שלום! אני חדשה כאן ו...

SDRules

New member
שלום! אני חדשה כאן ו... ../images/Emo26.gif

יצא לי לקרוא כאן כמה דברים ו.... דבר ראשון- אני בשיעור 9 והמורה לא מרגיל אותי להסתכל במראות, אלא אם צריך לעבור נתיב או להיכנס לכביש מסוים, בזמן הנהיגה אני לא מסתכלת על המראות, הוא אף פעם לא אמר לי לעשות זאת ואף פעם לא העיר לי על זה! היש סיבה לכך???
דבר שני- קראתי את הויכוח על החלפת ההילוכים בזמן רמזור, ורציתי לדעת משהו.. אם למשל אני רוצה להעביר מהילוך שלישי לראשון, אני צריכה קודם להעביר להילוך שני (לפי סדר זאת אומרת). כי המורה שלי פשוט לימד אותי שלא משנה באיזה הילוך אני, אני עוברת ישר להילוך הרצוי (למשל משלישי ישר לראשון), אני פשוט שמה על ניוטרל כל פעם ומשם מעבירה להילוך הרצוי. זה נראה לכם בסדר??

zolotov

New member
לימוד נהיגה

שלום רב לך, תבררי בבקשה באם דברייך מדויקים את העיניין, אין בנהיגה גם מקצועית דבר כזה שמעבירים מהילוך שלישי לראשון, הילוך ראשון ושני הם הילוכי כח ואילו הילוך שלישי ורביעי הם הילוכי מהירות והילוך חמישי ניקרא הילוך שיוט, לכן לא ייתכן להעביר מהילוך מהירות להילוך כח תוך כדי נסיעה! באם ברצונך להיות נהגת טובה, עלייך בין היתר ללמוד כיצד לתכנן את נסיעתך וכך, בנחת ובחשיבה מעמיקה לתכנן כיצד ומתי להעות הילוך או להוריד הילוך ושיהיה לך בהצלחה רבה.

SDRules

New member
נכון.... כי אני מעבירה קודם לניוטרל

ורק אחר כך להילוך הרצוי, כל פעם שאני מעבירה הילוך אני עושה את זה דרך ניוטרל.. ככה המורה לימד אותי, והוא לא מעיר לי על זה! זה נראה לך בסדר?

be_roo

New member
אין קושי להעביר מכל הילוך לכל הילוך

אם יודעים לעשות זאת, השאלה היא האם יש צורך. הורדה להילוך ראשון היא בדר"כ רק לשם זינוק מעמידה או מנסיעה מאוד איטית. במהירות גבוהה יהיה צורך לשחרר את הקלאץ' בעדינות מרובה וכך מתבזבז זמן רב בו בעצם אתה נוסע בהילוך לא משולב. מעבר לכך אין שום איסור להוריד מחמישי ישר לשלישי או מרביעי לשני, הכל תלוי במהירות בא אתה נמצא ובהילוך המתאים הנדרש. כמובן שבעמידה, אם כבר עצרת בהילוך גבוה אין צורך לעבור דרך כל ההילוכים, פשוט משלבים לראשון. בקשר למראות, אי אפשר לדעת למה הוא לא מלמד אותך את זה, אולי זו נקודה לא חשובה מבחינתו או שהוא מתכוון לעשות זאת בהמשך. אבל זה לא משנה, הסתכלות קובעה במראות היא חשובה ביותר, וגם אם המורה לא מזכיר, זה הרגל טוב שכדאי לסגל לעצמך.

מראות והילוכים

גם כלל חשוב במראות לפני כול ברקס שנותנים צריך להיסתכל במראות כדי לדעת מה המרחק של המכוניות מאחורה ועם יש סכנת היתנגשות כלומר לפני כיכר חשוב להיסתכל במראות וגם לפני רמזורים וכו... ובקשר להילוכים בדרך כלל אין צורך להעביר מהילוך שלישי לראשון אבל יש מקרים מסויימים שכן ניתן לעשות כך לדוגמא : את נוסעת מעל 40 קמ"ש ופתעום יש בעיה על הכביש פקק או כול דבר אשר גורם לך להאיט את הרכב בצורה משמעותית כלומר כמעט עצירה ושחייבים לנסוע עם חצי קלץ במיקרה כזה את רשאית לעביר הילוך לראשון בלי לעבור קודם בשני או שאת מגיע לרמזור אדום בהילוך רביעי (לפני רמזור אדום עוצרים בכול הילוך שנמצאים בו) והמהירות שלך נמוכה והרמזור מיתחלף לירוק את צריכה לשלב הילוך שני ולהמשיך בנסיע וכו.... יש גם עוד דבר שאת בהילוך חמישי בכביש מהיר ויש לך רמזור אדום ורואים שהאוטו ממשיך לנסוע מהר מומלץ להעביר לרביעי ולעצור בהילוך זה. והסתכלות במראות חשובה מאוד לכן מומלץ לך לפתח הרגל זה גם עם המורה לא אומר לך כלום על זה והמון בהצלחה

כמה תשובות

במהלך נסיעה תמיד טוב להסתכל במראות כדי לדעת איפה את ביחס לסביבה. תמיד יש נהגים שנדבקים לתחת ולכן בלימה פתאומית תגרום להם להתנגש בך......בגלל זה גם שאת מאיטה את הרכב את צריכה להסתכל במראות כדי לוודא שהרכב מאחוריך לא יתנגש בך.......למרות שהוא זה שיהיה אשם. אם את מגיעה לרמזור בהילוך שלישי ואתה לא מספיקה להוריד לשני קודם לא יקרה שום דבר אם תורידי משלישי לראשון, שהמורה שלך אמר שלא משנה באיזה הילוך את, עוברים ישר להילוך הרצוי הוא התכוון שלכל הילוך יש את המהירות שמתאימה לו

SDRules

New member
תודה לך.. וגם לילדת החוף:) ../images/Emo140.gif

אני חושבת שפשוט התבלבלתי בקטע עם ההילוכים, אני לא חושבת שיש בעיה עם הדברים שהוא אמר לי
ובקשר למראות, יכול להיות שזה בגלל שהוא חושב שאני עדיין לא מוכנה לזה, ועדיף שבשלב זה אני אסתכל על הכביש..!

למעלה