שלום, אני חדשה פה..

sheronn1

New member
שלום, אני חדשה פה..

שמי שרון ואני גולשת פסיבית כבר כמה חודשים בפורום המקסים שלכן. לאחר כישלון הטיפול הרציני הראשון שלי החודש החלטתי להיות קצת אקטיבית. סיפורי בקיצור: אנחנו מנסים להכנס להריון כבר קצת יותר משנה.מחזור סדיר מעולם לא היה לי (סדר גודל של 30-40 יום עם נטיה לכוון ה40). רופא קופת החולים שלי נתן לי איקקלומין ללא שום מעקב, מה שנראה לי גם אז כשהייתי טירונית בעניין קצת מוזר אבל- הוא הרופא ולא אני אז מי אני שאומר משהו..אחרי 2 מחזורים עברתי לדיקור סיני. כנראה שבחרתי מטפל לא כל כך מוצלח או שפשוט לא היתה לי סבלנות ונטשתי אחרי 4 חודשים כיון שגם המחזור לא הסתדר (זו היתה המטרה הראשונית של הדיקור). עכשו אני בטיפול אצל רופא פרטי שעל ההתחלה שלח אותי לצילום רחם (בחרתי לעשות אצלו פרטי ולא בקופה ואני לא מתחרטת לשניה! נחסכו ממני כל סיפורי הזוועה שקראתי פה..). הוא גם גילה באולטראסאונד אחד פשוט שאני פוליציסטית ובצילום הרחם- שיש לי שרירן. הוא הסביר לי שכל אלה אמנם לא גורמים לאי פריון אבל יכולים להשפיע ולהוריד את הסיכויים. לאור כל זה, התחלנו באיקקלומין וכוריגון, הפעם כמובן כולל מעקב זקיקים ובדיקות דם של אסטרדיול ופרוגסטרון. אבל מה? עשיתי בדיקת דם 14 יום אחרי הכוריגון שיצאה שלילית אבל גם לא קיבלתי מחזור. היום אני ביום ה19 (!!) אחרי הכוריגון ועדיין- כלום. עשיתי בדיקות נוספות ביום ה17 וה18 (כן, הידיים שלי נראות כמו ידיים של נרקומנית מצוייה..) למותר לציין שגם הם שליליות. הרופא טוען שזה "מוזר" להגדרתו. וסת צריכה להגיע 14-16 יום מהכוריגון לכל היותר. הוא אומר שהכוריגון כנראה לא בסדר. מישהי נתקלה פעם במצב כזה? נראה לכן הגיוני שהכוריגון לא בסדר?

neta2

New member
היי שרון וברוכה הבאה..../images/Emo8.gif

ממה שאני מבינה באמת בדכ המחזור מגיע 14-16 ימים לאחר המחזור, וזה בהחלט מוזר, אולי זה קשור איכשהו לדיקור, למרות שגם זה משונה.. יכול להיות שיש קשר לעובדה שאף פעם לא היה לך מחזור סדיר, ואולי את צריכה לקחת כדורים להסדרת המחזור.. בכל מקרה, מקוה שיגיע ותוכלי להתחיל שוב , והפעם להצליח!! ב ה צ ל ח ה! נטע

מניסיון אישי

גם אצלי המחזור לא תמיד מופיע אחרי 14-16 יום מהכוריגון, נותן המון תקוות שוא, אבל בסוף המכשפה המגעילה מופיעה לה בנחת. אז חכי בסבלנות, המחזור יגיע תוך יום-יומיים. דרך אגב, בנוגע לשרירן ברחם, לא המליצו לך לעשות איתו משהו? בהצלחה.

