שלום, אני חדשה כאן.

טלטל5

New member
שלום, אני חדשה כאן.

אנו עדין לפני אבחון רשמי. נראה שהכיון AD. היה יותר קשה לאתר זאת אצל בתי משום שהיא ביישנית בכיתה, לא מפריעה, נראית שקטה ורגועה. בבית היא כמו סערה. לא מסוגלת להשיב את הישבן שלה לשניה ולהכין שעורי בית. ההתארגנות לא קלה בבוקר. הקושי העיקרי שלה, הבנת הנקרא. כשאני מקריאה לה תרגיל בחשבון היא תדע לענות עליו אבל אם היא צריכה לקרוא אותו היא יכולה לתת תשובה שלא קשורה כלל לשאלה. גם אנחנו חשבנו בהתחלה, עצלנות, חוסר ריכוז, חוסר רצון אבל נראה לנו שיש כאן מגמה והדבר מעבר לשליטה שלה. אנו תקוה שנקבל זימון לאבחון ביחידה לקשב וריכוז בהרצליה בקרוב מאד. המחנכת של בתי ואנו ההורים כבר מילאנו את השאלונים וכעת רק נותר להמתין. אשמח לטיפים בזיהוי הסימנים המוקדמים. טיפים לטיפול בהמשך. חלק אומרים אולי רטלין, חלק לא . אשמח להיות חלק מכם. סופשבוע נעים וגשום

einatmr

New member
גם בני

גם בני (היום בן 8.5) סובל מאותה ההפרעה. גמר כיתה א' בלי לקרוא ונעזר כל הזמן בצורת שילוב. בסוף כיתה ב' אובחן במרפאה להפרעות קשב של "מכבי" כסובל מאותה ההפרעה שאת מתארת - שקט, לא מפריע אבל חולם ולא מרוכז, קוצים בישבן בבית, בעיות קשות בהתארגנות. התחלנו טיפול ברטלין והתרופה עבדה כמו קסם. פתאום הוא כן מסוגל להתרכז אפילו במקצועות קשים, והדבר החשוב ביותר - ההערכה העצמית שלו עלתה פלאים, הכתפיים הזדקפו , פשוט ילד אחד.

zivadina

New member
לפני אבחון

שלום רב טלטל5 וברוכה הבאה אלינו. את מוזמנת לקרוא במדור הקישורים שצרפתי לך. שם ישנם גם הסברים על ADD (הפרעת קשב ורכוז ללא היפראקטיביות) וגם איפיונים של ההפרעה. תוכלי לראות שבצד שמאל שלו נמצא אינדקס עם כל מדורי ספריית הקישורים שלך. כדאי לך לבחור בכל המשורים שמתחילים במילים "כלים להורים". בספרייה הזאת, כל הקישורים מופיעים לפי סדר הא"ב של הכותרת שלהם. כך שקישורי "כלים להורים" נמצאים באזור האות כ'. אנחנו כאן דוגלים בטיפול המערכתי שכולל טיפול תרופתי, טיפול התנהגותי, ועוד טיפולים אשר מתבקשים מן הבעיות של הילד, היות שכל ילד עם ADD סובל מבעיות ייחודיות לו. נשמח לראותך בינינו.

טלטל5

New member
בוקר טוב ותודה על קבלת הפנים.

קראתי רבות אצלכם בפורום במאמרים. למרות שטרם אובחנו נראה לנו כי הכיוון הוא ADD. אני משערת שאתייעץ אתכם ואתחבט איתכם יותר לאחר שנעשה את האבחון. חלק אומרים דיסלקציה, חלק אומרים כן רטלין, לא רטלין. אני זורמת והעיקר מה שחשוב זה לעזור לבתי וגם לנו. היו לנו חשדות שאכן מדובר בכך מזה זמן מה ואני חושבת שאחד ההארות שהיו לנו בנושא שאם זה אכן זה אז הילדה לא אשמה, זה לא עצלנות, פינוק וכד' אלא קושי שאינו תלוי בה ותפקידנו לעזור לה להתמודד איתו ולהתגבר. ברור שהדבר מאד משפיע על הבטחון העצמי שלה כיום, חוסר הרצון ללכת לבית הספר, אפילו זקיפות הגו כפי שכתבה לפני חברת פורום, בתי הולכת עם כתפים שמוטות. לא יודעת אם יש ממש קשר אך אני מאמינה כי אנו בכיון הנכון. סופשבוע נעים עכשיו אגש לקרוא.

למעלה