שלג על עירי!!

m a t a n O

New member
שלג על עירי!!

איזה כיף זה השלג! אתמול הייתי צריך באמצע היום לסגור את המרפאה שאני עובד בה, כי הדרכים התחילו להיחסם (פתאום זה כיף לעבוד ולגור בירושלים) והיום ביליתי את רוב היום במיטה עם החבר שלי, בזמן שלא נרדמתי, הייתי במטבח. אתמול באמצע הלילה הכנתי פנקייק'ס, היום עוגיות שוקולד ושאר שטויות. כל כך כייף לי. ממש מתאים לי שזה ישאר גם מחר :) המון אהבה, מתן.

בופיק

New member
ושלג על קיבוצי:)

איזה כיף... אני בזמן השלג לא הייתי בבית אלא הלכתי לעבודה.. ולא יאמן כל הילדים הגיעו לכיתה... אבל פשוט לא למדנו כמעט כלום, שיחקנו רוב הזמן..האוטו שלי זה אוטו ההפתעות, יש מונופול, רייס, טאקי, משחק חתולים, קלפים וכדור כדורעף החלטנו שפשוט צריך לעשות קצת הפוגה מהלימודים... מותר! מי אמר שתמיד צריך רק ללמוד? ומי אמר שללמוד זה רק דרך לוח, מחברת וספר? יש עוד דרכים ללמוד... דרכים של למידה פעילה מתוך משחק והנאה:) יום חורפי גשום ומושלג עבר על קיבוצי ... איזה כיף... הנוף הירוק שצץ לו מתוך הערפל... זה ממיס לי את הלב... אני מתרגשת כמו ילדה כל פעם מחדש לאור יופי הטבע הנחשף לעיני.... שלכם בופיק

ושלג על הכל ../images/Emo13.gif

פתיתים התערבלו היום בגלל הרוח החזקה, וקור של מינוס 9 מעלות. השלג יישאר עד חודש אפריל... הכל היה כרגיל, הכל פתוח, כל המשרדים כל המפעלים כל בתי הספר, תחבורה ציבורית - זאת קנדה. מחר, לארצות החום. אז את בקיבוץ, בופיק.....

בופיק

New member
אחרי 21 שנה בעיר...

הבנתי שאם אני לא קמה בבוקר ורואה דרך החלון לפחות 4 עצי פרי בגינה, ארסל לשבת עליו ומסביב יש רדיוס של לפחות קילומטר מלא ירוק.. אני פשוט נחנקת....:) אז שלוש שאני אני גרה בקיבוץ, והבנתי שזה פשוט המקום שלי... זה הבית שלי, אי שם רחוק עם כל הירוק והחיות... יום מושלג לכולם... איזה כיף היה לקום ולראות את ההרים שהתלבשו להם לבוש חגגי ולבן ... פשוט מראה מרהיב... בופיק

עכבר ../images/Emo82.gif ועכבר הכפר

היי בופיק, מקסים לשמוע שהיה לך את האומץ לעבור למקום שהלב שלך משך אליו. אני חושב שההתלבטות בין כפר לעיר, בין אורבניות לטבע, בין ירוק לזכוכית ובניינים קיימית אצל הרבה אנשים בעולמנו ועם המגמה העולמית (נשמע אקדמאי משהו) של מעבר לערים הגדולות שומעים על זה יותר ויותר. השינוי קרה ביום אחד או שזה היה תהליך ארוך ? מה גרם בסופו של דבר לקום ולעבור ? ואיך ההרגשה עכשיו לעומת החיים בעיר ? והנה שלג מחוץ למשרדי ביום חורף לבן בפרבר בצפון סטוקהולם. בתור ילד טוב באר-שבע, הפעם הראשונה שראיתי שלג רציני היתה פה...

בופיק

New member
יש כזה שיר של מאיר בנאי...

