האפשר ובטוחים שמצאנו את ה"סול מייט"- כמה רומנטיקני שזה נשמע:) התכנון הוא שאני אעבור לגרמניה, נחייה שם עד סיום התואר הראשון שלו ובתקווה שאני אצליח ללמוד את השפה כמה מהר שאפשר - אוכל ללמוד אמנות. בדיוק עוד ארבעה שבועות הארי נוחת בארץ:) לשבוע רגילה שלקחתי, רציתי לדעת אם לאנשים שהיו במצב דומה יש רעיונות לבילויים? זו פעם ראשונה שלו בארץ ואני רוצה שהוא יהנה:) הפעם הבאה שנראה אחד את השני אחרי הביקור שלו פה תהיה לצערי הרב רק בפברואר שימלאו לי 12 חודשים בצה"ל ואני אוכל לצאת מן הארץ ולטוס לגרמניה. זה הכל:) ביי ביי! טלי

דנהבננה

New member
קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אני בטוחה שתמצאי פה לא מעט אנשים תומכים שמשום מה נרדמו ביומיים האחרונים
או שפשוט עסוקים. ויש גם מנהלת פורום ממש אחלה,אז תרגישי חופשיה לשתף אותנו במה שעובר עליכם. יש מספר אנשים בפורום שיוכלו להזדהות עם מה שאמרת,לגבי החיים שלכם שנמצאים בהשהייה. אני ובן זוגי האוסטרלי נאלצים לחיות ביבשות שונות למשך כשנה נוספת,בגלל התואר השני שאני מחכה לסיים בארץ. הכל תלוי בסבלנות ובנכונות להקריב למען הקשר. איזה כייף לך שהוא מגיע לכאן עוד 4 שבועות,את בטח סופרת את הימים
אגב,מסקרן אותי,איך ההורים שלך מקבלים את הקשר הזה? לגבי בילויים בעת השבוע שהוא יהיה כאן - כשחברי היה כאן בפעם הראשונה,היינו מספר ימים באילת ולאחר שחזרנו הבאתי אותו הביתה להורים,הכרתי אותו לאחותי ובעלה וכו´,כמו כן הלכנו לים ולקחתי אותו להופעה של זמר ישראלי,מסעדות שונות עם דגש על אוכל ישראלי. רציתי להכיר לו קצת את הסביבה והתרבות,היינו במוזיאון ת"א וב"יד ושם". יש כל מיני סוכנויות נסיעות שאפשר לברר אצלן לגבי טיולים קצרים לתיירים דוברי אנגלית,אני בטוחה שאפילו לאור המצב הבטחוני אפשר למצוא פעילויות או מקומות בארץ שיהיה נעים ולא מסוכן להגיע אליהם. חוץ מזה,זה גם תלוי בטעם האישי,איזה מקומות חברך מעדיף וכו´. העיקר שתהיו ביחד הרבה :) זהו בגדול,אל תשכחי לעדכן אותנו לגבי הביקור ובכלל,לשתף במה שבא לך דנה.

Annabel Lee

New member
../images/Emo51.gif על הקבלת פנים:)

