שלוליות בגינה

דפנה180

New member
שלוליות בגינה

שלום,
עברנו לגור לא מזמן בדירת גן שבנה קבלן ובגשם שהיה ביומיים האחרונים הצטברו השלוליות שבתמונות.
כל השלוליות יחסית קטנות אבל בפינה מתרכזת שלולית די גדולה.
רציתי לדעת האם מצב זה נחשב תקין או שהניקוז של הגינה אינו מספיק טוב?
תודה

דפנה180

New member
עוד הערה קטנה

כשצבענו את הבית הצבעיים שצבעו פה שטפו את המברשות שלהם בגינה. (במקרה זה גם בפינה שבה השלולית הכי גדולה נמצאת)
האם זה בהכרח קשור או שזה לא היה אמור להשפיע?

מעולה יש לאגור בגינה את כל הנגר =

"בנייה משמרת מים" ע"פ הכלל "במקום שמי - הנגר יסתמו את מערכות הניקוז בדרכם להיבלע בים הם ישקו את הגן בדרכם להרוות את מי-התהום" = הדיבר ה - 5 "עשרת דברות לגן אקולוגי חסכוני במים" http://eco-garden.co.il/uploadFiles/2222ee.pdf ויש שם עוד הרבה חומר במילת קישור "איסוף מי-נגגר", מי-נגר ועוד
להערכתי הצבע לא יזיק

ביל בול

New member
המצב -מכאן- לא נראה סימפטי

רואים כי האדמה לא מסוגלת לספוג המים, וגם כי עודפי המים לא יכולים לצאת מחוץ לגינה.
קשה לי מכאן לומר במדויק מה הבעיה התכנונית שגרמה לכך,
ונדמה לי כי את ראויה לקבל תשובות מהאחראי על הפרויקט שיסבירו התופעה.

ביל -בול. ע"ס מה לא נראה לך המצב סימפטי ?

האם אתה יודע כמה גשם ירד וכמה זמן לאחריו צולמה התמונה ?
אצלנו בלס החולי כך יראה מיד לאחר הגשם שעה לאחר מן הכל נספג בלס יעברו עוד 30 דקות.
להערכתי מעולה. ואז המים " במקום לסתום את מערכות הניקוז בדרכם להיבלע בים, ירוו את קרקע הגי בדרכם אל מי- התהום. כך אצלנו אנחנו מספקים את 30% מתצרוכת המים של הגן !!! וכך בדיוק גידלו הנבטים חקלאות עשירה, ושיטה זו עדיין נפוצה בהודו

לכו על זה ללא ניקוז בשנה הבאה כבר הכל יהיה שתול הניחו חיפוי בקטעים החשופים, ויופי לכם,

שבת שלום

ביל בול

New member
אני רואה אדמת חמרה,

באדמת חמרה מים אמורים לחלחל, אלא אם כן היא רדודה ו/או מעורבבת עם משהו אחר,
לדעתי, בכדי שייהנו מהגינה כדאי להם למנוע את הצטברות המים אם הם יכולים,
בגינות שאני מכיר, מנסים לפתור את בעיית הצטברות המים, ע "י מרזבים שיפנו המים למקום אחר, שינוי השיפועים, קידוח בקירות המקיפים הגינה וכו'
רן, התמונה של האגם בניר עוז נראית פנטסטי, אבל רוב האנשים בגינות הקטנות שלהם לא מעוניינים באגם,
בנוסף,אם הבינוי לא צפוף,המים המופנים אל מחוץ לגינה נספגים מחוץ לגינה,ואם המקום הררי, ממלא המים גולשים לואדיות, ומה שאפשר שם לעשות זה צמחיה במדרונות, וסכרים שיעקבו המים בואדיות.

ביל בול גם בחמרה מיד אחרי גשם חזק יש

שלוליות. נהנים מגינה גם אם עומדים מים מספר שעות.
נכון אגם כזה טוב רק בפארק. אבל ראה כל מה שכתבתי, ויש את זה בהרבה גינות קטנות,

מה שכתבת לגבי קרקע רדודה נכון.

שבת שלום

Guarden

New member
באזור השלולית הגדולה

הייתי קודח הצידה פתח ניקוז... כך שהמים יצאו.
הדבר הנכון להערכתי לחפור עד להגעה לבטון למטה. ואז לבצע הצידה קידוח גדול שאליו הייתי מחבר צינור שרשורי מחורר מכוסה בבד . ואת הצינור למשוך כלפי מעלה - כך שיגיע מעל לגובה האדמה ב 1 סנטימטר.
ובנוסף כמובן יוצר שיפוע קטן באדמה (כחלק מהכנת הגינה)... לכיוון הרחוק מהבית (שם גם יהיה הניקוז הצידה).