היי, משוטט.... אני הרבה פעמיים לא מרגישה כל כך אמיצה, אבל דווקא במקרה הזה אני יודעת שעשיתי צעד שמבחינתי היה מאוד משמעותי... תמיד הייתי ילדת טבע, טיולים, חיות.. אף פעם לא יותר מיידי התחברתי לעיר ולבילויים שלה.... ככה שמבחינתי ידעתי תמיד שיום אחד אני יעבור לגור מקום שהוא דיי רחוק ומבודד, מקום עם הרבה ירוק, עם מרחבים ועם נוף.. השינוי לקח זמן, זה התחיל כשידעתי שאני עומדת להשתחרר מהצבא וידעתי שאני רוצה להתחיל ללמוד ישר בשיחרור,אז דיברתי עם המפקדת שלי והיא סיפרה לי על המקום שאח שלה למד בו, וזה היה נשמע לי כאילו זה היה חוויה אחת גדולה, אמרתי לעצמי שלשם אני רוצה ללכת,שהמקום נשמע לי קסום כזה, כמובן שאם כל הרצון לעבור, היה חשש מאוד גדול... שאני מגיעה למקום רחוק ולבד בלי חברים ובלי משפחה...גם באותה תקופה עברתי פרידה מחבר שהיינו שנתיים וחצי יחד, אז הרגשתי שזה גם מעין דף חדש ונקי... הרגשתי שאני נורא רוצה מקום חדש, ושם הרגשתי פשוט שזה המקום שלי שהוא קורא לי לבוא אליו, נסעתי לשם כמה פעמים בשביל לראות ולהרגיש עוד לפני שעברתי ופשוט התאהבתי במקום, דימנתי את עצמי נוסעת שם באופניים, עושה את הריצות שלי רוכבת על סוסים כמו שפעם עשיתי, פשוט הרגשתי שהמקום נולד בשבילי.... הרגשתי גם סוג של שליחות מסויימת, שהנושא שבחרתי ללמוד והמקום תאמו את החלום הגדול שלי שרק התחיל לפרוח לו ורק הראה ניצנים ראשונים....אני חולמת להקים ולנהל פנימית ספורט עבור נערים מקבוצות "נכשלות" שכולם התייאשו מהם, הספידו אותם, חדלו להאמין ביכולתם ולא נותנים להם הזדמנות לצמוח... אני פשוט מאמינה בילדים האלה ואני יודעת שהנסיבות חיים שלהם הביאו אותם למצב שהם נמצאים בו, אני פשוט יודעת שיש בהם את הטוב הזה... ובמקום שאני נמצאת עכשיו אני פשוט יכולה לרוכש את הנסיון הזה שאני כל כך צריכה בשביל שבסופו של דבר החלום שלי יצא לפועל.... ההרגשה עכשיו היא נהדרת, אני בן אדם פורח, אני רואה את היופי הזה בחוץ, את הטבע, את הנוף מלוא הדרו אני מרגישה שמחה מטורפת בלב.. אני יודעת שבעיר בתור ילדה ונערה היה לי מאוד קשה הרגשתי מחנק, הרגשתי מאוד לא שייכת, פשוט לא אני... ונכון, זה כיף לבוא לבקר וכיף לבוא לפגוש את החברים וצאת איתם ולבלות, אבל אחרי יומיים אני מתגעגעת לשקט של הצפון, לירוק... פשוט מתגעגעת.... איך הייתה בשבילך ההרגשה הזאת? איך היה לראות שלג בפעם הראשונה? והתמונה מדהימה... הנה אחת מאצלנו כאן בארץ:)

