שלום אחרון, או שלא...

דורד

New member
שלום אחרון, או שלא...

"זה נגמר, זה עבר, קצה חלום, ודי חול הזמן שנשר בין אצבעותי זה נגמר, זה עבר, לתמיד, אולי מעגל שנסגר ונשארת חי ניפגש, נתראה - לב אוהב אינו טועה כמו אל ים נזרום, נזרום נבקש עד שנגיע וניגע אל החלום." (כל הזכויות על השיר שמורות לאקו"ם ולכותבים) ב- 26.2.07 הגעתי הביתה... ובמשך חודש שהוא ארבעה וחצי שבועות שהם 31 ימים, הגעתי למסקנה: גרעין עודד זה לא הכול בחיים גרעין עודד היה עבורי מנוף... גרם לי להתבגר בצורה מדהימה. ולהבין הכול יותר טוב... אנשים סביבי לא האמינו שאני מתאים לגרעין עודד, אבל אני האמנתי. עברתי את הראיון השני, והוכחתי לכולם! צדקתי... התחלתי את השנה בצורת "אמרתי לכם", מיד עברתי להתנהגות "חבל שלא הקשבתי לכם כשאמרתם לי", והמשכתי עד שסיימתי בצורת "מי היה מאמין?!". כלומר, התחלתי בלהיות עצלן עם אישיות מגעילה, מי שהייתי, הפכתי תוך כמה שבועות להתנהג כמי שמצטער על מה שהוא עשה ולא מוכן להשקיע בשיט... מאמין למה שאמרו לי - הם צדקו אני לא מתאים. אבל תוך זמן קצר המשכתי עד סיימתי עם טעם של עוד... התגברתי על הקשיים, התחלתי לעבוד, עשיתי יותר ויותר... כמה שאני רק יכול... עד שהספיק לי... יצאתי לחודש של חשיבה - מה אני עושה?! האם זה מספיק טוב? בשבילי? בשביל האחרים?! התקופה התארכה והתארכה שהייתי בבית... נפלתי קצת לרוח השטות שאפיינה אותי לפני היציאה לגרעין... וממש אתמל קרה הנס, אתמול הגעתי לתובנה מדהימה... אולי בקרוב יהיה לי זמן להביא אותה לכאן. הגעתי לתובנה - וההבדל בין תובנה והבנה הוא שהבנה באה מחשיבה, מראייה, שמיעה, הרחה, טעימה, נגיעה. תובנה באה מהרגשה והחלטה! כשתשאלו אדם בריא, כמה חושים יש לו, הוא יענה שחמישה. כשתשאלו אדם בריא, מי הוא, הוא יענה את שמו. "שלום, אני דור דיק ויש לי חמישה חושים: חוש הראייה, חוש השמיעה, חוש הריח, חוש הטעם וחוש המישוש" --אז זהו, שזה לא באמת אני-- התשובה האמיתית היא: "שלום, אני נשמה, נשמה שנמצאת בתוך גוף בצורת אדם, לאדם ניתן השם דור דיק לפני 18 שנה ושבעה חודשים בערך. לי יש חוש אחד - הרגש." הרגש הוא החוש היחיד שלנו! הוא לא החוש השישי. הוא החוש היחיד. אתם תראו תאונה, תריחו ריח של עשן, תשמעו צעקות של כאב, תטעמו טעם מר של אבק, תחושו כאב... חמשת החושים של הגוף יורו לחוש של שלכם להרגיש רע. הרוע ישפיע עליכם כל הזמן עד שתרגישו ותתנו לרגש להשפיע על הגוף וחושיו... אם תרגישו רע, תחליטו שרע והכול יהיה רע. אם תרגישו טוב, תחליטו שטוב - הכול טוב ונפלא תנו לרגש להוביל את הנשמה שלכם, תנו לנשמה להוביל את הגוף וחושיו. ולא להיפך. קחו החלטה, ותגדלו לתוכה! תצמחו לתוכה. אני החלטתי שאני עוזב את הגרעין והולך לדרך חדשה! וטוב לי! יהיה לי טוב, ואני לא אתן לקשיים בדרך להשפיע עליי... אני אפתור אותם בעזרת אותו רגש... ושום דבר לא יעשה לי רע. ככה החלטתי! וזה מה שיהיה! תחשבו על זה

spraizler

New member
בהצלחה

אתה הסתדרת לפי מה שאני מבין וזה מעולה. רק נקווה שגם הגרעין שהשארת מאחוריך יסתדר. (הודעה זו לא צינית, והיא לא באה לפגוע באף אחד, זה מה שאני חושב- אז מי שחושב להעלב שלא יעלב)

וואלה.

