שלום אמיר

daniela15

New member
שלום אמיר

כבר כתבתי בפורום הזה כמה פעמים , וכמובן אני עדיין מתלבטת בבחירת הקריירה השנייה שלי . אני מקווה מאוד שאני לא אכנס לקטגוריה של המתלבטת הנצחית, כי להתלבט זה טוב אבל להחליט צריך ואני מוצאת את עצמי מתעניינת בתחום ולא מוצאת מספיק סיבות טובות לבחור בו ורק בו או מספיק סיבות טובות לפסול אותו. ויום אחד אני אומרת לעצמי , דניאלה לכי על זה אולי זה הייעוד שלך ואז פתאום נדמה לי שזה החלטה פזיזה מידי. ונראה מה יש לך לומר על החלק הזה. החלק הבא זה אחת מן ההתלבטויות שלי . אז ככה , אני באה מעולם של הטיפול ריפוי בעיסוק , כבר אמרתי בעבר, אז חשבתי לעבור לתחום של ייעוץ ארגוני(אני מוכנה ללמוד כמובן) - יש לי אדם מקצועי שאני מתייעצת איתו אחת לחודש , שאמר לי שהתחום הזה יכול לפתח אותי מאוד על אף ש"לא נולדתי לתחום", לטענתו אינני אדם אנרגטי או אסרטיבי במיוחד כפי שהתפקיד הזה דורש אך כישורים אלו יכולים להתפתח במידה מסויימת. בכל אופן , השאלה שלי איך עוד אפשר להתעמת עם התחום עוד לפני שלומדים אותו ומשקיעים כ"כ אנרגיות.האם ללכת על זה שאני ממש מפחדת לא להצליח,אני מפחדת שזה יהיה גדול עליי . ומאיפה מתחילים , תואר נוסף , קורס בקאוצינג ? הנחיית קבוצות . אשמח אם תענה לי . אני חייבת לציין שאני כבר באתר הזה למעלה מחצי שנה ואני מאוד מעריכה את העבודה שלך והרצינות שלך במענה ובתגובות . תודה תודה תודה

60 שניות על אבחונים

שני סיפורים. בסדנה לפני שנתיים השתתף איש מקצוע שפרש מצבא קבע, אחת ההכרזות שלו על עצמו היתה שהוא מחובשי הספסל האחורי, מצטיין בלא להתבלט. כך הוא מכיר את עצמו. באחד המפגשים, כאשר משתתף אחר שיתף כיצד הוא גורם לבוס לפטר אותו אחרי שהחליט שאין לו עניין בעבודה, הוא עצר אותו לפתע ושאל בשקט : "תגיד ___ אתה לא מזייף?" המשפט הזה וכנראה הדרך בה הביא אותו, גרם לו לעצור ולחשוב. מאותו רגע הוא ממש הוביל את המשך הדיאלוג והיה ברור שהוא המנחה. אקלים מתאים גרם לו להוציא חלק של עצמו שבדרך כלל נשמר הרחק מאחור. זה לגבי "אינני אדם אנרגטי או אסרטיבי במיוחד". וסיפור נוסף, ממש טרי. הגיע נועץ אחרי אבחון אצל פסיכולוג תעסוקתי, שלח לי את הדו"ח במייל לפני הפגישה, וגם שם כמו בכל תוצאות המבדקים היו אמירות שיש איתן שתי בעיות. א. הן מקבעות אותנו, כאילו כך היינו וכך נהיה לעולם. ב. הן נותנות ל"מומחה" לקבוע מי אנחנו. לא מקובל עלי ! ראשית דבר אנרגטיות ואסרטיביות אינן כישורים, אלה דרכי ביטוי של עצמנו, איש לא יכול לנבא כיצד תתפקדי בתחום בו יש לך שאיפה ורצון עז להצליח. המפתח להתלבטות שלך אינו טמון לא בקביעה שהבאת ולא בצד הפורמאלי של ההשכלה שתרכשי - אלא רק בדרך שבה את תבטיחי שאת מביאה את המיטב של עצמך. ויכולות להיות בדרך טעויות, כישלונות, משברים ומה שאת רוצה, אבל אם את מבינה שכל קושי הוא הזדמנות צמיחה אז תדעי איך לקחת את הכל ולהתפתח. יש עוד היבטים ושאלות אבל נניח להם כרגע. המשך פורה ובהצלחה אמיר דרור

למעלה