../images/Emo79.gif חלומות של אתמול

היי בופיק, אצלך חלומות של אתמול מתגשמים היום וזה נפלא. בן אדם - אם יש לו חלומות, זה בעיני אחד הדברים החשובים ביותר. ברגע שמפסיקים לחלום, משהו בתוכנו מפסיק לחיות. אז טוב לדעת שהחלומות שלך - חלקם התגשמו וחלקם בדרך. שיהיה המון
בהם. גם אני יש לי מקום חם למרחבים ולירוק ובעיקר לשקט. אני מוצא את עצמי חש מחנק כמוך כשאני בעיר ותמיד בטיולים ובביקורים במקומות רחוקים, בטבע, במקומות מבודדים, יש משהו בי שכל כך רוצה להישאר שם ולנטוע שורשים ומצד שני יש בי משהו אחר שרוצה לנוע, לנוע, להגיע למקום חדש ולחוות מקומות נוספים. בסופו של דבר אני מניח שה'קוצים' האלה בתחת יירגעו קצת ויתנו לי לנטוע שורשים, במקום שקט. את השלג הראשון שלי ראיתי פה בסטוקהולם כשהגעתי (האמת שראיית שלג לפני כן במקומות אחרים אבל לרוב זה היה קצר מידי או שלא נהנתי מזה מספיק בכלל כל מיני סיבות) אבל במסגרת העבודה עלינו, לפני חודשיים, ללפלנד, בצפון שבדיה, ושם נחרטו בי מראות דרמטיים... אני אדם רגיש למדי וגם שם - לא הצלחתי להסתיר את הדמעות - והכל מהתרגשות...
פעם, לפני 20-30 שנה, היינו רואים הכל במסך הקטן בשחור לבן. כשהתחילו עם הטלביזיות הצבעוניות, היו באים החבר'ה מהשכונה להצטופף אצלנו בסלון כדי לזכות בכמה דקות של חסד ולהכניס קצת צבע לחיים. מאז החיים נראים הרבה יותר צבעוניים, ולכן היה קשה להישאר אדיש למסע שהתחיל בשחור-לבן. כשהמטוס הנמיך לקראת נחיתה וירד אל מתחת לעננים, נפרסה ארץ פראית של הרבה מאוד עצים, משטחים לבנים ענקיים של אגמים קפואים והעיקר - הרבה הרבה שלג. מכיוון שעננים כיסו את השמיים, בקושי חדרו קרני שמש (שגם ככה בקושי נמצאת שם) וכל התמונה נראתה בשני צבעים בלבד - הצבע של השלג והצבע השני - של חלקי האגמים שעוד לא קפאו ושל העצים, שנראו פתאום כל כך כהים. ממש הכל היה בשחור-לבן. והכל כל כך דרמטי ומוציא עיניים. הייתי בהלם - הכל כ-ל כ-ך יפה שאפילו הדימיון קשה להמריא למראות כאלה. כל העצים עוטים מעיל לבן ענק - כל אחד בצורה אחרת. נוסעים ונוסעים והמדבר הלבן לא מאכזב - פה משטח לבן ענק שתחתיו אגם קפוא ושם גבעה שמביטה מגבוה על כל מה שמתרחש סביבה בשטק מופתי. ההרגשה היא כמו כוכב אחר, או לפחות כמו עולם אחר. 'אתה מדבר כל כך הרבה...למה אתה שותק עכשיו ?' שואל אותי החבר השבדי לצוות. אחרי כמה שניות ארוכות הוא רואה שאני מזיל דמעה . 'ממזמן לא בכיתי מאושר, ופה כל כך יפה שאי אפשר להישאר אדיש' אני אומר לו. אז זהו - שם נפל לי אסימון השלג הראשון.

בופיק

New member
"הם שלהבות נרעדות...

לא יכול כל החושך לכבות. שיר בדרך אליך (שולחת לך שיר...) נרקם בסבלנות אין קץ הן תיקח ותאמץ אותו אל לבבך" אני בטוחה שיום אחד אתה תשב במקום אחד...אין לי ספק.. זה גם מאוד תלוי באופי שלך... אני באופי מאוד אוהבת את הקביעות..ואתה כנראה מאוד אוהב את הגיוון והשינוי... פעם שאלו אותי איך זה שאני אוהבת את השיגרה שכביכול נורא משעממת ... אז אמרתי כי בתוך כל השלד הזה שקבוע מראש יש כל כך הרבה דברים קטנים שמשתנים והם עושים לי את כל הגיוון שאני מחפשת. אני ממש מתה לטייל במקומות כמו צפון אירופה... לפלנד העיר של אווזי הבר של נילס... אני בטוחה שיש שם נופים מדהים ... לא סתם כל כך התרגשת..זה נורא כיף לדעת שלא רק לי הטבע גורם להתרגשות כזאת עוצמתית, מעין אושר שאי אפשר להסביר אותו במילים ואני לא הבן אדם הכי רגיש, או יותר נכון אני לא בן אדם שמפגין רגשות כל כך מהר ובקלות ....אך הנופים והטבע גורמים לנו להתרגשות מטורפת.... פשוט בא לי לקחת את עצמי, לעלות על מטוס, לשכור לי אופניים ופשוט לנסוע בכל המרחבים האלו... לעוף עם האופניים שלי בכל המרחבים האלו.... אתמול כשהיה אצלנו שלג, אחרי האימון של הילדים חזרתי הביתה, לקחתי את האופניים ופשוט התחלתי לטפס לכיוון החרמון... מרוב שהנוף היה יפה, היה לי קשה לנסוע כי לא יכולתי להתרכז.. רק צפיתי בנוף המרהיב שנחשף מולי... מאחלת לך להמשיך ולחוות את אותן חוויות ועוד חוויות מדהימות כאלה... וכמובן תמשיך לספר עליהן... זה מאוד כיף לשמוע.... שלך בופיק

