שלדה LARG אי התאמה

ishaitaif

New member
שלדה LARG אי התאמה

שאלה. אני רוכב כשנתיים על שלדה של SANTACRUZ SUPERLIGHT במידה LARG.. הגובה שלי 1.83.... השלדה לפי יצרן לגובה של: 1.75 - 1.85 הבעייה. קיימת תחושה של "רכיבה" על המזלג..ובירידות... חבל"ז (אני כמעט תמיד "יושב" על הגלגל האחורי) כדי להקטין את המרחק ולהרחיק אל היציבה מהכידון - החלפתי סטם,ידית, כידון... שיניתי גבהיים במוט כידון,החלפתי מוט כסא , שיניתי מיקומי כסא... שום דבר לא עזר באופן משמעותי. הגעתי למצב בו אני נאלץ כנראה להחליף את השלדה או האופניים לדגם BLUR בדגם זה המידות לגודל LARG הן 1.78-1.86 בנוסף כמובן שאין בדגם SUPERLIGTH מעל דגם LARG.. ומודל 2007 עדיין לא הגיע לארץ האם יש פתרונות יצירתים למשהו לפני שאני נאלץ להפרד בשדרוג ל: BLUR ....בכמה אלפי ש"ח.... תודה

nintense

New member
לא כל כך הבנתי את הבעיה...

אתה מרגיש שהאופניים קצרים מידי ? איזה אורך הסטם שלך ? שים לב שלבלייר ולסופר לייט יש בדיוק אותו אורך טופ טיוב - 24" במידה L, כדאי שתשווה לשלך לפני שאתה פותח את הארנק. הסופר לייט הישנים היו עם זוית ראש תלולה יחסית לאופני שבילים מודרניים (שופרה ב 2007), דבר שמאוד משפיע על היכולת בירידות, החלפה למזלג מתכוונן עם 130 מ"מ מהלך, עשוי להביא גם כן לפיתרון הולם.

ishaitaif

New member
תשובה והסבר שאני מבין

תודה על התשובה. אורך הסטם כעת הוא 40 ס"מ לבלייר וסופרלייט אין אותו אורך שלדה... בדקתי באתר של החברה.. לקחתי לרכיבה דגם בלייר XC בגודל L עם בערך אותם אלמנטים כמו באופניים אצלי...... התחושה היא מדהימה של חופש מרחב בתנועה ויציבה.... רעיון המזלג מוצא חן בעיני האם פתרון של בלייר LT יהיה טוב יותר מבלייר XC ??? תודה.. ישי

nintense

New member
אם חשקה נפשך לשפר...

את הביטחון בירידות, אז בוודאי שה LT עדיפים. ע"פ אתר החברה לסופר לייט (2007) ולבלייר XC טופ טיוב זהה, אתה אולי בדקת דגמים אחרים. דבר נוסף, סטם 40 ס"מ ??? אתה בטוח יודע מה זה סטם ?

ishaitaif

New member
תשובה ותודה מראש

1.ידוע לי נושא ה LT יש בעייה בעליות בגלל אורך המזלג... 2. לפי האתר זהראו לי בחנות של מצמן קיים הבדל חלוקת גובה בגודל LARG לדגמים SUPERLIGHT ו BLUR.. 3. סליחה שלא הבנתי את השאלה על הסטם אבל הנה הסטם הנמצא באופניים שלי: http://shop.harim.co.il/product_info.php?products_id=643 4.הידעת שכל דגמי 2007 מוגבלת אחריות על שלדה ל שנתיים במקום לכל החיים - זה מה שקורה שעוברים לייצר בארצות המזרח (טאיוואן).. אגב.. השלדות הישנות נשמרת הזכות לאחריות לכל החיים 5. ערכתי רכיבה על דגם BLUR גודל LARG.. והתחושה ממש שונה של ריווח ומרחב תנועה שחסר לי כל כך באופניים שלי - SUPERLIGHT.... זו הסיבה היחידה שאני מוכר את האופניים שלי אחרת לא הייתי חושב כי הכל בהן 10...FULL XTR וכ"ו.....

ishaitaif

New member
ברמת התיקון אתה צודק

הסטם הוא 40 מ"מ ואכן המילה גדול באנגלית היא LARGE... מעבר לתיקונים האם תוכל להעשיר כאן מידע לגבי השרשור ???

nintense

New member
סטם 40 מ"מ הוא מאוד קצר...

