שלום, אני חדשה כאן, אחרי מס'

שלום, אני חדשה כאן, אחרי מס'

חודשים של הזרעה - ללא תוצאות - והחודש מנסים שוב עם איקקלומין וכוריגון (פעם שנייה) השאלה שלי היא האם זה הגיוני שהרופא לא שולח אותי לבדיקות דם? המעקב שלו רק עם אולטרסאונד. תודה, אתן נהדרות

rozi3

New member
אני לא בטוחה אבל

נראה לי שאת צריכה לבקש ממנו שישלח אותך לבדיקת דם E2 ופרוגרסטרון המראים את רמת הפוריות והמוכנות לפניי הביוץ - זה יותר מדויק וזה משלים את האולטרסאונד.

orname

New member
הרופא שלי מאוד מקפיד על בדיקות דם

זה אפילו גורם לו לחיכוחים באסותא... כמה פעמים במהלך המעקבים שלי שם טכנאית האולטרסאונד נזפה בי שכבר עשיתי בדיקות דם כי בשלב הזה לא צריך וניחשה שאני מטופלת של ויסמן... כששאלתי אותו - הוא אמר שבבדיקה הזו יש עוד המון נתונים, והגישה שלו הוכחה כנכונה בטיפול הלפני אחרון. הזקיקים התפתחו לפי הספר - אבל רמות ההורמון בדם היו מטורפות וכך הוא ניסה לשלוט על גירוי יתר מתפתח (הוריד מידי כמה ימים מינונים)

ro1ro1

New member
מי זה הרופא הזה?

אשמח לקבל פרטים עליו,היות וגם הרופא שלי לא ממש מתלהב לשלוח אותי לבדיקות דם,ןלי אין שום ספק שזה הדבר היעיל .

orname

New member
ד"ר אריאל ויסמן

מקבל במכבי במכון בריאות האשה בראשון לציון. למיטב ידיעתי יש לו ימי קבלה באשדוד. רופא מדהיםםםםםםםםםםםםם (תעשי חיפוש על השם שלו... תמצאי דברים שכתבנו אני והרבה אחרות) כמו כן מקבל גם פרטי בתל אביב אם תרצי טלפונים אשלח לך במסר

ro1ro1

New member
../images/Emo51.gif על המידע

בהתחשב בעובדה שאני גרה בשרון המעט צפוני..יתכן שזה רחוק לי ,ראשל"צ .... אבל אך אומרים.. i'll keep it in mind שוב תודה .

פינקי33

New member
גם אותי הרופא שהיה שלי עד לא מזמן

לא שלח לבדיקות דם אלא רק לUS זקיקים ואם רואים שם תוצאות ואני בנוסף גם מרגישה יופי את הביוץ למה חייבים בבדיקות דם???

ro1ro1

New member
כי.....

בדיקת דם היא ההוכחה שבאמת היה ביוץ. אצלי למשל שום דבר לא ברור, בחודש שעבר ,איקקלומין,זקיק בן 18 מ"מ שנצפה במעקב....אפילו מעט נוזל בדוגלס.... ביוץ לא? בדיקת הפרוגסטרון נתנה תשובה מאוד מאוד נמוכה,שכנראה מוכיח שהזקיק לא ביוץ...

orname

New member
וכי במקרה שלי למשל

על פי התפתחות הזקיקים בטיפול האחרון (החזרת מוקפאים על בסיס מחזור טיבעי) נראה היה שהביוץ יהיה כעבור יומיים שלושה. בדיקות הדם הראו קצב אחר, ואכן הזקיקית התפתחו מעט לאט מהצפוי... וזה החלק האופטימי... מה אם פתאום הם "תופסים קצב" או שהייתה טעות במדידת האולטרסאונד (מדובר על מילימטרים בודדים) למה לקחת סיכונים? למה לפספס טיפול?

orname

New member
והנה דוגמא חיה ממש. של אפרסקה

(אפרסקה אני מקווה שלא אכפת לך שאני משתמשת בהודעה שלך להמחשת חשיבות בדיקות הדם)

ro1ro1

New member
רוצה להמשיך בשרשור כדי להבין משהו..

בעינייני רופאים.... אני לא סגורה על הרופא שלי.,נראה לי שלפעמים אני זו שמכתיבה לו מה צריך לעשות(לא בגלל שהוא לא יודע,אלא בגלל שהוא אולי עובד לפי הספר) בכל מקרה....אני שוקלת לחפש לי רופא אחר ,מן הסתם מומחה בפוריות,השאלה שלי איך מוצאים רופא לפוריות,וכן,אני מכירה את הלוח בהמלצות,מה שלא ברור לי.זה:..מבחינת הקופה (מכבי ):האם זה נחשב לייעוץ,והקופה משתתפת רק בשלושה ביקורים בשנה ? ככה זה עובד? אני מאוד מקווה שהבנתי לא נכון.....תקנו אותי בבקשה. ואם כבר פה....מישהי תוכל להמליץ על רופא באיזור השרון כ"ס-הוד השרון עד נתניה ??? הרבה תודה.

