שלום!!!!!!! אני חדשה כאן!

שלום!!!!!!! אני חדשה כאן!

מקווה להישתלב... שאלה לי אליכם... מישהו יודע אולי איך הולכת החידה ששאל אלברט איינשטיין... משהו עם דובה או דוב שטייל וראה בית בצפון, באיזה צבע הדוב...? משהו כזה... אני לא זוכרת איך הולכת החידה... מישהו אולי יודע אותה? (איך הולכת החידה...) ויש עוד חידה... משהו עם שלושה גמלים שעומדים בטור במדבר והראשון אומר: מלפני מדבר ומאחורי גמל... האמצעי אומר מלפני גמל ומאחורי גמל ונאחרון אומר מלפני גמל ומאחורי גמל... איך זה יתכן...?

terytery

New member
ברוכה הבאה

החידה הראשונה הולכת ככה למיטב זכרוני דוב נכנס לבית שכל קירותיו פונים צפונה. באיזה צבע הפרווה של הדוב?

אה@1 תודה רבה!!

אפשר ממישהו רמז לפתרון החידה על הדוב? אני חשבתי שזה הדובה הגדולה שבשמיים, שהיא בצפון (קבוצת הכוכבים)... אז אמרתי: "לבן" ואמרו לי שזה לא נכון...

terytery

New member
../images/Emo101.gif רמז

זה לא קשור לדובה הגדולה. תחשבי איפה יש בית שכל קירותיו פונים צפונה.

בדרום?

חחחחח...סתם.. חשבתי שאם הבית בדרום אז הכל פונה צפונה... אבל יש גם מזרח ומערב אז זה לא נכון... אבל איפה יש שם דובים? אלא אם כן לא מדובר בדוב אמיתי...

JDOE

New member
דווקא אין

דובים בקוטב הדרומי רק בצפוני במקרה הזה הם מדברים כנראה על בית שעומד באמצע הקוטב כך שכל הכיוונים ממנו הם צפון הדוב כנראה דמיוני (או מיובא)

אם כך אז אני חוזרת לדובה הגדולה

אבל זה לא נכון!!! אז הנחתי שאולי בדרום... אבל זה גם לא נכון.... ואם זה יצורים דמיוניים... אז אני לא מכירה.... אבל אני אמשיך לנסות לפתור את החידה...

JDOE

New member
אולי במקור

כל קירות הבית פונות דרומה ואז זה מתאים לדעתי התשובה היא באמת שזהו דוב קוטב כנראה החידה לא מסופרת נכון

ואם הבית עומד באמצע הקוטב...

אז רק התיקרה פונה לצפון... כל השאר לדרום או דרום מזרח או דרום מערב... אבל אולי זה לא נכון...

lupoN

New member
החידה המקורית../images/Emo27.gif

ה תוכנה של החידה המקורית:
Bear The famous physicist made for his scholars this riddle. A fellow encountered a bear in a wasteland. There was nobody else there. Both were frightened and ran away. Fellow to the north, bear to the west. Suddenly the fellow stopped, aimed his gun to the south and shot the bear. What colour was the bear? If you don't know, this may help you: if the bear ran 3.14 times faster than the fellow (still westwards), the fellow could have shot straight in front of him, however for the booty he would have to go to the south.​
לקוח מכאן: http://hlavolamy.szm.sk/brainteasers/einsteins-riddles.htm וזה ציטוט התשובה המופיעה באתר:
EINSTEIN’S RIDDLES Bear It all happened on the North Pole. When the man shot, he must have been right on the North Pole. Getting it? So it makes sense to assume that the only color the bear could be was WHITE. So this is it. I've heard another logical solutions (even that there are no bears neither on the North nor on the South Pole), but this one presented makes sense to me. And what about you?​
נלקח מכאן: http://hlavolamy.szm.sk/brainteasers/solutions.txt

JDOE

New member
בכל זאת

התנאים יכולים להתקיים רק בקוטב הדרומי שם אין דובים

LeCagot

New member
לא נכון

התנאים של החידה שענת העלתה מתאימים רק לקוטב הצפוני (ולא לדרומי). מה שפוסל את הקוטב הדרומי הוא התנאי שהאיש יכל לירות קדימה ועדיין לפגוע בדוב. אם זה היה בקוטב הדרומי והאיש רץ צפונה, התנאי לא מתקיים => מדובר על הקוטב הצפוני.

JDOE

New member
למה לא?

האיש רץ צפונה והדוב מזרח מה שאומר שיכול להיות שהדוב רץ במעגלים והאיש פשוט ירה כאשר הדוב היה בקו שלו כמובן שבמקרה של הקוטב הצפוני האיש פשוט עצר באמצע הקוטב כך שכל כיוון הוא דרום בגלל העצירה "המתוכננת" הזו אי אפשר לסתור את האפשרות שזה היה בקוטב הדרומי אלא אם כן נתייחס לזה שאין דובים בקוטב הדרומי ואז זה מתאים

לא הבנתי את התשובה...

וגם לא את השאלה... אבל בעיקרון אני עניתי "לבן" למי ששאל אותי את החידה, והוא אמר לי שזה לא נכון... ובקשר לחידה עם הגמלים.. אין לי מושג מה התשובה...

lupoN

New member
התשובה../images/Emo27.gif

לחידה כפי שהעליתי היא באמת - לבן, אבל יכול להיות שהשאלה ששאלו אותך הייתה שונה. התשובה הנפוצה לחידה עם הגמלים / צבים או מה שלא יהיה, היא באמת שיש גמל שקרן... זהו...

למעלה