שלום, אני אורח פה

davidmaur

New member
שלום, אני אורח פה

וקראתי מה את הפתיח של הפורום ושאלתי היא, מה זה לחיות בהרמוניה, הרמוניה עם מה ועם מי? ואיך אני מגיע להרמוניה. תודה לכם מקרב לב

asian girl

New member
שלום לך...

אני חדשה פה בפורום. אבל אנסה לענות לך... מה זה הרמוניה? זה מצב נפשי בו אתה מרגיש מאוזן, זה להרגיש טוב עם עצמך, עם הסובבים אותך, עם כל העולם כולו (המילה הרמוניה באה מיוונית ופירושה: התחברות, התאמה) איך מגיעים להרמוניה? אכן, זה לא קל. אפילו מטפלים הוליסטים למיניהם לא חיים בהרמוניה מוחלטת. אין איש שלא רוצה לחיות בהרמוניה. רק שאנחנו סה"כ בני אדם, וכל אחד אישיות בפני עצמה שסוחבת על עצמה מטען כלשהו (טראומות, אירועים שחוותה, פגיעות וכו'). לכן כדי לחיות בהרמוניה צעד ראשון, לדעתי, זה לקבל את עצמך ולסלוח לעצמך. וזה בדרך כלל מאוד קשה. אשמח לשמוע את דעתם של חברי הפורום (שלום לכם, אני חדשה פה, כמו שכבר אמרתי) זה יכול להיות דיון מעניין.

davidmaur

New member
האם זה לא לבקש יותר מדי!

ראשית כל , תודה רבה. את כותבת שלחיות בהרמוניה זה מצב נפשי בו אתה מרגיש מאוזן. האמת שאני לא מבין שכלית וגם רגשית את החוויה של להיות מאוזן. אולי תרחיבי! דבר שני לדרוש שאני ארגיש טוב עם הסובבים אותי או עם כל העולם כולו, זו דרישה קצת מוגזמת. איך אני יכול לחיות עם הרמוניה עם השכן שלי שתמיד מפגין פנים זועפות. בכלל לבקש שאני ארגיש טוב עם העולם כולו? הרי יש אנשים שלא הייתי רוצה לפגוש בפינת רחוב אפלה או שלא הייתי קונה מהם מכונית משומשת. אז מה זה אומר ?שאין לי סיכוי לחיות בהרמוניה?

asian girl

New member
אמרתי לך שזה יכול להיות דיון מעניין

(אבל לפני זה...בתור מנהל "אתר אלטרנטיבי" אתה לא אמור להסביר לי מה זה הרמוניה???
) מאוזן שכלית ורגשית זה, לשמל, לא לשים לב לשכן עם פנים זועפות. כי זה בעיה שלו ולא שלך. פשוט אל תשים לב. להיפך, תחייך, תגיד לו "בוקר טוב" וסביר להניח שהשכן הזה יחשוב עוד הרבה זמן על "למה הוא אמר לי שלום" או "למה הוא חייך אליי". אף אחד לא דרש ממך לחיות בהרמוניה עם הסובבים אותך. אני רק אמרתי שבן אדם שחי בהרמוניה הוא מרגיש נהדר עם עצמו ועם הסובבים אותו. אבל בוא לא נגזים. אתה לא חייב לאהוב את כולם. אלא פשוט להבין את העובדה שכולנו בני אדם, שלכולם יש חוויות שהשפיעו עליו נפשית וככה בעצם נבנתה האישיות של כל אחד ואחד.לכן השכן שלך הוא טיפוס מסוים, וקופאית בסופר עצבנית ולא אדיבה בגלל מצב נפשי מסוים שלה... לגלות לך סוד קטן? מה שאתה מקרין החוצה - זה מה שאתה מקבל בחזרה. רוצה לראות סביבך אנשים נחמדים - תהיה נחמד בעצמך.

גם אני חדשה ../images/Emo9.gif

ובאתי לכאן בעקבות המנהלת דרך הכרטיס שלה (הצצתי לך
) אני חושבת שהמושג לחיות בהרמוניה (לדעתי בכל אופן) היא קודם כל להיות מאוזן ולחיות בהרמוניה עם עצמך. לקבל את עצמך כמו שאתה עם הטוב ועם הרע. אחרי שלמדת לחיות עם עצמך בשלום זה ללמוד לחיות עם אחרים בשלום. בלי כעס, בלי שיפוטיות (עד כמה שזה קשה) ואם לא מסתדרים עם מישהו לנסות להסתדר איתו ואם זה לא מצליח אז להוריד אותו ממך כי הוא יהרוס את ההרמוניה שבתוכך. לחיות בהרמוניה משמע לחיות בשלום עם עצמנו ועם המציאות (החיצון).

הי ../images/Emo13.gif

"מה זה לחיות בהרמוניה" אני יכולה להגיד מה זה אומר עבורי, אבל אתה כמובן חופשי להרגיש מה זה אומר לך. עבורי זה אומר להיות בהרמוניה עם הגוף שלי עם עצמי עם אנשים עם העולם עם בעלי חיים עם כסף עם רגשות עם מחשבות זה להיות במצב בריא ושלם בעולם
"ואיך אני מגיע להרמוניה" יש כיום הרבה דרכים להתפתח. יש מגוון עצום של סדנאות, קורסים, מורים, מטפלים. אתה יכול למשל לראות עם מה היית רוצה להיות יותר בהרמוניה, לבחור בזה או להחליט את זה, ואז תמצא את הנתיב שיכוון אותך לשם
(בעזרת חוג, או מורה, או קורס. מה שאתה הכי מתחבר אליו)

למעלה