קצת מסובך...
תראה, כמו שכבר אמרתי פעם בפורום הזה שבשביל ללמוד יפנית צריך קודם כל לדעת עברית, אז הפעם הבעיה היא אצלי. קשה לי להסביר בדיוק כיון שאני גרוע בכל מה שקשור לדקדוק עברי, אבל בכל זאת אני אנסה להסביר. יש את מה שנקרא בעברית "מלעיל ומלרע", אני לא יודע בדיוק מה זה מה אבל באחד מהם יש דגש על ההברה האחרונה ובשני יש דגש על ההברה של הלפני אחרונה. בקיצור, במקרים רבים שיש דגש על ההברה של הלפני אחרונה צריך להאריך את התנועה לדוגמא השם אורי ウーリ. במקרים אחרים כשהדגש הוא על ההברה האחרונה ויש עיצור בסוף ההברה שאי אפשר לבטאו ביפנית העיצור הופך כמובן לתנועה והתנועה שלפניו מוארכת לדוגמא השמות עמיר, הדר, アミール、 ハダール. מקרה נוסף הוא כאשר יש עיצור באמצע מילה שאי אפשר לבטא אותו ביפנית העיצור מתבטל ובמקומו מאריכים את התנועה שלפניו לדוגמא השם מרק マーク או המילה מסיבה שלקוחה מהשפה האנגלית party パーテイ. לעומת זאת שמות שיש בהם עיצורים שאפשר לבטא לא מאריכים את התנועה שלפני העיצור לדוגמא השם לירן リラン. מקווה שההסבר שלי די מספק כי למען האמת אני לא יודע את כל חוקי הדיקדוק היפני לפרטיו וכל הידע שלי הוא מנסיון דיבור ומקצת קריאת ספרי לימוד יפנית שרכשתי ביפן. בכל מקרה אם טעיתי אז אשמח אם מישהו שמבין יותר יתקן אותי, אני בכל מקרה צריך לתרגל קצת יותר יפנית כיון שבעוד חודשיים המורה שלי מגיע לעשרה ימים ולא תהיה לי ברירה אלא רק לדבר איתו יפנית. עמיר.