sheronn1

New member
הטיפול הוא היסטרסקופיה אבל

הוא לא בעד הליך כירורגי שכולל הרדמה מלאה אם לא ממש חייבים אותו. קראתי באיזשהו מקום שלאחת מכל 3 נשים יש את זה. למותר לציין שלפי הסטטיסטיקה הזאת, על רובן זה בכלל לא משפיע ואם הן לא נבדקות אז הן גם לעולם לא יודעות על קיומו.ממה שהרופא הסביר, הבנתי שהשרירן מתמקם על רירית הרחם ומפריע לעובר להשתרש אם העובר מחליט להשתרש באותו מקום. אם ההשתרשות היא בצד השני של הרחם אז אין שום בעיה. זה פשוט מפחית את הסיכויים להשתרשות אבל לא מונע אותה. תקוות השווא האלה..ואני לתומי חשבתי שכוריגון יסדר את העניינים-או מחזור אחרי 14 יום או הריון. לשרוד את השבועיים האלה בין הכוריגון לבדיקה זה דבר אחד, אבל חשבתי שאחרי 14 יום כבר תהיה לי תשובה חד משמעית. מצד שני, זה שאת אומרת שקורה שהמחזור לא מגיע בזמן גם עם כוריגון קצת מרגיע אותי..בכל מקרה,ליתר בטחון אני אלך לקנות כוריגון חדש בבית מרקחת אחר..

נועם@בת

New member
כוריגון לא מסדר מחזור

כוריגון גורם לביוץ. אם הכוריגון ניתן בזמן, כלומר כאשר היה זקיק בשל ורירית תקינה- הוא יגרום לביוץ. במידה שלא היתה רירית תקינה או הזקיקים היו קטנים מידי, יכולים להגרם שיבושים. נועם

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

ואני מקוה שבקרוב תהיי גולשת אקטיבית בפורום הריון. אני זוכרת שהיו מקרים בהם הוסת התאחרה אחרי כוריגון מכל מיני סיבות. זה שעשית בדיקות פעמיים אחרי שולל חשש של הריון כימי או הריון לא תקין. ת´אמת? לא ברור למה המכשפה שלך מתעכבת, אבל לפעמים ל#@#$@ יש קטעים כאלה שאי אפשר להבין אותם. בסוף היא מגיעה וזהו. אני מקווה שהיא תגיע בקרוב, ותנקה היטב אתה רחם. לגבי השרירן שהוא מצא? האם הוא יוש במקום בעייתי? כי לחלק גדול מהנשים יש שרירין במקום זה או אחר ברחם וזה ממש לא מפריע. שנשמע רק בשורות טובות נועם

LeeLoo1

New member
הי שרון וברוכה הבאה...

היה לי אותו דבר בחודש שעבר, קיבלתי ביום ה- 19 אחרי הכוריגון וגם אני עשיתי 2 בדיקות דם ויצא שלילי... עכשיו עברתי לרמת מרפא ופרופ´ בידר אמר לי שכנראה הרופא הקודם לא עלה בזמן על הביוץ, הרופא הקודם גם לא נתן לי לעשות בדיקת הורמונים לקראת הביוץ ועוד סיבה שהפחידה אותי שהוא אמר שהרופא שלי חשב שציסטה זה זקיק ולא טרח לבדוק מעבר.... תשמחי שאת בפרטי... אני התחכמתי מאוחר קצת... אבל אף פעם לא מאוחר מדי!!!!! בהצלחה...

kasa

New member
סליחה שאני נדחפת אבל אני מעדיפה

לשרשר במקום לפתוח הודעה. איכשהוא, זה נראה לי קצת קשור.... גם אצלי - אחרי כדורי איקקלומין (במשך 3 חודשים) - לא נעשתה שום בדיקת דם. הבדיקה היחידה שנעשתה היתה אולטראסאונד. האם זה מספיק ?!

נועם@בת

New member
איזה בדיקת דם ומתי?

אם נעשה מעקב זקיקים וראו שיש זקיקים שמתפתחים ורירית תקינה- ל אתמיד צריך בדיקות דם. הרבה רופאים מעדיפים בהתחלה לעבוד עם כמה שפחות בדיקות וטרטורים. נועם

neta2

New member
אז גם לי שאלה...

