שלום אני חדשה כאן

Ofra m

New member
שלום אני חדשה כאן

רציתי לשאול האם יש מאמנים שגם עוסקים בדמיון מודרך או בעוד טיפולים אלטרנטיביים ככלי לאימון?או שאין בכלל אפשרות לקשר?

אוריק3

New member
אני עוסק בזה כטכניקה במצבים שלדעתי

מתאימים לטיפול ולמטופל. נשמח לענות לך על שאלות הטורדות אותך, כמו מה המטרות שלך בון שאנס

Ofra m

New member
אני מרגישה שיש לי בעייה נקודתית

שחוזרת על עצמה והיא בעיקר יחסי העבודה שלי עם קולגות בעבודה ובעיקר עם הממונה הישירה שלי, אני מרגישה שאני משתדלת המון לשמור על יחסים טובים ותקינים וזה מחזיק מעמד תקופה ושוב אני מגיעה למצב של מריבה עם אותה המנהלת ואז זה סוחט ממני אנרגיות בבית, חוסר שקט חשיבה אובססיבית רק על זה, הרגשת חרדה, הרגשה של חבל שעכשיו יהיו יחסים קרים ביני ובינה בקיצור פו אחד עם מישהו ואני מרגישה כאילו עולמי חרב עליי, אם תראה אותי פיזית אני נראית אשה מלאת ביטחון אבל אני לא,כנראה, אני מאמינה שיש לי בעיה בחוסר אהבת העצמי שלי משהו רציני ביותר באמונות שטבועות בי כנראה כל כך עמוק שאני אפילו לא יודעת מה הן, ואני החלטתי שדי לי אני רוצה להשתחרר אני רוצה ללמוד להתעלם אני רוצה שלא כל דבר יזיז או יפיל אותי, ואני מחפשת את הדרך......או אימון או דמיון מודרך או שילוב ואני בחיפושים.......

אוריק3

New member
אחלה שהגעת למסקנה הזאת, מעולה...

אני בהחלט מסכים להשגתך כתגובה לכך שאת מבינה שיש לך בעיה ואת מזהה דרך לפתרון. אז בואי אתרי לך מאמן, ובדקו יחיו אם אתם מתאימים אחד לשני ותתחילו לטפל.. אני כמאמן משלב את הדמיון המודרך כחלק מהאימון/טיפול במידת הצורך ולא כדרך אימונית בלבדית. כל מאמן והשגותיו המון הצלחה

שיטת "העבודה" של ביירון קייטי

אני מתעסקת בין היתר בשיטת "העבודה" של ביירון קייטי לשחרור מאמונות שגורמות לסבל. זוהי שיטה מובנית שמורכבת מ-4 שאלות והיפוך שעוזרת לחקור את המחשבות שלנו ואת האמונות העמוקות שמסתתרות מאחוריהן. בסופו של התהליך בדרך-כלל מתרחש שחרור מהיר ותחושה של הקלה. אם זה מעניין אותך אני יכולה להמליץ לך לקרוא את הספר "לאהוב את מה שיש" של ביירון קייטי שמתאר את התהליך.

isaacm

New member
בעיה נקודתית זה טוב

אפשר אז למקד את הדברים בקלות יחסית. שלום לך עופרה. תרשי לי להזמין אותך לחשיבה בכיוון שהתווית. אולי בעזרת היגדים, תוכלי למקד את הדברים. ארשום לך את השאלות, ואם תרצי - תשתמשי בהן. אל תרגישי חובה לשתף במסקנות שלך - אבל אשמח אם תבחרי לשתף. 1. האם בסיבות למריבה הן תמיד אותן סיבות? 2. האם הרקע סביב מריבה תמיד חוזר על עצמו? 3. האם המריבה היא יוזמה שלך או של המנהלת? 4. מה לדעתך מנסה יוזמת המריבה להשיג בכך שיש מריבה? 5. האם התשובה לשאלה הקודמת זה דבר לגיטימי שראוי לרצות להשיג אותו? 6. האם לדעתך יש דרך אחרת לנהל את הדברים? תצליחי איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון ודמיון מודרך ../images/Emo199.gif../images/Emo204.gif

