שלום..אבחנתי את עצמי

שלום..אבחנתי את עצמי

שיש לי דלקת גרון.. נשמע רע,אבל יש לי עבר רציני של דלקות עם מוגלה. בעבר היה לי אבצס בגרון ונתחו אותי.. העיניין שהבוקר קמתי עם שקדים נפוחים,לא יכולה לבלוע וכאבי תופת. ניסיתי ת.סבתא,לימון,תה,והתייאשתי.. לרחתי אנטיביוטיקה שנשארה לי מהפעם שעברה-רפאפן 500. אניפשוט לא זוכרת כמה לוקחים בסטנדרט ליום..2 כדורים או 3? תודה.. ובבקשה-בלי "את חיבת מרשם רופא"..אני בטוחה שזה מה שהרופא היה אומר לי-וזב קצת מצב חירום,מכיון שאין קופת חולים היום.. ושוב תודה... מיק

אף אחד לא מת מדלקת גרון

ובישראל יש קופת חולים גם בשבת וחג , אומנם עולה קצת כסף, אבל עדיין אין כמו בדיקת רופא, בשעות הלילה יש ביקור רופא ואח"כ פנייה למיון, כך שאם באמת מדובר במקרה חירום כהגדרתך עם חום והתכווציות אובדן הכרה וכו', הכתובת היא המחלקה לרפואה דחופה, במקרים פחות דחופים פונים למוקד הרפואה האיזורי . בשום אופן לא לוקחים אנטיביוטיקה על דעת עצמך ואם רופא המשפחה רושם כל שנייה אנטיביוטיקה , אני אישית הייתי מחליף רופא ומהר!!! רק רופא רשאי לרשום אנטיביוטיקה ורק לאחר משטח גרון!!1 כל רופא שעושה אחרת הוא בעיניי רוצח!!! כמו שחולים קלים עם דלקת גרון לוקחים אנטיביוטיקה ללא אבחנה וללא מרשם רופא וללא משטח גרון, המצב רק יכול להחמיר את הכרוניות של דלקות הגרון שלך מאחר והחיידקים מפתחים עמידות ויתרה מזו, שימוש באנטיביוטיקה ללא צורך הוא בעקיפין גורם לתופעות החיידקים הטורפים העמידים לאנטיביוטיקה בגלל שימוש מופרז בה.... בכלל לדעתי יש להגביעל את השימוש באנטיביוטיקה רק למנהלי רפואים בדומה לבד' CT, למה כשמדובר בפרודצורה יקרה צריך אישור מנהל רפואי ואילו מתן תרופה עם נזקים כלכליים רחבי היקף אין פיקוח? לי הייתה רופאה שהתמחתה במחלות זיהומיות ואם כבר קיבלתי אנטיביוטיקה ללא תרבית או ללא חום, ככל הנראה שהיה צורך בכך... בכל אופן מציע לך להיות במעקב אצל א.א.ג

קיפי..

ברור שמחר אלך לרופאה שלי,שהיא באמת מעאפנה שעל כל פיפס מביאה לי אנטי', אבל במקרה עם הגרון שלי,ניראה לי שזה באמת נחוץ... וכמובן שאעשה מחר מ.גרון רק שכרגע אני מאוד מאוד סובלת, ואין לי כוחות לחכות למחר אז הקדמתי את המאוחר... כי יש לי המון מוגלה על השקד,אז כניראה הטיפול יהיה אניטיב'...

hgkr17

New member
חייבת להצטרף לקיפ

קצת אחריות או שכולנו נמות מחיידקים עמידים הרבה יותר מהר ממה שנראה. מה שאני הייתי עושה במקרה שלך: 1.תמיד תדאגי למלאי של למוסין (lemosin)- התרופה היחידה שעוזרת לי גם לכאבים וגם לאי נוחות בגרון מסוגים שונים. 2.תמיד צריך לסיים את המנה של האנטיביוטיקה גם כשכבר לא מרגישים צורך וככה לא אמור להשאר לך שום עודף. 3.גרגור מי מלח (כפית או שתיים בתוך כוס מים) כדי להוציא את המוגלה. 4.תה עם לימון וכל הפינוקים הרגילים... 5.אקמול/אופטלגין/כו'... אם יש חום. 6.ללכת לרופאה בהקדם, וכן מומלץ להחליף אותה אם היא אחת שנותנת תרופות לפי דרישות הפציינטים ולא על פי שיקול דעתה. ואנשים יקרים בפעם המי יודע כמה מעל דפי פורום זה (ואל תדאגו, אני אמשיך ואמשיך עד שיועבר המסר): מי שלוקח אנטיביוטיקה שלא לצורך ו/או לא מסיים את הטיפול שהורה הרופא מסכן (!!!) את כולנו. עד לפני 50 שנה לא הייתה אנטיביוטיקה, ולא יעברו 50 שנה נוספות לפני שלא יהיה לה יותר ערך. יש מספיק מקרים מדווחים של חיידקים עמידים/טורפים והכי חשוב- קטלניים (!!!) בעניין הזה אל תהיו ישראלים, אל תסמכו ואל תחשבו שזה רק אתם אז לא נורא- קחו אחריות!!!!!!!!!!!!!!! ותעבירו את המסר הזה לכל מי שרק אפשר כי עוד יש מה להציל אבל אנחנו קרובים למצב שלא יהיה. פוסט חג שמח וסופ"ש נעים לכולם.

relvap

New member
מצטרף לחברה שמעלי

שימוש לא מושכל באנטיביוקה הוא אחד הבעיות היותר מסובכות שיש לנו ברפואה, והוא הולך ונהיה יותר ויותר בעייתי. היום הולך וקרב שלא תהיה לנו אנטיביוטיקה יעילה לטיפול במחלות, ואז כולנו נהיה בעיה. לסיים את כל הטיפול האנטיביוטי שמקבלים, אלא עם מקבלים הוראה מפורשת מהרופא. לא לקחת אנטיביוטיקה על כל דבר קטן. להיות חכמים. לחשוב. כמובן, זה משהו שרובנו לא ממש מנסים לעשות

דוקא הרפאפן נוגד את התפיסה הזאת...

שימוש מושכל בכל טכנולוגיה הינו דבר חשוב ולוא דוקא ברפואה וברוקחות...

היי כולם..

תודה על התגובות... אכן יש לי דלקת גרון,ומה שהרופאה הביאה לי זה רפאפן 500 (כמה לא צפוי...) בחיי שהייתי שחה להעיף את השקדים שלי, כי הם עושים לי המון בעיות, אבל בגילי המופלג- 25, מסוכן להוראת הרופאים, לנתח אותי... ולגבי תרופות סבתא? למרוץ שאני משתתפת בפורום ת.סבתא- במקרה שלי הם לא הועילו. סבתא של בעלי שגעה אותי "תאכלי לימון" "הרבה תה" אכלתי לימון בגודל של אבטיח, מליון כוסות תה, חלב עם דבש- היה דוחחה.... רפואה שלמה לכולם!!! מיקמיק

למעלה