בהכרח בעקבות לקיחת האטרוגסטאן המחזור מתעכב? השלילי נודע לי ביום ראשון, אני חוששת שאולי גם לי טעו בע=הערכת הביוץ..??

debby12

New member
מנהל
גם נדחפת - על שרירן מול פוליפ

ברוכה הבאה שרון
שרון הזכירה שרירן. אולי מישהי מכם יודעת מה ההבדל בין שרירן לבין פוליפ/ים ברחם? הן מבחינת ההגדרה הטכנית של זה והן מבחינת ההשפעה על סיכויי השתרשות? (באופן כללי/סטטיסטי כמובן...). גם פוליפ זה מאוד נפוץ? תודה דבי

פוליפ

אני לא בטוחה מה ההבדל בדיוק, אבל נדמה לי שפוליפ זה שגשוג יתר של רירית הרחם ואילו שרירן מקורו בדופן הרחם. לגבי מידת ההפרעה שלהם להשתרשות - תלוי במיקום שלהם. באופן עקרוני מומלץ להוציא פוליפים אם עוברים טיפולי פוריות כיוון שאי אפשר לומר בביטחון שלא הם הגורם לאי-ההצלחה בטיפול. חוץ מזה, ההוצאה של פוליפ היא פעולה פשוטה יחסית, כרוכה אמנם בהיסטרסקופיה בהרדמה כללית קצרה, אבל חוץ מזה (אצלי בכל אופן) ללא שום תופעות לוואי מיוחדות (קצת דימום, ללא כאבים וללא התכווצויות). מקווה שעזרתי קצת ובהצלחה לכולנו.

הרמוניה

New member
סיבה נוספת שממליצים מאוד להוציא

פוליפ (גם לנשים שעברו את גיל הפוריות) זה החשש שהוא יגדל ויתפתח למשהו הרבה פחות סימפטי...(בניגוד למיומה שרק יכולה לגדול ולהיות מיומה גדולה יותר) בעניני מיומה-יש השערה שאולי גם מיומות שלא מפריעות באופן ישיר על ידי דחיקת הרירית או עיוות החלל מפריעות כי הן מפרישות חומרים שאינם ידידותיים לעובר. לברן אמר לי בזמנו שבמקרים כאלה אצל נשים יותר צעירות וכשאין בעיות אחרות הם מעדיפים לא לנתח. אצל המבוגרות יותר-אלה שהסטטיסטיקה במילא לא כל כך לצידן ההתלבטות היא יותר משמעותית. הרמוניה

sheronn1

New member
עדכונים מהשטח

בוקר טוב לכולן קודם כל אני מודה לכולכן על התגובה המהירה המפורטת והמעודדת. אין לכן מושג כמה זה עזר והרגיע אותי אחרי שכבר חשבתי שבטוח משהו אצלי ממש ממש לא בסדר אם לא קיבלתי מחזור 19 יום אחרי כוריגון. והנה, כבמטה קסם כ3 שעות אחרי שכתבתי לכן- קיבלתי מחזור! אמנם חלש מאד אבל הבוקר הוא כבר הופיע במלוא עוצמתו. אבל אין צורך לנחם ולעודד כי אני דווקא מרגישה מצויין עם זה. אחרי כל המתח של השבועיים וחצי האחרונים וביחוד סביב הופעת המחזור, אני ממש רגועה עכשו.. וגם רציתי שתדעו שאני נורא רוצה להגיב לכל אחת אישית להגיד לה תודה אבל גם זה ידחוף הודעות אחרות מחוץ לדף וגם המחשב שלי קצת איטי בשליחת הודעות אז אני כותבת הודעה אחת ארוכה.. אז שוב תודה תודה תודה.. בעניין מה שנועם משערת- שיכול להיות שהכוריגון לא ניתן בזמן- לא נראה לי. היו לי 3 זקיקים של 20,18,16 בשחלה ימנית ועוד אחד של 16 בשמאל, הרירית היתה 7 (הרופא טוען שזה תקין אם כי קצת גבולי ולכן יוריד את מינון האיקקלומין בטיפול הנוכחי ל 1 ביום במקום שניים), פרוג´ 1 וE2 היה בסביבות 1700. הוא גם טען שעדיף לקחת את הכוריגון באותו יום של הבדיקה ולא למחרת כדי להקטין את הסיכוי להריון מרובה עוברים (לא שאני לא חולמת על תאומים אבל כמובן שעדיף עובר אחד שלם בריא ומפותח כראוי..). ואכן לקחתי את הכוריגון באותו יום ב 9 בלילה.

למעלה