אינו תואם את צרכיך ואופי השלדה (זה מה שקורה שקונים און ליין מבלי להבין ?), אתה צריך סטם 100 מ"מ ואולי אף 120 מ"מ. לגבי הבדלי הגובה, אני חוזר שוב ואומר... אין שום הבדל (בהשוואת דגמי 2007) אפילו אם במצמן ממש רוצים שתזמין מהם שלדה חדשה. אחריות לשנתיים על שלדות סנטה קרוז היתה מאז ומעולם, אני לא יודע מי מכר לך את הסיפור של אחריות לכל החיים. רק דגמי הסינגל פיווט מיוצרים בטיוואן. אם רכבת על בלייר והרגשת "ממש שונה", אני מבטיח לך שזה לא בגלל השלדה (ע"ע סטם). עצתי לך היא לגשת למי שמבין עניין בהתאמת אופניים (לא מי שהיית אצלו עד היום) ולקבל המלצה על סטם באורך נכון ואם המזלג שלך בעל פחות מ 100 מ"מ מהלך, אז גם המלצה למזלג (המלצה שלי היא FOX 32 TALAS RLC). בהצלחה דווח על תוצאות

ishaitaif

New member
תודה על העצות והמחמאות

עדיין מתלבט באם אתה מנסה לעזור לי או להוכיח לי כמה אני לא מבין.. חבל.. ובכן קצת מידע: 1. את ה"סיפור" על האחריות שמעתי מסניף מצמן ת"א (יבואן סנטה קרוז)לגבי ההסבר שזה בגלל ההרכבה בטיאיוואן היא אכן פרשנות שלי. 2.את ההתאמות לסטם וההחלפות בין המידות השונות (בהתחלה היה לי סטם ,"קונא" 100 מ"מ) והגעתי לסטם הנ"ל בהחלפות השונות במצמן כרכור. 3. המזלג שלי הוא של מניטו 100-80 מתכוונן עם נעילה 4. את כל ההדרכות שאני מקבל הן של בחור שבניו אלופי הארץ (בועד,נמרוד חמו) ואת כל הטיפולים לכל אופני המשפחה (4 סוגים שונים של אופניים) הוא עושה במוסך שלו בקיבוץ ואני מעריך שיש לו ידע שלא נופל מידע של "גדולי המומחים" בתחום (כמובן שהוא עבד כ 10 שנים בחניות אופניים בארץ ובחו"ל). 5. לפי ההנחיות שלו: שלדת LARGE של SANTACRUZ דגם SUPERLIGHT קטנה עלי אבל בכל זאת הציע לי לנסות כמה מהלכים לפני ההחלטה למכור... אופניים פשוט 10.. גם באחזקה אין עליהם (לעומת BLUR למשל..)

nintense

New member
להוכיח שאתה לא מבין ???

נפלת על הראש (בלי קסדה) ? 1 הסיפור ששמעת לא נכון. 2 מי שהשלדה קטנה לו, לא מחליף לסטם קצר יותר, אלא לסטם ארוך יותר. 3 מזלג תקין עם 100 מ"מ אמור לספק איזון סביר לאופניים, אך כמובן שקצת יותר ארוך עשוי לעזור. 4 את משפחת חמו אני מכיר מהתוצאות והערכתי על כך היא גדולה, אין זה סותר את זה שקיימת בעיית התאמה בינך לבין אופניך. 5 כל האמור מתייחס להשוואה בין דגמי 2007, שכן אין לי אפשרות לדעת את מידות שהשלדה שלך מבלי שתמדוד אותה.

ishaitaif

New member
נסיון נוסף

ממש אינני מנסה או מתיימר להיות מחנך עם זאת הייתי מציע לך לקרוא שנית את סגנון תשובותך הגם שמועילות ודעתניות הן עשויות להוות פגיעה באנשים (לא אני כמובן).. בכל זאת תודה על הכל......

