שלום, אכזבה.

Betterfly

New member
שלום, אכזבה.

לא ידעתי לאיזה עוד פורום לקחת את זה. בגדול, אני מחפשת סוג של עידוד, זווית ראייה שעוד לא ניסיתי ואולי פתרון. מעבר לזה שאני מאוכזבת כמעט מכל אספקט של חיי נכון להיום (בת 25, רווקה ללא בן זוג, לא מרגישה מוצלחת יותר מדי בתחומי, קשיים כלכליים= חובות, בעיות חברתיות ובאופן כללי קשיים לתפקד ולישון) אני בבעיה קשה בעבודה. אני עוסקת בתחום מחקרי והתחלתי עבודת מחקר בת שנה. עברו 4 חודשים ופתאום אני מסתכלת ורואה שלא התקדמתי. לא, לא התקדמתי, הלכתי סחור וסחור ועשיתי בערך כלום. אומרים לי- "תפסיקי להסתכל לאחור". אבל אני לא יכולה. לא רק בגלל שקשה לי להבין איך אני מתקדמת קדימה בגלל שעוד לא הסקתי מסקנות על מה שהיה עד עכשיו, אלא גם בגלל שאני פרפקציוניסטית. זו ממש מחלה. נעזוב את הפרפקציוניזם בצד... אני מנסה להגיע אפילו לנגיעה מינימאלית של סידור החומר. כל מה שנשאר לי זה סופי שבוע, כי במהלך השבוע צריך להתקדם לאנשהו (גם אם זה במעגלים...) ואין ברירה. לבקש חופש אני כבר לא יכולה כי עשיתי את זה כבר כל כך הרבה פעמים שאי אפשר לבקש עוד אחד, ואני כבר יודעת שכנראה שזה לא מה שיעזור לי על סמך ניסיון העבר. אני יושבת בעבודה עכשיו כי חשבתי שזה יעזור לי להתרכז- אבל אני לא מסוגלת. הקירות סוגרים עליי, יש לי תחושת מחנק בגרון ודמעות נקוות בעיניי. אין לי דרך לתאר לאף אחד כמה דברים יש לי לסדר. הכל חג לי מסביב לראש, בכל מקום זרוקים דברים שרציתי שיהיו במקומם בסידור מושלם. אני תוהה איפה עובר הגבול בין- "אני חייב פסק זמן כי אני במעין התמוטטות עצבים" להעמדת הפנים הזו שהכל בר תיקון קוסמטי. שאולי קצת מבולגן לי אבל הכל יסתדר בסוף. אני תוהה מתי משהו הוא פטאלי וסופני ומתי לא. אני תוהה מתי אני צריכה להודות בפני הסביבה שאני לא כל כך בשליטה ומוכשרת ומעורה ומסתדרת. מהי בדיוק הנקודה שבה מודים בכשלון ומי מוכן לתת לי בכלל פסק זמן מהחיים להתארגן. האם זה משהו שצריך לקחת בכוח ומתי יודעים שזו הנקודה?

שלום

אם קשה לך, נסי לחלק את זמנך למנוחה ולעבודה. החליטי מתי זמנך הפנוי, ובו עשי דברים שאת אוהבת, נוחי והרגעי. השתדלי למצות את המירב ממקום העבודה, ובעתיד תלמדי מקצוע חדש שמענין אותך, ותעבדי בו.

יוו כמה קושי

לדעתי את נמצאת בצומת אם את שואלת את השאלות האלו את ממש בצומת הגדולה שלך את חייבת להבין ולהאמין שאחרי כל ירידה באה עליה וכל ירידה היא לצורך עליה אם מסתכלים על הדברים כמו שאת מתארת מבחינת המחקר שלך את מרגישה שאת חגה סחור סחור ולא מתקדמת אבל בכל אפלה יש נצנוץ ולפעמים צריך לחזור על הכל כדי למצוא (אני יכולה לתת לך משל על שמנת שכדי שתהפוך לקצפת צריך לערבב ולערבב ולא רואים תוצאות מידיות אבל בסוף יש תמורה) בעינין החובות והחבר החסר והחברים והחברה בכלל זה קצת קשה לעשות הכל ולהשאר שפויה תחליטי שחבר זה משהו שיגיע ברגע שיהיה מתאים לך כרגע ברור שזה לא מסתדר כי גם אם יהיה לך מישהו לא תוכלי לתת לו 20% מעצמך שלא לדבר על פחות מזה חברים באותה קטגוריה של 20% חובות... ללמוד לחסוך - קל להגיד קשה לעשות אבל גם אני בתהליך הבראה ואני בבית עם משכנתא ילדים וכל מה שמשתמע ומצליחה הכל שאלה של רצון הפרפקציוניסטיות שלך זו בעיה אבל זה גם היתרון שלך תשלימי עם עצמך ותאהבי את מה שאת ולא מה שיכולת להיות והכל יהיה בסדר מאמינה בך שאת יכולה כי חצי דרך עברת - הכרת בבעיה שיהיה בהצלחה וסליחה על האורך

Betterfly

New member
שלום לך ../images/Emo24.gif

תודה רבה על התגובה ועל תגובתו של אדם אוהב וחושב... אומרים- בסוף כל ירידה יש עליה, וגם "אם מגיעים כל כך נמוך אפשר רק לעלות". הבעיה היא- האם מדובר רק בקלישאות? אולי לא כל ירידה נגמרת בעליה? אולי יש אנשים שפשוט כלום לא מצליח להם? אני מסתכלת מסביב ויותר מ- 50% מאוכלוסיית העולם יהיו לעולם "אף אחד", יחיו בעוני ויסבלו ממחסור, חולי, אלימות... במה אני שונה מהם? להם לי מגיע ולהם לא? ואולי לשנינו לא מגיע ולבסוף אני אמצא את עצמי באותו מקום? איך זה שכולם מצליחים לנהל קריירה ברמה סבירה, ילדים, משכנתא, חובות, טיפול במשק בית וגם להיראות שפויים? אני במצב שוויתרתי כבר על רוב החובות שלי. חזרתי להורים. וויתרתי על מקום בו התנדבתי. אני לא עונה לשיחות מחברים והם מצידם כבר לא מתקשרים יותר. אני מרגישה כמו זומבי. בעבודה יש ימים שאני לא אומרת שלום לאף אחד ופשוט עושה פרצופים מרוב תסכול. הפסיקו להזמין אותי להצטרף לארוחות צהריים משותפות. אני מתחילה להרגיש שאני לא מצויידת לחיים האמיתיים, שזו בעיה מעבר לפרפקציוניזם. אני לא יודעת מה יש בי שאפשר לאהוב בכלל.

אני יכולה לספר לך

שהקלישאות האלו מבוססות על האמת שלי וגם אני הייתי כמוך והיום אני בקצה שני ואחר לגמרי לפעמים צריך לסבול כדי להעריך את הטוב שיגיע אחר כך

למעלה