הגיוני אולי שלא עשו ניקוזים בגדר אם

היה צריך?כבר ראיתי בישובים חדשים טעויות קשות בבניה של גינות(חוץ מליקויי בניית הבניינים עצמם..)יכול להיות שמילאו להם שם חמרה שאינה חמרה חולית טובה?אולי זאת חמרה חרסיתית?חמרה עם אחוז סילט גבוה מדיי?אולי אם יפזרו שם את שני קו"ב הקומפוסט שצריך לפזר ויהפכו את האדמה הכל יסתדר?אולי לקבלן ממש לא היה איכפת איזו חמרה מילאו?נקווה שהחמרה לא מלאה סעידה...

שלוליןת עומדות ליד היסודות

זה דבר רע מאד. אם זה כך יש להזמין את הקבלן ואת הקונסטרוקטור. זה ליקוי בניה ועליו לטפל בו.
שלוליות שנספגות תוך שעתיים זה בכלל לא רע, ולהיפך זה טוב מאד.
מגרש שהוא אמבטיה בלי שום יכול למים לצאת זה רע וזה גם מנוגד לתקנות הבניה. צריך חור בחומה בקוטר 4 צול, או בור חלחול.

המשך

עכשיו, בהנחה שהמים נספגים תוך שעתיים ויש חורים בחומה, אז הכל תקין מבחינת הקבלן.
ההמשך הוא על ידי הגנן.

צריך להעשיר את האדמה עם המון קומפוסט, כי זה משפר את תאחיזת המים. צריך שיפועים הלאה מהקירות של 2%.

מיכל הוסיפה הערה חשובה מאוד, ליציבות

יסודות הבניין חייב להיות שיפוע של 2% לפחות מהבית החוצה.
כפי שכבר כתבתי אין רע במים עומדים למספר שעות, ואין הבדל בין בור ספיגה ופיזור המים על כל הגינה.
בתנאי ! שדואגים לאפשרות יציאת מים מהחצר נמוכה מ ריצפת הבית. וזאת לשעת גשם יוצא דופן בעוצמתו או לתקלה חמורה במערכת המים. ואז פתח של 4 צול קטן מידי (נכון שהתקן מסתפק בזה), גם לקצב בעת צרה וגם נסתם בקלות מעלווה.
מי שרוצה להעמיק יקיש בגוגל " בנייה משמרת מים" יש שפע חומר מעולה בנושא

בור ספיגה זה בכלל משהו אחר

בו ספיגה זה למי שאין מערכת ביוב... דבר שצריך לחלוף מן העולם המערבי בשנת 2014, אבל לצערי קיים בהרבה ישובים שלא מחוברים למערכת הביוב. חלקם ישובים יוקרתיים מאד. בושה למדינה.

המונח הנכון הוא "בור חלחול".
ברוב ישובי השרון מחייבים לעשות בורות כאלה, וזה מתוכנן כבר בהיתר הבניה. המתכנן הוא מהנדס קרקע ומים או יועץ אינסטלציה. מתכנן הנוף אחראי רק למיקום שלהם. (אני מזיזה אותם על הנייר, כדי לאפשר שתילה...)

כאשר אין בור חלחול, בהחלט לא מסתפקים בחור אחד של 4 צול, אלא נדרשים הרבה חורים. אני מתכננת כל 2 מטר, ורק במגרשים שבהם אין בור חלחול.

avi5199

New member
בור ספיגה למי גשמים זה רעיון מעולה

בניגוד לבור חילחול בור ספיגה כזה לא מגיע לשכבה מחלחלת לעומק הוא אוגר את המים בעומק לא גדול מתחת לקרקע ונותן להם להספג לאט לאט בסביבה הקרובה . ולכן במקום שהמים יחלחלו למי התהום , העצים בגינה יכולים להנות מהמים האלה הרבה זמן.
אצלי יש תעלת ספיגה למי גשמים בלבד , זאת תעלה ארוכה ורדודה ( עומק 2 מטר ,היא מלאה באבנים ומכוסה ביריעה מחלחלת ולתוכה מוליכים צינורות שירשוריים מהמרזבים. הפטנט הוא רעיון של הקבלן הערבי שבנה לי את הבית שמכיר את הנושא משנים רבות.
עשו לי את זה כדי לפתור בעיה מקומית בגינה האחורית והיום כשאני רואה את כמויות מי הגשמים שזורמים מהחצר שלי לרחוב, אני מצטער שלא עשיתי עוד בורות \תעלות ספיגה כאלה .

למעלה