שלום , אבקש עזרתכם

ronistar

New member
שלום , אבקש עזרתכם

אני בת 40 ויש לי בעיה עם הדימוי העצמי שלי. אני עוברת תהליך מסוים שאני יודעת שהבסיס שלו הוא הדימוי העצמי הנמוך שלי שמעכב אותי מבחינת הצלחה בעבודה בתור עצמאית , מציאת בן זוג והאושר הפנימי והקבלה העצמית שלי. אני מודעת לכך שכל זה בגלל שגרתי בבית בו נתתי ולא קיבלתי. גדלתי בסביבה בה מתייחסים לבנות בתור שפחות חסרות ערך שכל יעודן בחיים זה לשרת ולתת בלי לדעת לקבל, בלי זכויות ובלי ערך עצמי. כך גדלתי. לא ידעתי לבקש, לא ציפיתי לבקש וגם לא נתנו לי. עד היום אני לא יודעת לבקש. במשך השנים זה התבטא אצלי בכך שהתפשרתי מאוד בבחירת בני הזוג שלי ולכן מערכות היחסים שלי כשלו וזאת מכיון שבאתי ממקום של חוסר הערכה עצמית ושאני לא ראויה לגבר שהוא נאה, מצליח ומעניין ואף עם חכמת חיים. במערכות היחסים רק נתתי ונתתי והרגשתי ריקנות עצומה. אם אני צריכה לדבר או להפגש עם גבר ראוי מבחינתי הרי שבתוך תוכי אני פוסלת את האפשרות הזו ושוב אני יודעת שזה בגלל שאני עד היום מרגישה עד כמה שאני לא ראויה ולא מגיע לי כי אני לא מעריכה את עצמי. אם אתם פוגשים אותי, הייתם רואים בחורה נאה, חכמה, שנונה, (השכלה של תואר ראשון עם ים של סדנאות וקורסים עד היום) שמחת חיים, חוש הומור , אופטימית, יוצרת עניין, בעלת יוזמה, ומעוף., אוהבת חברת אנשים, אבל מה כל זה שווה אם בתוכי הדימוי העצמי שלי מעכב כל זה. היום אני ללא בן זוג ואני יודעת שאני צריכה לשנות ולגמרי להחליף את הדימוי העצמי הנמוך שלי. זה גם מתבטא בכך שאני לומדת תחום מסוים כדי שאוכל להגשים את חלומי ולהיות עצמאית ולהרויח סכומים יפים.אני חוששת שלא אצליח בכלל שאני מודעת לדימוי העצמי הנמוך שלי ואולי יהיה אותו קול פנימי בתוכי שיאמר לי מתוך התת המודע שלי: "לא, את לא תצליחי, זה קשה, את לא ראויה את לא מסוגלת" כי הייתי בעסק עצמאי בעבר ולא העזתי , לא האמנתי ובגלל זה גם כשלתי. אני יודעת עד כמה שאני צריכה קודם כל לטפל בבעית הדימוי העצמי שלי. אחרת כל דבר שאגע בו הרי שלא יצלח. שאלתי ובקשתי אליכם היא איך אוכל לעבוד על עצמי בקטע הזה? (אני פונה אליכם בבקשה כי אני מתעניינת וגולשת בפורום הזה זה כמה חודשים ורואה את העזרה האדירה שאתם מציעים לאנשים ששואלים שאלות והשאלות המכוונות שאתם מפנים אליהם על מנת שיוכל לברר ולענות) אשמח אם תוכלו לעזור לי לכוון את עצמי לשאילת שאלות מסוימות,או הכוונה מסוימת כל שהיא, או כתיבת מנטרה יומית מסוימת ותרגולה... איך אפשר לגבור על דימוי עצמי נמוך? מקווה שהייתי ברורה מספיק

