שלום!! או קוניצ'יווה!!

שלום!! או קוניצ'יווה!!

היי אני חדשה וקוראים לי הדר... לפי מה שאני יודעת הפירוש היפני של הדר זה haderu ואם מישו יכול להביא לי איך אומרים מילות קישור (ל.. מ... ב... דברים כאלה) ואת הגופים... ואת הזמנים... (הרבה בקשות, אה?) אני בת 15 וחודשיים ורוצה לדעת יפנית :) איך כותבים הדר בשלושת סוגי הכתב?? דומו אריגטו גוזאימאס!! :))

CountDust

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

השם הדר ביפנית יבוטא כ"HADARU" פשוט בגלל שביפנית אין עיצורים אלא רק תנועות - העיצור "R" הופך לכן לתנועה "RU". סוג הכתב שבו מקובל לכתוב שמות זרים (ומילים זרות בכלל) הוא קטקאנה. הדר בקטקאנה (כאמור - זה בעצם HADARU) נראה כך: ハダル ולגבי כל שאר השאלות - יש בקישורים של הפורום אתרים שונים ללימוד יפנית וכדאי לך להציץ בהם. גם במאמרים של הפורום אני בטוח שתמצאי מידע מעניין.

תיקון קטן

כיון שיש עצור בסוף השם (הכוונה כמובן בעברית ולא ביפנית), התנועה שלפני העיצור מתארכת מעט וזה נכתב כך: ハダール בדיוק כמו שהשם שלי נכתב アミール ולא アミル .

CountDust

New member
תודה! השכלתי ../images/Emo13.gif ושאלה -

האם התנועה לא מתארכת בעצם בגלל שגם בעברית מדובר בתנועה ארוכה (למשל ה"מי" בעמיר)? האם יש מקרים נוספים בהם תהיה תנועה ארוכה בכתיבת שמות זרים ביפנית?

קצת מסובך...

תראה, כמו שכבר אמרתי פעם בפורום הזה שבשביל ללמוד יפנית צריך קודם כל לדעת עברית, אז הפעם הבעיה היא אצלי. קשה לי להסביר בדיוק כיון שאני גרוע בכל מה שקשור לדקדוק עברי, אבל בכל זאת אני אנסה להסביר. יש את מה שנקרא בעברית "מלעיל ומלרע", אני לא יודע בדיוק מה זה מה אבל באחד מהם יש דגש על ההברה האחרונה ובשני יש דגש על ההברה של הלפני אחרונה. בקיצור, במקרים רבים שיש דגש על ההברה של הלפני אחרונה צריך להאריך את התנועה לדוגמא השם אורי ウーリ. במקרים אחרים כשהדגש הוא על ההברה האחרונה ויש עיצור בסוף ההברה שאי אפשר לבטאו ביפנית העיצור הופך כמובן לתנועה והתנועה שלפניו מוארכת לדוגמא השמות עמיר, הדר, アミール、 ハダール. מקרה נוסף הוא כאשר יש עיצור באמצע מילה שאי אפשר לבטא אותו ביפנית העיצור מתבטל ובמקומו מאריכים את התנועה שלפניו לדוגמא השם מרק マーク או המילה מסיבה שלקוחה מהשפה האנגלית party パーテイ. לעומת זאת שמות שיש בהם עיצורים שאפשר לבטא לא מאריכים את התנועה שלפני העיצור לדוגמא השם לירן リラン. מקווה שההסבר שלי די מספק כי למען האמת אני לא יודע את כל חוקי הדיקדוק היפני לפרטיו וכל הידע שלי הוא מנסיון דיבור ומקצת קריאת ספרי לימוד יפנית שרכשתי ביפן. בכל מקרה אם טעיתי אז אשמח אם מישהו שמבין יותר יתקן אותי, אני בכל מקרה צריך לתרגל קצת יותר יפנית כיון שבעוד חודשיים המורה שלי מגיע לעשרה ימים ולא תהיה לי ברירה אלא רק לדבר איתו יפנית. עמיר.

CountDust

New member
זה דוקא היה ברור למדי ../images/Emo13.gif תודה

ואני מקווה שנתראה בסדנא שלו

5 0 6

New member
"קונבאן ווה", לא "קוניצ'יווה"../images/Emo13.gif

קונבאן ווה זה ערב טוב, בעוד שקוניצ'יווה זה צהריים טובים. תסתכלי על השעון ותביני את הטעות. אבל לא נורא, ככה לומדים. מילות קישור, יש המון ואני בעצמי עדיין לא שולט בכולם. אני יכול להגיד לך ש-no זו מילת שייכות (של) ו-de זו מילית שבאה להראות את מקום ביצוע הפעולה, אך יש לה עוד תפקיד-ציון הכלי בעזרתו נעשתה הפעולה. to זה ו' החיבור (אבל יש כמה סוגים) או "עם". ביפנית אין גופים, עד כמה שאני יודע. הזמנים הם עבר והווה-עתיד (שני זמנים, הווה-עתיד הוא זמן אחד).

GnomeBubble

New member
בהתאם למיקום השמש בשמיים

או אם את רוצה להיות מאגניבה, תמיד אפשר לומר "yo!" (אותו אפקט בכל השפות) או "Ossu!". בקשר ל-Ossu, מישהו מכיר את מקור המילה? אני התחלתי לחשוב שזה קיצור של "ohayou su!" שהו בעצמו קיצור (בניב טוקיו צעיר, אם אני לא טועה) של ohayou gozaimasu.

שניה אבל

זה חייב להיות בהתאם למיקום השמש כאילו אי אפשר פשוט לומר שלום?

last day

New member
...

יש אוהאיו גוזאימס שזה בבוקר יש קוניצ'יואה שזה בצהריים ויש קונבינואה שזה בערב כמו "בוקר טוב" "צהריים טובים" ו"ערב טוב". ואם את מתכוונת פשוט שלום אז יש "YO" שזה שלום שכזה, לא רשמי. מקווה שעיניתי על תשובתך דניאלו

sakuranbo

New member
אני אהבתי את היקוזה../images/Emo59.gif

אתה לא יכול להגיד לכל אחד YO זה ממש לא נימוסי, ויש להם הרבה קטע של כבוד ונימוס בהיתנהגות וגם בשפה. וOSU גם אותו הדבר. ישנם המון ניבים ביפנית (לפי דעתי הכי חשוב זה SIMIMASEN, כי אפשר להשתמש בו כל כל הזמן) **יש לי הרבה דברים להגיד בנידון, אבל זה לא ממש מסתדר לי עכשיו*** שתהיה לכולם שבת שלום.

swirrrly

New member
זה לא הדבר הזה שהיאקוזה ../images/Emo118.gif

אומרים כשהבוס בשטח (וכולם במתח)? אני לא רוצה לדבר כמו היאקוזה:X

Ryuusuke

New member
מיליות קישור ביפנית

http://japanese.about.com/blparticles.htm ואם תסיירי עוד קצת באתר הזה, נראה לי שתמצאי עוד חומר שיכול לענות לך על השאלות.

למעלה