לא פשוט לעשות החלטה כזו ומנסיון ראיתי שיש אנשים שזה היה הדבר הנכון בשבילם, בסופו של דבר כל אדם עושה את ההחלטות לעצמו, לא כל כך הבנתי המ רצית עם כל עניין החושים והנשמה, אבל העיקר הוא שתעשה מה שטוב בשבילך המון בהצלחה. אריק

דורד

New member
קישורים לאתר הסוד

מסיבה לא ברורה הקישורים לא התווספו קודם, אז אני מוסיף אותם עכשיו ולמה לכעוס על תפוז, בטח האצבעות שלי עשו טעות קטנה ורשמו את הקישורים באזור לא נכון.

מיכלצי

New member
המון בהצלחה..

אם אתה מרגיש שזה מה שנכון לך, ושלם עם ההחלטה, אז באמת, שיהיה לך המון בהצלחה, ותנצל את הזמן שנשאר הכי טוב שאתה רק יכול.

foofi

New member
אמ בהצלחה...

בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה בהמשך במה שתבחר. לי זה קצת מפריע, כי לדעתי כשאתה נכנס לגרעין, למועצה, אתה מתחייב אליה. זה לא משהו שאתה רוצה לעשות, זה משהו שאתה צריך לעשות. כי יש ילדים שסומכים עליך, מדריכים שסומכים עליך, ישובים שסומכים עליך, ומועצה שלמה שסומכת על זה שתהיה שם. העניין כבר זה לא רק אתה. אולי זה רק אני, (אני את החשיבה שלי עושה בימים אלו, לפני הגרעין...) בכל מקרה, זה לא משהו אישי אליך
שיהיה לך המון בהצלחה, אפרת.

spraizler

New member
../images/Emo45.gif זה הקטע בקומונה

ובדברים מהסוג הזה. אין רק אתה. האני הפרטי מתגמד ויש את הכלל שהוא יותר חזק ומשפיע מאשר קודם.

מסכים אתכם אבל...

אבל אסור לשכוח שיש גם את ה"אני", כמובן שיש מחוייבות ל1001 דברים אבל לפעמים צריך לשאול מה המחיר שאתה משלם. אני עשיתי את השנה הזו, הייתה אחת השנים הטובות בחיי, מלאה בחוויות מדהימות וגם חוויות קשות יחסית מבחינה אישית-רגשית בעיקר, דבר אחד שלמדתי בכל השנים האלו כאן בתנועה זה שלפעמים זה עושה אנשים לכך כך קטנים שזה כבר מפספס את המטרה, לא בטוח שזה העניין כאן אבל זה לא משנה, רק רציתי לציין את זה. אף פעם אסור לשכוח את האדם שמאחורי הקבוצה, קבוצה הרי בנויה מאנשים. ואני בהחלט בעד קבוצה. אריק בר-נס www.freeall.org

spraizler

New member
צודק

אבל צריך לקחת את זה בחשבון גם. ההחלטות שלך משפיעות על קבוצות ואנשים אחרים, לכן צריך לתת יותר משקל לאיך זה ישפיע עליהם.

דורד

New member
ותאמינו לי שאחרי חודש של חשיבה

התייחסתי לכל צד. המצב קצת מונע ממני לדבר ולהיפתח בקשר להכול... יש דברים שאני לא יכול לפתוח מול כולם בשלב הזה, אבל האמינו לי שחשבתי על כל ההשפעות. ההרגשה שלי גרמה לי לבסוף להחליט מה שהחלטתי... ואני לא מצטער על שהחלטתי כך. אני גם לא מצטער על שבחרתי לצאת מלכתחילה לגרעין עודד... כי אני יודע שזו הייתה בחירה נכונה. וגם הבחירה לעזוב אינה טעות. מה שעשיתי ושינית כבר עשיתי ושיניתי... כל מה שתרמתי למועצה, כבר תרמתי... ולכן אין סיבה להרגשה רעה בעקבות ה"פרישה" שלי מהגרעין... אני סומך בעיניים עצומות על רגב, רוני ושחר שיחזיקו מעמד וגם על הרכז ומהד"ציות שלי ובכלל המועצה שהתקדמה פלאים מספטמבר 2005 כשנכנס גרעין עודד הראשון לרמת נגב ועד היום, והיא ממשיכה להתקדם מיום ליום. המטרה של גרעין עודד היא לא להישאר 30 שנה במועצה כך שהמועצה לא מתקדמת לשום מקום ובתאכלס רק גרעין עודד מחזיק אותה. אני בשום פנים ואופן לא מרגיש רע עם העזיבה שלי, אני מתגעגע המון למועצה, לחניכים ולקומונה... אבל יהיה בסדר. טוב, לילה טוב לכולכם (השעה 22:22)

amir oshri

New member
בעע

אתה כותב הרבה יותר מידיי...אין לך משו אחר לעשות בבית חוץ מלכתוב המון דברים שלאנשים אין כח לקרוא יותר מחצי? לא שיש לי התנגדות אבל זה נראה לי קצת בזבוז...