cohenmiri9

New member
תשובה לרוני סטאר

אני שומעת מדברייך בחורה שמודעת לעצמה. לעוצמות שבה וליכולות שלה. ויחד עם זאת את מודעת למחירים שאת משלמת מאוסף אמונות, התנהגויות שאת מורגלת אליהם ושכבר לא תורמים לך. ניתן לשמוע מדברייך שאת רוצה להזמין לחייך סיפוק ומשמעות ורצון לנוע קדימה. השינוי יכול לבוא בעיקר מעשיית מעשים אחרים, חדשים, כאלו שאת לא מורגלת אליהם. לעיתים קשה לנו לעשות זאת לבד, והדרך של אימון אישי בהחלט עוזרת במטרות כאלו. ויש אימונים בחינם, ואימונים מוזלים שיכולים לעזור לך. לעיתים קשה לפתור בעיה בדרך בה היא נוצרה ולכן מומלץ להיעזר. בכל אופן את בדרך לשינוי. הצעד הראשון הוא המודעות וההבנה שהמחיר גבוה מדי ורוצים שינוי. את רק צריכה לבחור איך לעשות את השינוי? האם לבד? האם לקחת מאמן? או סדנה כל כל דבר שיכול לעזור לך. אני יודעת שצריך לגייס אומץ כדי לצאת לדרך חדשה. ואני מחזקת אותך. כפי שפירטת יש בך המון יכולות. מקווה שעזרתי. המשך יום נפלא מירי כהן [email protected]

לרוניסטאר

חביבתי , המצב שאת מתארת הוא חוסר ביטחון שמשפיע לפי דבריך על כמעט כל תחום בחייך .. מאמנ\ת אישיים המתמחים בתחום יוכלו להיות לך לעזר רב! וכצעד ראשון אציע לך לחשוב - מי את? ואני מתכוונת מבחינת הערכים שלך , ההצלחות שלך בעבר ואת כאדם ? בהצלחה

ronistar

New member
הי מאמנת אישית

תודה על פנייתך אליי. אם תקראי את רשימת ההישגים בחיי תתרשמי עד כמה שהגעתי לגבהים. אני מאוד מעריכה את ההישגים שהיגעתי אליהם ולא לוקחת אותם כמובנים מאליהם.. יש הרבה מעבר לזה. דוגמה, הרצון העז להיות משוחררת מכבלי דפוסי החשיבה שכל כך עמוק מושרשים. היום כשאני רוצה למצוא זוגיות טובה, מפרה ואוהבת אני יודעת שיש לי בעיה כי אני יוצאת מנקודת הנחה שאני לא ראויה ולא טוב לי עם זה. גם בנושא של עבודה. אנהי התחלתי ומקנן בי החשש שמא לא אצליח.ואני מאוד מאוד רוצה. אבל אני מבינה שזה תהליך ועזרה במתן שאלות שיש לי לתת עליהן את הדעת יכול לעזור

יודה ב

New member
שלוםלך רוני סטאר

על פי מה שכתבת נראה לי שיש לך מחד הערכה עצמית נמוכה, אך מאידך גם את מאוד מודעת להישגיך. מה שעושה את השינוי שאת רוצה לפשוט. כשאת חושבת על מטרותיך, מה את צריכה לחזק כדי להוציאם לפועל ועל מה תצטרכי לוותר. הסיבות לכל מה שאת חווה, הקשורות לעבר, פחות חשובים מההסתכלות למקום אליו את שואפת. תהליך אימון בליווי תהליכי NLP עשויים לעזור לך להתגבר על הקשיים להוציאך לדרך צלחה. בהצלחה...

עבודת מודעות

הי רוני סטר אני בהחלט מתרשמת כי את בחורה איכותית בעלת מודעות גבוהה לעצמה וליכולותיה ... הרבה פעמים השכל יודע דברים אך הלב מרגיש אחרת... מנטרות ועמידה מול מראה תוך אמירת היגדים חיוביים אלו בהחלט דברים שיכולים לעזור. אימון אישי בשילוב NLP מומלץ ביותר שכן היוא יאפשר העצמה פנימית לרגשותייך המגמדים אותך מבפנים. כהתחלת עבודה ומתן מקום אישי לך עצמך אני מציעה לך לשאול את עצמך: "מהם 10 הדברים שאני אוהבת לעשות" "כמה הם באים לידי ביטוי בחיי?" התחילי לתת לעצמך מקום בחייך צעד אחרי צעד העשייה בצעדים קטנים בשילוב חשיבה חיובית יכולים לסייע לך רבות זכרי השינוי לא חייב להיות משהו גרנדיוזי התחילי לתת לעצמך בקטן... בהצלחה..

bridges

New member
על מה בה להגן הקול הזה?

