שלדה וגימורים...

Alon2k6

New member
שלדה וגימורים...

אהלן, שמתי לב שהשלדה שלי רגישה מאוד לשריטות קטנות ומציקות... מדובר על שלדת FUJI ADVENTURE HI... לדוגמה שריטות מפגיעה של סוליית הנעל (לא הקליט, לא בורג, הסוליה עצמה)... השאלה שלי היא כזו: האם ניתן בדרך מסוימת להגן על השלדה משריטות? האם יש צביעה מסוימת כמו אנודייז שאני (או בעל מקצוע) יכול לבצע ע"מ להגן על השלדה? האם יש המלצות מיוחדות או טיפים ע"מ לשמור על השלדה... תודה מראש, אלון.

רמי לשם

New member
אפשר לצבוע שילדה

באנודייז או בצבע, אבל זה טיפול יחסית יקר (מפרקים את כל החלקים, מורידים את הצבע הקיים ואז צובעים מחדש) וגם יבטל את האחריות קרוב לוודאי. ניתן לשים מדבקות שקופות במקומות רגישים. הצבע של האופניים נשמע לי רגיש מדי (הוא לא אמור להסרט מהסוליה), אולי יש לך בעיה ספציפית והצביעה של האופניים שלך פשוט לא טובה.

Alon2k6

New member
בדיוק על האפשרות הזו חשבתי

נראה לי מוזר מדי שהסוליה נשרטת במהירות ובקלות כזו, הבעיה היחידה היא, איך אני יכול לבדוק האם השלדה שלי באופן יוצא דופן באמת רגישה ?

oferbic

New member
יכול להיות שזו לא סריטה אלא רק

מריחת צבע מבחוץ. נסה להוריד עם פוליש של רכב.

Alon2k6

New member
רעיון מצוין... שאלה

מחר אני אקנה את הפוליש... האם יש סיבה שהפוליש לא יתאים\ יפגע בשלדה או שצבע שלה? ד"א אם כבר מדברים על פוליש, בתור אחד שלא עושה\עשה פוליש לאוטו... מה בדיוק קורה שם ואיך? המון תודה, אלון.

4x4bike

New member
מדבקות הגנה לשילדה

קיימות מדבקות יעודיות למטרה זו הן מגיעות בקופסא - סט מדבקות לכל שילדה לא משהוא יקר

noamwax

New member
פוליש

גילוי נאות- לאחר שעבדתי כחצי שנה במחלקת כלי עבודה ורכב ברשת גדולה למדתי מעט יותר מהממוצע על פוליש והשפעתו. פוליש הוא חומר שוחק בעיקרון. פעולתו מתבצעת כך שהוא שוחק שכבה דקיקה מהצבע. (אני לא בטוח שהוא לא ממיס גם שכבה דקיקה). אני לא הייתי ממליץ לגעת עם פוליש בצבעים מטאליים (גם על מכוניות) והוא גם הורס לדעתי גם צבעים רגילים. בגדול אתה מסוגל לראות מכונית שעשו לה פוליש לפי זה שאם תסתכל על המכונית בשמש אתה תראה מעגלים של סריטות בצבע שלה. יש גם "מסירי סריטות" שונים בשוק- גם בהם לא הייתי משתמש. התוצאות לתווח ארוך לא טובות לצבע- הוא נעשה יותר דק ורגיש לנזקי שמש. לגבי האופניים- הדבר הכי אגרסיבי שאיי פעם השתמשתי בו על אופניי הוא ווקס של turtle לצבע מטאלי (ויש הבדל מווקס לצבע רגיל). לא הייתי ממליץ להשתמש ביותר מזה. הווקס משאיר אחריו שכבת מגן מסויימת אבל אני לא בטוח עד כמה היא עמידה לסריטות. בכלל- לפני החורף אפשר ורצוי לעשות ווקס לאופניים- זה עוזר לדחיית המיים של הצבע וגם מקל על שטיפת הבוץ מהסוג שנדבק ומתקשה. מצרף תמונה של אופניי הקודמים אחרי טיפול בווקס מטאלי

oferbic

New member
באופניים ישנים ו/או מלאי שריטות

הפוליש עושה נפלאות. בהזדמנות תמונות.

oferbic

New member
קנה את הפוליש הכי עדין

יש גם פוליש גס, אבל אתה לא תזדקק לו. משפשפים את השריטה עם מטלית נקיה ורכה בתנועות מעגליות עם מעט חומר, עד שהשריטה נעלמת. אחרי דקה שתיים של יבוש מסירים את החומר שהתייבש עם מטלית יבשה ורכה. בסיום יש לחזור על אותה הפעולה עם ווקס, ליצירת שכבת הגנה.

למעלה