שלוםםםם

שלוםםםם

שאלה.. יש פה אנשים שחיים בספרד? אפשר קצת פרטים על המחיה שם? אני בת 17 כיום , עם דרכון אירופאי . התחלתי ללמוד ספרדית ואני מאוד מעוניינת אחרי הצבא לעבור לספרד ללמוד שם . איך רמת הלימודים שם? מה העלות בערך?

אלוניס

New member
האם כבר יש לך מושג

מה תרצי ללמוד? כי לפי זה כדאי לברר. בספרד יש אוניברסיטות מהטובות בעולם אבל כמו בכל אוניברסיטה - יש חוגים ויש חוגים ולא בכולם הרמה תהיה נפלאה. יש לדוגמא אוניברסיטאות בארץ שידועות בעיקר בגלל שהן ממוקדות מחקר, או בזכות מחלקת מתמטיקה עמוסת ידועי שם וכו'. לשם מה תרצי ללמוד? האם את חולמת על קריירה אוניברסיטאית? האם את רוצה ללמוד מקצוע מבוקש ואז להגר סופית לספרד? ככל שהשאלות שלך תהיינה ממוקדות יותר כך ידעו איך לענות לך בפורום לומדים בחו"ל. שאלות כלליות מקשות על העונים, בתקווה שמסתובבים שם מספיק מבינים בספרד. אני ממליצה על עוד משהו - אם יש לך זמן ואפשרות, נסי לנסוע לטיול קצר לספרד. לקלוט אווירה, להיכנס למכולת ולסופר ולראות כמה עולה מה שאת אוהבת לאכול בבוקר, לנסוע בתחבורה הציבורית, להעיף מבט על שכונות ועל הקרבה/ריחוק מהקמפוס של האוניברסיטה שאליה ממש תרצי להתקבל. ועד אז - תחרשי רציני בלימודים. ציונים טובים תמיד עוזרים.

למעלה