OrenPerets

New member
../images/Emo129.gif רגע - לפני החלפת המזלג

הסופרלייט מוגדרות כמקבלות מזלג של עד 100 מ"מ. כל מזלג ארוך מזה יפגע באחריות (קרי - אין אחריות על השלדה !). למיטב הבנתי, הסופרלייט שלי (2006) באו עם אחריות לשנתיים (אולי חמש, אבל בטח לא לכל החיים). מעל הכל, סטם 40 מ"מ זה סטם סופר קצר, שגורם לאופניים להרגיש קטנות מאוד. נסה סטם 100 מ"מ ומעלה, יכול לפתור את הבעיה שלך בהוצאה של פחות מעשירית שדרוג ל BLUR. אני 178 על סופרלייט LARGE עם סטם 90 מ"מ, לידע כללי. בהצלחה, אורן.

ishaitaif

New member
לאורן

1. אינני מתכוון לנגוע במזלג הוא אוריגינלי בא עם השלדה. 2. סופרלייט שלי מודל 2004 עם אחריות לכל החיים 3. סטם 40 מ"מ יותר נוח לי מהסטם 100 מ"מ שהיה לי קודם... "הזיז אותי לאחור קצת" 4. אני 183 ובקצה גבול המידה לדגם LARGE ולכן הבעייה. 5. לדגם BLUR XC מידת LARGE יש תחום רחב יותר בין גובה 178 ל 186 ס"מ 6. רכבתי על BLUR XC "והעולם נראה אחרת" 7. מחיר של BLUR XC חדש הוא כ 18000 ש"ח ברכיבים בינוניים.. יש בעייה להשקיע כ"כ הרבה. רק בגלל גודל.. 8. במקביל קיים ה ELLSWORTH TRUTH שהוא ברמה שונה ומחיר אבל מתאים לצרכים (המודם המוצע לי יחסית ישן ולכן ההתלבטות) תודה

ronenal10

New member
סנטה קרוז סופרלייט ומידות

היו לי אופני סופרלייט מידה L גובהי 182 ס"מ והסטם בו השתמשתי היה במידה 120 מ"מ המידה הזו L גם מתאימה לאדם בגובה 186 ס"מ. גש לחנות מקצועית ובקש שימקמו אותך על האופניים ז"א מיקום מושב ואורך הסטם. לאחר זאת המידה והסטם הקצר הוא הפטרון למיקומך על האופניים אתה בבעיה משום שסטם קצר מזיז אותך לאחור בתנוחת הרכיבה ובעיות יהיו לך רק בעליות חדות. לפי תאורך שיש לך בעיות בירידות. הבעיה היא לא במידות האופניים.

