שלום אליזבת

שירZ

New member
שלום אליזבת

קראתי את הודעתך לד"ר מנור, מאחר ולא רציתי להכניס בשרשור השאלות שמופנות אליה את הודעתי. אני פותחת הודעה נפרדת (עמכם הסליחה למנהלות הפורום). לנושא ההתמכרות למחשב, העלתי מאמר שכתבתי ב-2001 לרשת, בפורום " אנשים ואינטרנט". מצורף לכאן קישור. אומנם הוא לא מדבר על ADHD אבל בהחלט מדבר על ההתמכרות והיחס של הורים לילדים בנושא. מקווה שיעזור קצת

zivadina

New member
גבולות מול המחשב

הנטייה הזאת להתמכרות למחשב טיפוסית מאוד לילדים ADHD. אצלנו פתרנו אותה בכך שכל תור הוא שעה אחת. כך האחים מתחלפים ביניהם ללא ריב. במידה שלילד אין מתחרים על המחשב, צריך להכתיב לו שעות שבהן מותר לו להיות במחשב ושעות שבהן אסור לו להיות בהן, ולכתוב את סדר היום הזה על המקרר ועל המחשב עצמו. המלצה: 1. איסור ללכת למחשב לפני שעות בית הספר (כדי שלא ישכח את עצמו) 2. ללבן עם הילד את השעות בהן יש בטלויזיה תוכניות שאהובות עליו, ואז לאסור ללכת למחשב בשעות האלו. 3. איסור ללכת למחשב בשעות חוגים, תנועת נוער, משחקים עם חברים. 3. לאסור ללכת למחשב בשעות של ארוחת הערב, המקלחת והשינה. 4. מערכת השעות של המחשב תהיה בכל השעות שאינן בתחומי האיסור. כאמור, חשוב מאוד ליצור "מערכת שעות מחשב" ברורה וקלה לזכירה, לרשום אותה בבירור ולתלות אותה במקומות בולטים בבית, כדי שההורים והילד יוכלו לפקח על העמידה בזמנים. הרעיון הוא לקטוע את "רצף ההתמכרות" ולאפשר שעות מחשב במקטעים ברורים.

שירZ

New member
צודקת זיוה

אבל, מה קורה בשעות שאנו ההורים מחוץ לבית? מי נשאר לפקח על ילדי הADHD ואף ילדים שלא לוקים בהפרעת קשב. רובנו כיום עובדים ומשקיעים שעות מרובות מחוץ לבית,ובשעות אלה הילדים נותרים ללא השגחה( לא כולם) ומטילים עליהם אחריות לסדר,לעשות ש,ב, ואף לשמור על אחים קטנים (לאלה שאחראים מספיק). כידוע לילדי ADHD יש להם בעיה של גבולות,עקביות,ולא תמיד אנו יכולים לתת בהם מבטח גם לשמור על אחים קטנים. הקושי מוכפל ברגע שהילד נותר לבד בבית, הקול הפנימי שקט לו וכך עוברות להן שעות מרובות מול המחשב. אני מכירה מקרוב את המלחמה מי ישב וכמה מול המחשב, הרבה פעמים אני קוטעת רצף זמן מול מחשב כך שכולם עסוקים במשהו אחר העיקר לא מחשב,TV או משחקים אלקטרונים אחרים שהם מקבילים למשחקי מחשב . העקביות שלנו בתור הורים הם הרבה פעמים העקביות שאפשר ללמד את הילדים. במה שאנו נתמיד ונאמין נעביר הלאה את המסרים בצורה חיובית ברורה ומיידית לילד. מה קורה שהילד יושב שעות מול מחשב? מאיפה אנו ההורים צריכים להתחיל לקטוע,להחליט עבורו,ובעיקר איך להתחיל את השינוי הפתאומי מול הילד? חלקו של המאמר מדבר על שינויים אלה. בחלקו השני אוכל להוסיף רק, שחשוב שברגע שמחליטים להעמיד גבולות וזמנים להתמיד בזה ולא להשבר לצעקות,לבכי,ולדווקא שהילד יעשה. (וזה טבעי) וזה יכול לבוא לידי ביטוי ב-: לא רוצה לעשות ש,ב,. לא רוצה להתקלח". והרבה "לא" מסביב על מנת להקשות עלייך ולשבור את החוקים החדשים שהחלטת להציב מולו. אחרי שחלקנו עוברים מסכת קשיים הילדים מתחילים לקבל את עצם העובדה,שאמא מספיק רצינית,ואמא לא מוותרת. וחשוב מאוד שברגע שמתחילים גם להתמיד ולא ליפול באמצע. עם כל הקשיים שצפויים בדרך השמת הגבולות. אני מאמינה שאחרי הכל שחשוב להתמיד ולהיות מאוד מאוד ברור. מקווה שתצליחי
בהצלחה.

zivadina

New member
צודקת שירz.....

תמיד כדאי לדרוש מן הילדים דברים שאנו יכולים לפקח על ביצועם. לכן, ניתן לתת חופש בנושא המחשב בשעות שההורים אינם בבית, וליצור גבולות בשעות שההורים נמצאים בבית לפקח על הביצוע.

למעלה