שלום אמיר

שלום אמיר

הייתי רוצה לשאול אותך שאלה:אם אני עובדת כמזכירה בחברה שנה וחצי וכבר שנה שאין כל כך עבודה אז ביקשתי העלאה ולא התעקשתי עליה וסירבו לי ובאמת אין מה לבקש אבל עכשיו אני עוברת לתפקיד עוזרת מנכ"ל ואני הולכת לעבוד קשה והרבה והייתי רוצה לבקש העלאה של 1,000 ש"ח +הפרשה לקופה מסויימת,איך עושים את זה בלי להתבייש? אני בטוחה שזה יגיע לי עם התפקיד החדש אבל אני פוחדת מהמשא ומתן אני אשמח לשמוע את עצתך. תודה, בת 24

הצעתי

נדרש כאן שילוב של כמה תהליכים. עבודה פנימית - לזהות במדויק את החלק בך שמתבייש. מה בדיוק הוא מרגיש, מה גורם לו להתבייש ועוד שאלות שיעזרו כדי להתחבר איתו. המטרה היא שבסופו של תהליך הוא לא ישתלט עליך ויביא אותך לפינה. זה חלק אחד של התהליך. החלק השני הוא התזמון וצורת המו"מ. את חייבת לחוש את הצד השני. מתי נכון לך להתחיל לאותת שזאת כוונתך, האם זה צריך להיות פורמאלי, מסודר או כזה מחליק, נזרק לאוויר בלי לעשות מזה ממש עניין רק להגיד שמתי שהוא נדבר . . . או שנדרשת שיחה כשהברזל חם, אחרי יום מאד עמוס, אחרי השלמת משימה חשובה שהצטיינת, שהבן אדם יבין וירגיש מתוך מה את מדברת. האם את צריכה לזרוק את הסכום או שרק לירות את ירית הפתיחה והוא יביא את הסכום. כל הדברים האלה הם אמנות. קחי את זה כתרגיל שבו את הולכת ללמוד איך אוחזים במכחול, איך מורחים את הצבע, היכן מעמידים את התמונה ביחס לאור . . .וכו' יותר חשובה ההנאה מהתהליך מאשר התוצאה. למדי את עצמך את אמנות המו"מ ותראי לאן זה לוקח אותך בכל מיני מקומות בחיים. קחי כל הזדמנות שרק מריחה כמו מו"מ ללמוד מה ואיך עובד. וחזרה לעניין הראשון - התהליך הפנימי - האם את מבינה מה לעשות עם מה שאמרתי ? יום טוב - אמיר

למעלה