etal2

New member
ננסה מכיוון אחר

כל השלדות שאתה מדבר עליהן פה (למעט הסופרלייט 2007 אולי) הן שלדות xc תחרותיות עם גאומטריה שאמורה למקם אותך מעל הגלגל הקדמי. זה לא חוסר התאמה ,זהו התכנון הבסיסי של כל שלדה שמתאימה יותר לעליות מאשר לירידות. למרות שקשה באמת לדעת בלי לראות אותך על האופניים מבחינת המספרים פרופר נשמע ש-L אמורה להתאים לך ואפילו עם סטם די ארוך (100+ מ"מ). בכל מקרה שלדות כאלו מתוכננות לסטם ארוך יחסית ,אין ספק שסטם 40 מ"מ מקומו לא על שלדה כזו ,הוא יפגע גם בהיגוי וגם יתן תנוחת רכיבה שונה מאוד מהמתוכנן. כיוון שהחלפת הרבה חלקים עד שהגעת למצב הנוכחי היה עוזר אם היית שם תמונה של האופניים שלך כפי שהן מורכבות כיום. כיוון שבכל זאת יש בעיה ואתה מרגיש צורך לשבת כל הזמן אחורה בירידות אז או שאתה רוכב הרבה בירידות קיצוניות יותר ממה שהדגם הזה יועד בשבילו או שהטכניקה שלך לא לגמרי נכונה ואתה מרגיש צורך לרדת יותר אחורה ממה שבאמת נדרש. במקרה הראשון ההגיון אומר שאתה פשוט צריך אופניים שמיועדות למשהו קצת יותר אגרסיבי ,במקרה השני שינוי ושיפור טכניקת רכיבה הוא משהו שניתן ללמוד אם כי לא תמיד זה בא בקלות. לפני החלפת אופניים אני הייתי מתחיל מאיבחון הבעיה יותר ברצינות. תמצא מישהו מנוסה שירכב איתך (בשטח אמיתי ,בירידה ,לא במגרש ליד חנות האופניים) , יצפה בך וינסה לנתח מה אתה עושה לא נכון. * אני לא רוצה לעסוק בזה כיוון שזה לא באמת נושא השרשור אבל לגבי האחריות ,סנטה קרוז מעולם לא נתנו אחריות לכל החיים. בכל מקרה זה לא צריך להיות שיקול פה וזה נראה לי הגיון מאוד עקום לרכב על אופניים לא מתאימות רק בגלל שיש עליהן אחריות.

ishaitaif

New member
תודה על התשובה המפורטת

אנא הרשה לי להעשיר אותך בקצת מידע נוסף אודות המצב בהתייחס לתשובותיך: 1. ברוב הרכיבות שלי עם רוכבים אני מבחין שכמעט רולם על סוגים שונים של אופניים ממוקמים כ: 3-4 ס"מ מהמוט של המזלג ואינם ממוקמים כמוני בשיבה "על המוט עצמו"... להדמייה כשאני מבין כלפי מטה אני רואה את מוט המזלג בזווית זניט (90 מעלות) מתחתי... 2. בנסיון לרכב על דגם BLUR בגודל זהה מצאתי את עצמי מרוחק כ: 3-4 ס"מ ממוט המזלד אל כוון המושב והתחושה הייתה של אחיזה ושליטה טובה יותר באופניים. 3. לגבי הסטם את הנסיונות עשיתי ביום אחד !!! ולא במשך תקופה וייתכן שהסטם קצר מדי... 4. ביציאות שלי לרכיבה יצא לי בשנתיים האחרונות לרכב גם עם רוכבים מקצועיים שמייד העירו לי שהאופניים קטנות לי מדי ולאחר שהסברתי שהאופניים מתאימות לי לפי היצרן והמידות שלי.. היה גיחוך מה, וברור לי כיום שההתאמות הללו הינן בעקרון המלצה לגבולות גזרה של גובה רוכב אך אינן "חוק ברזל". 5. לגבי ירידות - ממש לא יורד לרידות אגרסיביות ואפילו בירידות המתונות ביותר יש תחושה של "הליכה קדימה" 6. לגבי האחריות - נשאיר את זה על הנייר בתקווה שלא נזדקק....... 7. 3 סוגי אופניים עומדות לבחירה כיום: א. דגם BLUR XC של SANTACRUZ.... (קרוס קאנטרי מתקדם עם VPP) ב. דגם BLUR LT של SANTACRUZ ....(לונג טרייל גרסה המשופאת עם VPP) ג. דגם TRUTH של ELLSWORTH...(קרוס קאנטרי מדוגם עם מהלך 4.5) לכל אחד את היתרונות והחסרונות אך כנראה מה שיכריע זה... כמובן.. הכסף תודה

