קורס מכיות מגל
שלום יפית, אינני הורה לילד בקורס אך כחלק משירותי הצבאי עברתי את הקורס וגם העברתי אותו בתור מ"כ.
קושי הוא עניין יחסי, ישנם קורסים קשים יותר אך הוא בהחלט לא קל.
מתחילים בטירונות רובאי 03 שאורכת בדרך כלל 10-12 שבועות.
אחריי הטירונות או "הכשרת היסוד" יש רגילה שלאחריה מתחילים את "הכשרת הפיקוד" שאורכת גם באיזור ה10-12 שבועות. סה"כ משך קורס הוא פחות או יותר 22 שבועות.
היציאות לאורך הקורס הן לרוב 12/2. ישנם חמשושים ספורים.
המשמעת מאד נוקשה ומאד קל לקבל שעות/ימים שבתות ביציאה. 6 שעות שינה מטכליות, לעיטים רחוקות היא תקבל יותר מזה. זה הסטנדרט,אבל הכרתי גם מ"פים שנתנו 7+ על בסיס קבוע.
פיזית הקורס לא קל, יש בערך 5 שבועות שטח, ומכיוון שחובה לעבור בר אור(בוחן כושר המורכב מריצת 2 ק"מ , כפיפות בטן ושכיבות שמיכה) ישנם גם הרבה מד"סים (אימוני כושר).
מבחינת תנאים, האוכל הוא מקייטרינג ולא מטבח, תלוי מתי היא מתגייסת ולאיזה פלוגה (בין פלוגה לפלוגה החדרים משתנים, מבחינת כמות אנשים בחדר, מקלחות מזגנים וכו' בחלק יש מזגנים בחלק אין. חלק מהפלוגות זה חדרים סגורים חלק זה הילטונים, חלק זה 6~ אנשים בחדר חלק 20~).
כל מחזור נפתחות 2 פלוגות, בדרך כלל 1 שהיא רק בנות והשנייה מעורבת, בתוך המעורבת זה משתנה כל הזמן הצורה של הערבוב, יכול להיות מחלקות מגדריות או כיתות מגדריות או אפילו כיתות מעורבות.
אלו הפרטים היבשים. אם תרצי לשאול עוד שאלות יותר ספציפיות אשמח לעזור לך למיטב ידועותיי.
חשוב לי להוסיף, שאכן כל הפרטים הנ"ל יכולים להראות מעט מאיימים וכמו שציינתי, הקורס באמת לא קל, אבל ללא ספק הוא אחת החוויות היותר טובות שלי מהצבא.
לקראת הסוף פשוט לא רוצים שהוא יסתיים.חד וחלק. אתה יוצא ממנו בן אדם שונה מעט ממה שנכנסת. ואני יכול להעיד שכך שמעתי מ90% מהאנשים שעשו את הקורס כולל החיילות שלי. במילה אחת הוא פשוט חוויה.
והכי חשוב שהוא רק החלק הראשון בתפקיד המכית, תפקיד מאד לא קל אבל מדהים, שנותן את היכולת לגעת בחיים של אנשים, ולשנות אותם. 3 שנים אחריי ואני עדיין מתגעגע.
אשמח לענות גם על שאלות בנוגע לתפקיד עצמו. מקווה שעזרתי. המשך יום טוב.