אימון ודמיון מודרך הם תחומים שהולכים מצויין ביחד, תלוי כמובן באדם שמשלב אותם. אני פחות מכירה את תחום הדימיון המודרך כדי להמליץ - מקום טוב לשאול בו הוא פורום דמיון מודרך ו-NLP כאן בפרדס
. נראה שאימון יוכל לעזור - לפי מה שעולה מדברייך צריך להתחיל מאוד מהיסוד - התפיסה שלך את עצמך, כיצד את רואה אחרים, מה קורה במפגש בינך לבין אנשים - מתוך אילו תפיסות ואמונות את מגיעה לפגוש אנשים. אם תרצי את מוזמנת לשתף אותנו בתחילת התהליך. מה את יודעת לומר על עצמך?

Ofra m

New member
אוהו....שאלה ענקית -

אני יודעת הרבה על עצמי, אני אדם שמח, אופטימי חזקה מבחינה נפשית, אוהבת לטייל אוהבת לארח אוהבת אנשים, חיובית מאוד, אוהבת לעזור ויחד עם זאת יש לי פתיל קצר, אני יכולה להיות נוטה למצבי רוח, רואים עליי שאני כעוסה אני ספר פתוח מייד מרגישים שאני כועסת, אני לא יודעת לזרום יכולה להתעקב אם מישהו אמר משהו לא במקום זה מזיז אותי מהשלווה, . לגבי האמונות שלי על עצמי נדמה לי שאנשים לא אוהבים להיות בחברתי, לא רוצים להזמין אותי אולי, אין לי מושג למה אני חושבת כך אבל יש בי אמונה בתת מודע שזה כך אפילו שזה לא כך...מסובך לא?

ענבל כהן חמו

מנהל
חוזקים וחוסרים

אני שומעת המון חוזקים: שמחה, אופטימית, חזקה, אוהבת חיים, אוהבת אנשים. ומה קורה כאשר את רבה עם המנהלת? איזו תחושה יש שם? אילו מחשבות עוברות לך בראש? נסי לרשום את כל מה שעובר בראש - גם אם הוא לא הגיוני ומוצדק. אנחנו קוראים לקולות המקטינים והמגבילים האילו שדונים. אם את חושבת על זה בתור שדון - נסי לתאר גם איך הוא נראה, באיזה קול הוא מדבר, מה הוא נוהג להגיד. כאשר אנו מכירים את השדון, אפשר להתחיל לאלף אותו.

Ofra m

New member
ענבל אהבתי את התאור, כן זהו כמו שדון

רע ואכזר שרוצה להפר את שלוותי, הוא קטן שחור וקופצני עם אוזניים גדולות הוא מדבר בקול צפצפני וצרוד והוא אומר לי:יוו מה עשית? את לא נורמלית? שוב את קיקלת!הרסת! היא כבר לא תאהב אותך יותר, אף אחת בסביבה לא תעריך אותך בגלל שהרסת איתה את היחסים כי בזכות זה שאת איתה ביחסים טובים גם אחרות נותנות לך כבוד וחיבה.....איזו בעיה ענקית כדאי לך לעזוב את מקום העבודה.." זה מה שאני שומעת אותו אומר לי.

ענבל כהן חמו

מנהל
ומה תאמרי לשדון ../images/Emo191.gif?

עכשיו שאנחנו יודעים שזה שדון אפשר לחשוב איך אפשר להקטין אותו, או להשתיק אותו, או כל דבר שימעיט מכוחו. נסי לחשוב על כך בהומור - כיצד לא תשמעי את קולו? כדי להתחיל הנה כמה מקומות בילוי מועדפים על שדונים: אי בודד, חוף הים, כלוב זכוכית, מבחנה, הקוטב הצפוני. מה עובד בשבילך? מה קורה כאשר את שולחת את השדון לבילוי החביב עליו? איך את מרגישה?

