שלדות קרבון

חייםאבג

New member
שלדות קרבון

שאלתי את השאלה בפורום אופניים ולא "הגעתי לסיפוקי". אולי פה ילך לי טוב יותר? שמתי עים על אופני קרבון לשטח, משומשות, יפות ומדוגמות אבל יש לי פחד מקרבון לשטח. זה לא נראה לי מתאים. אבל בשירשור בפורום השכן קיבלתי מספר תשובות "נגד" שהסתמכו על שמועה ודיעה קדומה ותשובה אחת "בעד" והיא דווקא ממישהו שהיו לו אופניים כאלה והוא מאד אהב אותן. רק שהוא עדות יחידה. אני מחפש עוד חוות דעת - בעד ונגד - אבל מאנשים שהתנסו ברכיבות שטח (לא רק שבילים) עם שלדות קרבון. באיקצור - האם האנטי לשלדות קרבון לשטח זו דיעה קדומה? תודה

avnerl

New member
../images/Emo58.gif לא חושב שייש בעיה מאחר והם תוכננו

לשטח. ראה למשל את כל גרסאות ה SPECIALIZED החדשות עם ה M10 הכל קרבון והמחיר בהתאם. בעיה אחרת שעלולה לצוץ לך היא בעית האחריות באופני יד שניה .

foggy1

New member
ה-50 סנט שלי

בכל מקרה לפני הקניה, ממליץ לקחת את השלדה לבדיקה בחנות רצינית שיחפשו מכות, סדקים בשלדה. בנוסף לכך תריץ חיפוש בפורום של MTBR על סוג השלדה, לבדוק האם יש היסטוריה של אופניים שנשברו. בלי קשר אורך חיים של שלדה בשטח הוא כ-5 שנים (כלל אצבע). קרבון לעומת אלומיניום חזק וקל יותר, אבל עמיד בזעזועים ולא מכות, דוגמת נפילה או כוח צידי,

odedl

New member
שילדות קרבון לשטח

אין שום בעיה בשילדת קרבון לשטח כמו שאין בעיה עם שילדות קרבון לכביש ! שילדות הקרבון לשטח הרבה הרבה יותר חזקות משילדות הכביש כמובן,כמות החומר והתערובות אחר ! כבעל שילדת קרבון שטח מזה 3 שנים אין שום בעיה כולל נפילות שונות..בקושי נשרטו.. יש היתרון עצום בשילדות השטח מקרבון והוא כמובן המשקל..השליטה המהירה והזריזה וכד' אני מכיר הרבה חברה עם שילדות הקרבון בשטח גם באופני ALL MOUNTAIN וגם באופני XC ולא קרה כלום.. כמובן שתאונה רצינית כמו באופני הכביש העשויות קרבון תביא תוצאה כלשהי..שבר לעומת כיפוף לדוגמא.. יש תיכנון מדוייק לאופני הקרבון לשטח ויש חיזוקי אלומיניום באזורים שונים בכל דגם ודגם. הרכיבה שונה בתחליט, בדוק.

YoavLev

New member
שלדת קרבון

יש לי כזו וזה באמת אחלה. הבעיה היא כמו שכתוב באותיות הקטנות שבמדבקה שעל האופניים (לי יש טרק רמדי 66). פגיעה בחלק קרבון גוררת קריסה מהירה. אני רוכב ומת מפחד שעם כל נפילה אני עלול למצוא את עצמי חוזר עם האופניים ביד עד לאוטו בגלל פגיעה בקרבון. פגעה כזו היא פגיעה שגורמת ל- DeLamination של שכבות בקרבון, שזה היפרדות הקרבון ממטריצת הפולימר שמחזיקה אותו. היפרדות שכבור הקרבון גורמת להן להיות לא חזקות בכלל, ובמיוחד למאמצי לחיצה או מאמץ צידי. בקשר למשקל, זה לגמרי נכון שקרבון שוקל פחות. אבל אם תסתכל על כל האופניים תראה שאתה יכול להוריד ממש מעט ע"י שימוש בקרבון. אם תקנה רק שילדת קרבון (מול שלדה דומה מאלומיניום) וכל שאר האיבזור זהה, תצליח לגלח בערך קילו או קצת יותר. תעשה חשבון אם זה משתלם.

למעלה