kedeman

New member
וואלה, שיהיה לך המון בהצלחה!

אני באמת מעריך אותך אחרי ההחלטה לא בגלל שאני חושב שאתה לא צריך להיות בגרעין עודד (ממש ממש לא!!!) אלא כי זה מאוד קשה לצאת מגרעין עודד.. אני מאוד אשמח לשבת איתך פעם בארבע עיניים לשמוע איך הגעת להחלטה ואני מאוד שמח שאתה שלם איתה ושאתה עושה את זה כי באמת אתה מרגיש שיותר טוב לך ככה תמשיך לעשות דברים שטוב לך בהם!! ובהצלחה בכל מה שתעשה בהמשך ואל תשכח שגרעין עודד לא חייב להיות הקשר היחד לתנועה, אפילו אייל חפר לא עשה גרעין עודד...

lady tay

New member
האמת...

האמת, שאני לא יודעת מה לומר... מצד אחד: אני מבינה את השיקולים והערכת המצב שערכת בינך לבין עצמך וסביבתך, והגעת למסקנה שמתאימה לך-וזו זכותך ואין עליה עוררין. ובצד השני בא ה"אבל" הרי כל הרעיון המרכזי של גרעין עודד זה לחשוב באופן כלל-שותפי ולהניח את ה"אני" בצד למען השגת יעדים שלהם נחוצות יותר משתי ידיים עובדות. משאתה נכנס לגרעין עלייך להבין שיש עוד מספר אנשים שסומכים עליך, זקוקים לך והכוח הדרוש מתפצל לכל גרעינר בקומונה, כאשר פרשה אורית אוגד מהקומונה של רמת הנגב מספר האנשים המרכיבים את הקומונה והאחראים להרמת התנועה במועצה הצטמצם לארבעה גרעינרים -מספר לא שיגרתי, שלא יודעת אם הקשה על הקומונה אך בודאי הגדיל את היקפי העבודה במועצה ובישובים- הרבה אנשים "הרימו גבה" על עזיבת אבל ידעו שיש עוד ארבעה גרעינרים שיכלו לעמוד במשימה בהצלחה. ועכשיו כשגם אתה, דור דיק, עוזב את חברייך לקומונה ומשנה את מצב חברי הקומונה מארבעה גרעינרים לשלושה אתה לא עוזב רק את הקומנה...אתה עוזב שלושה אנשים שסמכו עליך לעמוד לצידם ולעזור להם בכוחות משותפים להצליח ולהתגבר על מכשולים כשטוב וכשרע, מועצה שנחוצים לה יותר משלושה (!!)גרעינרים, חניכים שבמהלך השנה ושנה שעברה למדו שיש מישהו שמרכז אותם לתוך התנועה (שעודנה צעירה במוצעה הזו) ועכשיו-כולם בחסך. אני מאחלת בהצלחה לקומונה לחניכים במועצה "רמת הנגב" ובאמת מאחלת לך רק טוב, ובנוסף אני מקווה שהמקרה הזה יגרום להסקת מסקנות של ראשי התנועה, הגרעינרים, הגרעינרים העתידיים, המדריכים והחניכים בה.

kedeman

New member
זה הכל טוב ויפה

כולם נורא יוצאים פה כנגד פרישה מג"ע בכלל אין לי מושג ולו הקלוש ביותר מה היו הסיבות של דור לעזוב אבל צריך להבין כמה דברים 1. אם למישהו רע אז זה לא משנה מי סומך עליו - רע לו 2. אם מישהו לא מסוגל לדחוף את עצמו לעבוד ולעשות את מה שהוא אמור לעשות זה לא יותר טוב להישאר מאשר לעזוב. לפעמים אפילו זה שיש "גרעינר פיקטיבי" שנמצא במועצה וביישובים אבל לא מתפקד יכול לגרום יותר נזק מאשר שלא יהיה גרעינר בכלל

למעלה