שלדג...

someone else1

New member
מה אתם חופרים לה

על בטחון מידע כשהתשובה ידועה וכתובה ברשת? כנסי לויקיפדיה ותחת הכותרת שלדג תגלי... ואם אין לך כוח לעשות את כל הבולשיט אז.. פלמחים אפשר לחשוב, סוד מדינה מחר הבסיס קורס

תשובה

בס"ד אתן לך הסבר כללי.. בצה"ל, החיילים מתחלקים ל-3 סוגים: 1. לוחמים- אני לא חושב שיש צורך להרחיב במושג הזה. 2. תומכי לחימה- החיילים שתומכים ביחידות המצבעיות במישרין. כלומר, הם לא מבצעים את הפעילויות המבצעיות, הם אינם נמצאים בשדה הקרב, אך הם תומכים בלוחמים מבחינות רבות. הקריטריון לתמוכי לחימה נקבע גם ע"י הסיכון ומיקום הפעילות. לדוגמא, גם הטפסנאי של המוצב בעזה נחשב תומך לחימה, מפני שהוא נמצא במקום עם רמת סיכון. (מקבלים על כך גם תוספת למשכורת: "תוספת סיכון, רמת סיכון ____") הסוג השני של תומכי הלחימה הנו קריטריון סוג הפעילות והעבודה של החייל ו/או היחידה בה הוא משרת. לדוג'- חייל יכול לשבת בבסיס בתל-אביב, אבל לעבוד שעות על גבי שעות, והכל כתמיכה במבצעים וכד'. לדוג', חייל שתפקידו קשור קשר ישיר לפעילות מבצעית. בסוג הזה יש גם קריטריונים של הצבא לגבי כמה לילות החייל סוגר בגלל העבודה בבסיס, כמה שעות הוא עובד וכד'. זה נקרא במשכורת "תוספת על רמת פעילות ____") 3. ג'ובניקים- חיילים שמשרתים בצבא אבל אינם נמצאים במקום עם רמת סיכון ואין להם קשר ישיר ללחימה. לדוג'- אנשי השלישות ברמת גן, וכד'. מכאן, אחרי ההסבר הכללי, את יכולה להסיק ש"תומך לחימה" הנה קשת רחבה של תפקידים ואפשרויות.

תשובה

בס"ד ברשת כתוב הרבה מידע שלא אמור להיות בה, מהסיבה שאנשים לא שומרים על בטחון מידע. זה לא הופך את זה ללגיטימי. ע"ע: "מתן פרטים לגבי מיקום היחידות והעברת כל מידע מסווג במסגרת הפורום מהווה עבירה על החוק הצבאי, ועלול להוביל לצעדי משמעת. המנעו מהעברת פרטים חסויים". אוסיף, כי אסור למסור גם מספרי יחידות, וכמובן כל מידע מסווג אחר.

someone else1

New member
סבבה

אם זה באמת היה מסווג זה לא היה מופיע בשום מקום על הרשת כי הצנזורה הייתה מעיפה את זה על טיל ממזמן ויקיפדיה זה לא סתם אתר שאין לו אמא ואבא... אז די לחרטט מה שבאמת מסווג נשאר בין האנשים שצריכים לדעת ומה שלא... לא צריך לתפוס על זה טרמפ של "אני יודע ואתה לא" אם אפילו באתר צה"ל בכבודו ובעצמו זה מופיע

תגובה

בס"ד יש המון מידע מסווג ברשת, שאף אחד לא העיף על טיל. לא בדקתי כמה ואת רמות הסיווג, ואני משער ומקווה שאין מידע -באמת מסווג-. לא חרטטתי אף אחד ושומדבר, אבל תודה :] גם לא תפסתי שום טרמפ, ולא באתי בגישה של "אני יודע ואתה לא". לא זכור לי שום הטבות או קוליות מלדעת איפה יחידה יושבת. מה אני אעשה עם זה? אקפוץ לשם לשחק איתם שש-בש?

someone else1

New member
בדיוק

בגלל זה זה ממש לא משנה איפה היחידה יושבת ולא מסווג ולא נורא אם ידעו איפה כי באמת מה נעשה?.........

זה מסווג מסיבה כלשהי

בס"ד אולי אתה לא תרצה לעשות עם זה משהו אבל אם לא יוגדר שמיקומי כוחות הם מסווגים, כל אחד יידע איפה כל דבר ממוקם- ואתה מבין שזה לא טוב. אז מכלילים. כמו שאין לך מה לעשות עם מספרי יחידות, ואם אני אגיד לך שאני משרת ביחידה מספר 0000 זה לא יעזור לך, וזה עדיין מסווג.

למעלה