שלום, אני חדשה כאן

HAPPY GO LUCKY

New member
שלום, אני חדשה כאן

אני בת 40 אמא לילד בן 5 והשני בדרך אחרי סיפורים ארוכים ( טיפולים, הפלות). יש תופעה חדשה/ישנה אצל הבן שלי. יש לו תקופות שבורח לא קקי. רצף של כמה ימים ונעלם. הסיפור התחיל לפני כשנה. אחרי הפלה, אני הייתי הרוסה והוא בדיוק התחיל גן ערייה. כידוע בהרבה גנים הגננת והצוות לא מחליפים בגדים ומתקשרים להורים. כל הסיפור הזה עם גננת אצלי עוד פתוח. בגלל זה לא נקשרתי וכמעט הוצאתי את החמוד מהגן. מצד שני הוא חברותי מאוד וטוב לו שם. עכשיו חזרנו לתקופה כזאת, לפני יומיים נסענו לסוכה של חברים (יום ארוך במיוחד) ופתאום ברח לו שלוש פעמים. כבר לו הוי לי בגדים. אתמול נפגשנו שוב עם חברים ולא ברח לו, רק אחרי הצהריים שמתי לב. כמה שתמיד אני לא עושה עניין מזה, אתמול חטפתי עצבים ואמרתי לו שמספיק עם זה כי עוד מעט חוזר לגן ואף אחד לא יחליף לו שם. איך הייתם נוהגים במצב כזה? ברור לי שיש קשר להריון נוכחי. שאלתי אותו עד מתי תעשה בתחתונים, וענה לי" עד שאח שלי יוולד".

ברוכה בהאה למעוננו הדל

ברור שיש קשר להריון וללידה המתקרבת הרבה פעמים הריון מלווה ברגרסיה אצל ילדים לגעתי הכי חשוב זה לא לכעוס אלא דווקא להתעלם - סביר להניח שזה קורה כדי לזכות בתשומת ליבכם אז תעשי דווקא ההיפך תתעלמי מזה - תחליפי לו לנקי ותמשיכי הלאה בגילו סביר להניח שיש לו שליטה על הסוגרים ובעצם זו בחירה שלו לתת לקקי "לברוח"

ר ע נ נ ה

New member
אני דוקא בדעה אחרת

לא ברור לי אם כעסתם עליו או לא אבל מכיון שהוא גדול, ומכיוון שזה קרה כמה פעמים ואני מניחה שלא ממש כעסתם עליו, לדעתי יש מקום לכעס ברור או לפחות שהוא צריך להבין שיש תוצאה לא נעימה למעשיו. (בורח לו אצל חברים אז הולכים הביתה, לא כעונש אלא כתוצאה מצערת של המעשה שלו) במקביל כמובן לתת לו לבטא את הרגשות הכי קשים והחששות שיש לו לגבי הלידה הקרבה ובאה ולא לטאטא מתחת לשטיח.

לפני שאני פורשת

לדעתי ביום שאין פיספוס כמו היום לשבח ולהלל אותו כהוא מפספס אז באמת כמו רעננה להפסיק את הפעילות שמהנה וללכת הביתה ואכן לציין שההליכה היא תוצאה של הפיספוס ולא עונש אבל מעבר לזה לא להגיב להתעלם - בסופו של דבר זה יעשה את שלו (אמרה אמא של נתנאל שמקסים את כל העולם ומוציא להורים שלו את המיץ...)

סגלה

New member
אני בדעה

שצריך לעקוב ואם הדבר יתמשך גם אחרי הלידה,יש להתיעץ עם פסיכולוג

HAPPY GO LUCKY

New member
זה משהו שבא והולך תלוי במצבי לחץ

ברור לנו שיש מניפולציה, הוא יליד חכם ומלא חן, אז הוא יודע איך לסובב את שני ההורים. איתי קצת פחות כי אני שמה גבולות. בעלי רק עכשיו יותר קשוח. מצד שני עם עושים עניין גדול נהפוך את זה לבעיה אמיתית. שמחה שהגעתי לכאן.

סגלה

New member
כמו כל דבר

אם ניתן לטפל במסגרת משפחתית מה טוב ואם לא צריך עזרה מבחוץ

שוב לדעתי הכי חשוב לא לעשות מזה אישיו

כלומר לעשות פיל מזבוב לתלות את התוצאה במעשה לגרום לו להבין שלמעשים שלו יש תוצאה לא נעימה ואפילו מסריחה...

למעלה