ענבל כהן חמו

מנהל
אני מקווה שלא רק לחשוב

שאפשר להשתלט עליו. זה באמת אפשרי. באימון אנו עושים תהליך יותר איטי וממצה בענין השדונים, ומרחיבים את הדיון גם לערכים שלך. אני מקווה שיכולת להעזר בכיוונים כאן.

Ofra m

New member
יש לי עוד שאלה לגבי השדונים.....

אני חושבת לעצמי שלכל אדם יש את השופט שנמצא אצלו שאומר לו מה היה בסדר ומה לא....והשאלה הנשאלת היא מתי נזהה האם זהו שופט שאמור להיות שם כדי שנוכל להבין נאמר את טעויותינו ותי זהו השדון אותו אנו רוצים להעלים, או שלדעתך השופט והשדון הם אותו הייצור? כי נשאלת השאלה אם השופט לא יהיה כדי לבקר אותנו אז מה יהיה? נעשה ככל הבא על רוחינו? נתפרץ? נעליב? נתתי דוגמאות מוגזמות אבל זה מה שעלה לי כרגע.....

האלי

New member
השופט והשדון אחד הם.

אני מציע לך לקנות ולקרוא את הספר ארבע ההסכמות. אם תוכלי לאמץ לך את ארבע ההסכמות. או לפחות להכיר אותן כיעד לשאוף אליו הדברים ילכו ויתבהרו ולפחות יהיה לך נתיב מסומן.

ענבל כהן חמו

מנהל
מתי שופט הוא שדון ../images/Emo191.gif

השדון הוא שופט שמגזים ויורד מהפסים. במקום לשרת אותנו לחוש מידה ומציאותיות, הוא עסוק בלהפחיד ולסרס אותנו. איך תזהי? זה לא כל כך קשה - שימי לב אם הוא משרת אותך או את אותו. איך יראו חייך ללא הקול הזה - או - אילו מילים אחרות היית נותנת לו כדי שיהיה מועיל. מניסיון, למרות שהם נראים דומים, בדרך כלל כאשר מסתכלים ובוחנים לאנשים לא קשה לשים לב מתי השופט הוא בעצם שדון.

Ofra m

New member
תודה על התשובה

אני חושבת שדי הבנתי, ואני חושבת שאני בדרך הנכונה, שוב תודה

pause1

New member
אוי כמה שאני מזדהה איתך

אולי לא תאמיני אבל אני פשוט חיה את כל מה שכתבת בבעיה שלך. ראיתי אותה וההרגשה שלי פשוט, "הבחורה הזו, היא אני" אני עובדת, בצוות קטן מאוד של אנשים כך שבעצם אנחנו ממש משפחה וגם לי יש מנהלת אליה אני כפופה ובשנתיים האחרונות אנחנו פשוט חתול ועכבר, דבר שלא היה מעולם, ואחרי כל מריבה, רגשי האשמה האלה: פגעתי בה, וצקתי לה, מה היא בסה"כ עשתה לי ? אני אוכלת את עצמי כבר הרבה הרבה זמן, והבעיה שלי מעבר לכך זה שהיא הייתה ה"חברה" הכי טובה והגלגל שינה כיוון. ואז התחלתי לשתף את יתר אנשי הצוות בבעיה שלי איתה, והתברר שבעצם לכולם יש בעיות איתה ספציפיות וגם משותפות את יודעת, העובדה שגיליתי זאת הקלה עלי והעלתה את רעיון שכנראה לא רק אני זו שנוהגת לא בסדר. הבעייה האמיתי היא שאני לא יודעת איך להתמודד עם המנהלת ובעצם עם עצמי. שיהיה לך בהצלחה

Ofra m

New member
מבינה אותך, אבל!

אם בהשוואה שאת עושה לשאר הבנות את די שווה ודי באותו מקום אז אין בעיה, אצלי המצב הפוך אני מרגישה שכולן בדרך כלל מסתדרות איתה מצויין ואני חא מרגישה שווה להן ואז גם הדימוי שלי יורד כלפי הסביבה שבה אני נמצאת, וזו כבר בעיה כפולה....אז 1ועוד 1 אני מצליחה להבין אבל כשהבעיה היא כמה גורמים אני מסתבכת......

למעלה