נועם@בת

New member
רופא חייב להיות מומחה לפוריות

לא שרופא נשים לא יכול לתת איקקלומין ולהביא להמון הריונות, אלא שאם את כבר מטופלת, כדאי לאתר או לשלול מראש עד כמה שיותר פרטים. במכבי, נשים שנמצאים בהזרעות, בדרך כלל מופנות למרפאת פוריות. אני לא יודעת אם זה ככה בכל מקום, אבל בחיפה הקופה לא עובדת עם רופאים עצמאיים בשלב ההזרעות (טוב, אולי יש יוצאי דופן, לא מתחייבת). באופן כללי לכל קופה יש רופאים מומחים לפריון שעובדים איתה ואין צורך לשלם להם. במקרה של התייעצות עם מומחה הביטוח המשלים מחזיר את רוב הסכום על 4 ביקורים בשנה. במקרה של רופא פרטי, אפשר לקבל החזרים אם זה מנהל מחלקה או רופא מומחה בתחומו. המלצות תוכלי למצוא בלוחות (בסרגל הכחול בראש העמוד). בהצלחה נועם

הערה קטנה לגבי רופאים עצמאיים

בחיפה (אני מקווה שזה בסדר נועם...) אני מטופלת אצל רופא במרפאת מומחים עצמאית של הכללית בחיפה. הרופא שלי מטפל בי בשלב זה באופן פרטי (כאמור, 500 ש"ח בחודש), וגם את ההזרעות אני עושה אצלו. אני יודעת שלחלק מן הרופאים העצמאיים יש הסדר עם הקופה, כך שהיא מחזירה חלק מן העלות של ההשבחות. אני את ההשבחות למשל עושה אצל ד"ר גניה זיסקינד (שהרופא שלי הפנה אותי אליה), משלמת עבור כל השבחה 250 ש"ח (שבת או חג התעריף הוא 300 ש"ח), ולאחר מכן מגישה את הקבלות לקופה ומקבלת 200 ש"ח החזר עבור השבחה אחת, ו-400 ש"ח עבור שתיים (הם מוכנים להשתתף בהוצאות עבור 2 השבחות בכל חודש). לפי מה שהבנתי, לא רק לרופא שלי יש את הסידור הזה, כך ששווה לבדוק עם הרופא לפני שמתחילים את התהליך הקשה גם ככה.

orname

New member
ממש לא ייעוץ - רופא מומחה של הקופה

אני קיבלתי הפניה למומחה פריון (שיושב במרפאת בריאות האשה) מרופא הנשים שלי שהסביר לי כבר אז שהוא יכול להתחיל לשלוח אותי לבדיקות ואח"כ בטיפולים כמו איקקלומין, אבל אין ביכולתו לעשות מעקבים מסודרים הכוללים גם בדיקות דם, ואם אני אצטרך "לעלות כיתה" אני אעבור לרופא מומחה בכל מקרה - ובחלק מהמקרים ישלחו אותי שוב לבדיקות . ואכן - לגבי אחת התרופות שהייתי צריכה לקבל בבית המרקחת בדקו אם הרופא מורשה לתת אותה. יש רשימה מוגבלת בה חברים רק מי שמכבי מכנה "מומחי פריון" ולא כל רופא נשים. עלות הביקורים - כמו כל רופא מומחה - 18 ש"ח לרבעון. החסרון - לפחות במקרה שלי שמכיוון שהוא רופא מומחה הוא לא מבצע דרך הקופה גם מעקב הריון. לצערי אני לא יכולה לעזור בשמות כי אני מראשון לציון.

33תותית

New member
רופאי פוריות במכבי

במכבי יש גניקולוגים המתמחים בפריון ופוריות. אני מתל אביב והגניקולוגית שלי העבירה אותי לרופא המומחה בתחום, ברגע שהבינה שאני צריכה "לקפוץ כתה" לטיפולים. בת"א, הרופא אליו נשלחתי, הינו רופא בכיר במכון לחקר הפוריות באיכילוב. לדעתי, כדאי לך לברר ראשית אילו רופאי פוריות עובדים במסגרת מכבי באזור שלך. בהצלחה!!!

ro1ro1

New member
זה בדיוק מה שאני רוצה

אבל אפילו באתר של מכבי אין קטגוריה של " פוריות " ובלוחות כאן,אין המלצות של מישהו מאיזור השרון, בעיקרון הרופא שלי הוא גם מומחה לפוריות,(אני יודעת שזה מצחיק -אבל ככה כתוב על הדלת אצלו) אבל אני לא בטוחה שאני רוצה להישאר אצלו....הכל נורא מהר אצלו תמיד......

orname

New member
אל תתני לדלת לבלבל אותך...

כל רופאי הנשים מתהדרים בתואר "מומחים לפריון מילדות וגניקולוגיה".... אני ממליצה לך לחפש באתר מרכז לבריאות האשה באיזור שלך, להתקשר לשם ולשאול מי רופא הפריון שמקבל שם. אחרי שיהיה לך שם בטח יהיה יותר קל לעזור עם המלצות. (ואת צודקת - זה נורא מבלבל באתר של מכבי... אפילו חיפוש של הרופא שטיפל בי לא מניב כלום!!)

למעלה