קודם כל באמת תודה :) התכנון של הטיול שלי היה לאילת, שזו עיר נורא אטרקטיבית לתיירים, ומשם לנגב - מכיוון שאני מש"קית חינוך בתפקידי בצבא, עברתי בין יתר התכנים בקורס שלי קורס הדרכה, כך שבמשרד שלי אני יכולה למצוא כל חומר על כל איזור ואתר בארץ ויש לי את היכולת להדריך, אני רק צריכה לבחור מסלולים ספציפים. מכיוון שהארי בא לארץ רק לשבוע ימים - מהלילה שבין שישי לשבת (ה-2.11) עד צהרי ה9.11. זה משאיר לנו שבעה לילות, שלושה לילות באילת, שניים בנגב ושני לילות בעיר שלי. חשבתי שיום אחד מהאזור פה אפשר לבקר בתל אביב - שוק הפשפשים, מוזיאון תל אביב והרחובות הראשיים בתל אביב, יום אחד אפשר לבקר בזכרון יעקב - העיר עם הכי הרבה קסם ואוירה מיוחדת מלבד ירושלים, ועוד יום בעיר שלי שהיא פחות אטרקטיבית:) לא ידעתי כל כך איפה אפשר לשלב את ירושלים אם בכלל- אני לא מכירה את העיר במידה מספקת וכן יש בי פחד לטייל בה לבד, אז בקשר לביקור בעיר הקודש אין לי דעה מגובשת. כמובן שאני אשים דגש לאורך כל הטיול על האותנטיות, אם זה באכילת פלאפל ושאוורמה, או רכיבה על גמלים וביקור באוהל בדוואי:). מכיוון שהארי הוא גרמני-נוצרי כל עניין השואה הוא נושא נורא טעון. כשביקרנו בפראג יצא לנו לבקר ברובע היהודי ששם יש אזכור לשואה בכמה אתרים, כל הענייןם גרם לו להרגיש נורא מובך ואשם, ואני לא יודעת אם אלו התחושות שאני רוצה להעביר לו בזמן שהותו כאן, למרות שזה ההכרחי ואני יודעת שזה הכרחי... בקשר לדעה של הוריי - אבא שלי נורא פתוח וליברלי, הוא לא מסורתי בכלל ואם זה היה תלוי בו היינו עוזבים את הארץ, מאז שהייתי קטנה הוא החדיר לי כל מיני רעיונות שכשאני אהיה גדולה ואגור בחו"ל הוא יבוא לגור איתי אחרי שהוא ייצא לפנסיה:) בצחוק כמובן אבל זה מראה על הגישה שלו. אמא לעומת זאת, אישה מסורתית, שלפני הטיול לפראג לא דיברה איתי, לפני ואחרי, היא הייתה כל כך בהלם. היא מודעת לרגשות ולכוונות שלי כלפיו ובעיני היא פשוט מתכחשת, אני מנסה לדבר איתה על זה כמה שיותר שזה לא יבוא לה ביום בהיר אחד, אבל לפעמים היא מתעלמת ואומרת בסדר, או אפעלו היום שדיברתי איתה על מה שאני מתכננת לעשות איתו היא אומרת לי באופן פרימיטיבי:"נראה לך שהוא יישן בבית שלי?" מה שפגע בי מאוד... הדבר היחידי שמשנה לה זה היותו נוצרי וזו גזענות מצידה- מה שהכי מפריע לי. אני מנסה כמה שיותר ובכל הזדמנות לדבר איתה על זה "ולהחליש" את האטימות הזו, אבל אני יודעת שזה באמת יקרה - שאני אעזוב, בקיצור שהיא תתחיל לקלוט - אני אתקל בהמון המון קשיים, אבל אני מכינה את עצמי נפשית מעכשיו, עד כמה שאפשר... זה הכל להפעם:) חג שמח !

GalGula

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

למען האמת אין לי רעיונות לטיולים מעבר למה שכבר העליתן, אבל בכל מקרה אני מקוה שהוא יהנה כאן
. אגב לגבי מה שכתבת על היחס של אמך לקשר - אני חושבת שאת חייבת להבין שבאמת ובתמים קשה לה עם זה. זה לא דבר שקל לקבל. ואני כבר לא מדברת על הענין הזה של הדתות, אלא גם על זה שככל הנראה אמך מפחדת גם מזה שאת ככל הנראה הולכת להתרחק ממנה פיזית. אני חושבת שאת צריכה לעשות הכל מתוך הבנה, התחשבות ואהבה. ללכת בעקבות הלב - כן! אבל לא לשרוף גשרים עם המשפחה. הרי אתם מאד צעירים, את לא יכולה לדעת מה יהיה, איך תסתדרו. ותאמיני לי שאני מדברת מנסיון - כי עכשיו כשכבר ממש לא בטוח שאני נשארת עם בן-זוגי, מאד חשוב לי שלא הרחקתי מעלי את החברים והמשפחה, ובפרט את אמא שלי. בכל מקרה אני מאחלת לכם רק טוב והמון המון בהצלחה

oorly

New member
ברוכה הבאה

אכן הגעת למקום הנכון ברוכה הבאה ובהצלחה! ולמה שהוא לא יבוא לארץ ברגילה שלך?

Annabel Lee

New member
הוא כן בא לרגילה שלי:)

קודם כל תודה על הקבלת פנים:) אני חייבת לציין שזה ממש הפתיע וריגש אותי למצוא אנשים במצב הדומה לשלי, כי בהחלט לא מצאתי מישהו מהסביבה הקרובה הנמצא באותו מצב, אני לא צריכה לספר ולהסביר לכם שלהרבה אנשים זה נראה ביזארי במקצת - לונג דיסטאנס ריליישנשיפס, ולכן אני אני כל כך שמחה למצוא אנשים איתם אני אוכל להתייעץ, לספר ולשאול אנחנו מחלקים את זה בינינו - אחרי הרגילה הזו בה הוא בא לביקר בארץ נכנסת לי עוד רגילה ולכן בפברואר אני טסה למינכן ופרנקפורט :)

למעלה