etal2

New member
ועדיין זה לא מסתדר

לא ממש ברור לי התאור שלך של "ישיבה על המוט" אבל מנסיוני קשה מאוד בהסתכלות מהצד להבחין בהבדלים של כמה ס"מ במיקום של אנשים שונים על השלדה במיוחד כשמדובר על אנשים שונים ושלדות שונות , את עצמך הרי אתה בכלל לא יכול לראות מהצד. כלל אצבע (שמשום מה קצת יצא מהאופנה בשנים האחרונות) הוא שבישיבה על האופניים אתה אמור לראות את ציר הגלגל הקדמי ברווח בין ההדסט לכידון. כיוון שאתה רוכב עם סטם קצר כל כך קשה מאוד להתייחס להערות של רוכבים אחרים על מידה לא מתאימה. ההבדל בין סטם 40 מ"מ ל-120 מ"מ הוא יותר גדול מההבדל בין שלדה במידה M לשלדה במידה XL ולכן הסטם יכול לעוות מאוד את ההערכות שאתה מקבל אם כי ברור שלכולם משהו נראה לא בסדר בתנוחת הרכיבה שלך. אתה צודק שטבלאות המידה באתרי היצרנים הן המלצה כללית בלבד. כשמתאימים מידת אופניים בצורה יסודית (בונים שלדת קסטום למשל) מסתמכים על הרבה מידות מלבד הגובה. אורך הידיים ,אורך פלג גוף עליון ,אורך הרגליים יכולים להשפיע גם הם על המידה ובהחלט יתכן שהפרופורציות אצלך קצת שונות מהממוצע. יש בארץ כמה חנויות שיש בהן מערכות מקצועיות למדידה והתאמת אופניים, יכול להיות שכדאי לך לברר גם בכיוון הזה. אחרי הכל כשאני חוזר וקורא את כל מה שאתה כותב הדבר שהכי לא מסתדר לי זה שמצד אחד אתה חוזר ואומר שהמידה קטנה לך אבל מצד שני כל הסממנים מצביעים על ההפך. שלדה קטנה היא בדרך כלל יתרון בירידות ולא חיסרון ודווקא עליה יותר קל היה לך לעבור אל מאחורי המושב ללא צורך לקצר את הסטם בצורה קיצונית. כמו שאמרו פה לפני וצדקו ,על שלדה קטנה מדי הרוכב בוחר סטם ארוך כדי לפצות על כך ,אם כשאתה משתמש בסטם 40 מ"מ אתה לא מרגיש "צפוף" מדי ולא מתלונן שאתה נתקע עם הברכיים בכידון זה גורם לי לחשוב שהשלדה אפילו גדולה עליך ובמסגרת הנתונים שנתת אני לא רואה איך לישב את הסתירה הזו. הדבר האחרון זה לבדוק טוב טוב שהשלדה היא אכן Large. כבר נתקלתי בכמה מקרים שבהם רוכבים קיבלו שלדות במידה שונה ממה שהם הזמינו ורכבו זמן ארוך מאוד בלי לדעת על כך, יותר מאחד מהם היה על אופני סנטה קרוז. אני ממליץ פשוט למדוד ,קח סרט מדידה ותתחיל למדוד את האופניים הנוכחיות תוך כדי שאתה משווה את כל המידות עם נתוני היצרן ותדע בוודאות איזו מידה יש בידך, אל תניח מראש שהמידה היא אכן Large.

ishaitaif

New member
אז ככה..

קשה להתווכח עם עובדות... השלדה קטנה ובירידות הישיבה על מול המזלג מביאה תחושה של "רכיבה" על המזלג במצב של "עוד מעט ותהיה סלטה". השלדה ע"פ מדידותשל מצמן בכרכור - LARGE... חזרתי לסטם של 80 מ"מ.. לא הרגשתי כל שיפור.... ושוב..... רכיבה על דגם BLUR XC פתרה את תחושת ה"רכיבה" על המזלג... וכל המקצוענים בתחום אומרים: אין טוב יותר מתחושת הרוכב.. בין אם האופניים שוות 10000000$ או 1000 ש"ח ובין אם הן נראות לאחרים קטנות/גדולות....... תודה על ההתיחסות.....

למעלה