שאומר "את לא תצליחי! זה קשה! את לא ראויה! את לא מסוגלת!"? זו הנקודה העיוורת שלך (לכולנו יש כאילו נקודות) שמונעת ממך מלהיות בעלת שמחת חיים, אופטימית, לוקחת יוזמה וכו'... הקול הזה בה "להגן" עלייך מפני משהו. הרמז יכול להיות בשאלה הבאה: תנסי לדמיין שסיימת ללמוד את התחום שאותו את לומדת ואת עצמאית ואת מרוויחה סכומים יפים. מה הפחד הכי גדול שלך ממה שיקרה במקרה הזה? רונן

ronistar

New member
הי רונן רוצה לשתף אותך במשהו שקרה לי הבוקר

הלכתי לאחותי וישבנו אצלה במטבח למשך שלוש שעות. היא בחורה חכמה מאוד, למעשה היא עברה אותה ילדות כמוני אבל היא לא זוכרת אותה ילדות קשה כפי שאני מתארת. הייתי המומה. אותם אירועים קרו והיא לקחה את הילדות למקומות מאוד שונים משאני לקחתי. והיא צודקת זה עניין של תפיסה. אתן לך מס' דוגמאות: 1. אבי העצמאי היה שולח אותי לסידורים שלו כמו הליכה לבית הדואר והבנק. כל כך שנאתי את זה. בשבילי נתינה מאז ומעולם משמעותו פריירית, מנוצלת, חסרת ערך אחת שרק נותנת ולא מקבלת. אחותי אמרה לי שהיא מבחינתה היתה צריכה להפגע מכך שאבי הטיל עליי את המשימות האלה. כי מבחינתה זה מבחינת שאני הבת האהובה. אחותי באישיותה איטית. אני באישיות שלי אנרגטית ודינאמית. היא אמרה לי שיכולתי לקחת את זה כמשהו חיובי והנה בחרתי לקחת את זה שלילי. 2. אמי לא הרשתה לנו לצפות בזמנו בבית קטן בערבה בערוץ 1 (אז לא היו תחנות אחרות של טלויזיה). אחותי אומרת שכן היא ראתה. הייתי המומה. 3. למדתי במשך 12 שנה נגינה על פסנתר כמה סבלתי אבל כמו מפגרת למדתי. תאר לך כל יום כל יום כולל שבת לשבת על פסנתר שעתיים ואני לא עושה כלום עם זה . איכס 4. אחותי אומרת שהבית היה מבריק ורק יום שישי היינו עוזרות לאמא שלי להבריק את הבית. אני לקחתי את סזה קשה. והיא בסבבה. אחותי אמרה שהיא יודעת איך לשחרר את כל הדברים שעשו לה לא טוב והיא רואה אותם בלי לערב אותם בלי רגש. הבנתי מהשיחה בינינו היום שהתפיסות שלי קיצוניות ומאוד שגויות. ולמעשה אני יכולה לשבת מול מאמן, אישי לצייר לו מציאות מעוותת ועל בסיס הזה אני צריכה לשחרר ולהתשחרר ולמדתי היום משיחה טובה עם אחותי שזה יכול להיות רעיון לא רע פשוט גם לשמוע דיעה נוספת, עוד אדם שהיה שם כדי לשים דברים בפרופורציות הנכונות.

bridges

New member
לכולנו יש תמונה אחרת של המציאות

אבחנה מאוד יפה. אף אחד מאיתנו, בני האדם, לא יודע מהי מציאות אוביקטיבית. כל אחד ואחת מאיתנו רואה את המציאות דרך משקפיים מאוד מסויימות. לכן מה שאת רואה זו המציאות האמיתית מבחינתך ומה שאחותך רואה זו המציאות האמיתית מבחינתה. עכשיו, המשקפיים הללו הן מה שאנחנו קוראים אמונות או פרדיגמות. המאמן האישי עוזר לך לגלות את הפרדיגמות שלך שעוצרות אותך בחיים ועוזר לך לשנות את אותן פרדיגמות על מנת שיקדמו אותך בחיים. זה החלק הארי מעבודת האימון. רונן

למעלה