הדברים הטובים בחיים

היי בופיק, כן - הטבע נוגע אצלי במקומות רגישים ומחדד את כל החושים. אולי זה בגלל שהאושר טמון בדברים הפשוטים והקטנים ביותר בחיים, הדברים שמשותפים לכולנו ? נכון - קשה לפעמים להסביר זאת במילים אבל העוצמה מול הדבר הזה לפעמים מדברת בעד עצמה. וזה נותן כוחות ואנרגיות לפחות לכל השבוע הקרוב
. כן - כמוך, גם אצלי הטבע מציף ברגשות עילאיים, ואם אני לבד קשה לי לפעמים להכיל את כל הדבר הזה ברגע אחד. וזה מה שמביא אותי כל הזמן בחיפוש והסתכלות חדשה, כמו שאת מתארת אצלך בנסיעה על האופניים. זה לפעמים מוציא ממך את הילדה שבתוכך ? היום טיילנו קצת וכשחזרתי הביתה, ראיתי קצת בלאגן... אנחנו (שותף לבית ואני) גרים בבית בכפר. אתמול, בשלתי וביקשתי ממנו לזרוק את השקית לפח הזבל בחוץ. היה שלג והוא רק פתח את הדלת וכבר חזר. שאלתי אותו איך הוא זרק כל כך מהר אז הוא ענה שהוא פשוט שם את השקית מחוץ לדלת ומחר הוא יזרוק את השקית כי קר. היום חזרתי הביתה וראיתי את כל תוכן השקית, שהיתה קשורה, מפוזר על הכניסה לבית. ואז קלטתי... זה הבחור הזה מהתמונה. כלומר - לא בטוח שזה אותו האחד בדיוק - את זה צילמתי אצלנו בחצר בבוקר קר אחד. אז הוא, או אחד אחר, הגיע בלילה ופתח את השקית ופיזר את כל תוכנה על הריצפה ! האמת שהגעתי אתמול מהליכה בערב וראיתי אחד מהם בורח מכיוון הבית - אז יכול להיות שזה אותו האחד. אז זהו - זאת החוויה להיום ותרגישי חופשי לספר גם חוויות משלך, אני אשמח לשמוע
. לילה טוב.

בופיק

New member
פרחח אמיתי....

גם לי קרה דבר דומה, אבל דווקא עם הכלבים של הקיבוץ.... ועוד בשיא חוצפתו גנב לי את נעלי העבודה שלי ... התחלתי לרדוף אחריו בכל הקיבוץ, אבל הוא חשב שמשחקים איתו ולא החזיר את הנעל.... בסוף התייאש והחזיר לי אותה... יש לו מזל גדול:) מאז אני לא משאירה בגינה את הנעליים עם הבוץ.... הילדה שבי יוצאת המון מתוכי... אין ספק שהאופניים עושת את העבודה מעבר לכושר שהן נותנות לי... אבל הילדה שבתוכי יוצאת בעיקר כשאני עובדת עם הילדים שלי...אלו ילדים שאני מאמנת או מלמדת במהלך השבוע בבתי ספר שונים .... אני פשוט משטטה (מקווה שכתבתי נכון) איתם... עושה המון שטויות .... בסוף שבוע הזה הייתי בת"א ראיתי קצת את העיר הגדולה מבחינתי זה כמו חו"ל, אבל לא משנה כמה יהיה לי נחמד להסתובב ברחובות שם לראות את כל האנשים במגוון צבעים, אני תמיד ירצה לחזור לראות את הטבע והנוף הזה שמחכה לי פה ליד הבית, זה נותן לי השארה מטורפת, להכל!!! כיף לשמוע את החוויות שלך... זה כיף שיש מישהו לחלוק איתו ושמבין את עוצמה הזאת של הטבע כמוני מבלי שמשתמשים במילים.... תודה לך!!! וכמובן אם יש סיפורים נחמדים כמו עם הפרחח הקטן אני תמיד שמחה לשמוע ולא רק שמחה אני רוצה לשמוע....:) יום מקסים ונפלא... שלך בופיק

יפה לכם אנשי הגשם והחום

פה ירד גשם. והרבה. עכשיו נראה אתכם עושים טיול עם כלבה בגובה דשא שגם בגיל 3 לא הפנימה את הקטע של השלוליות ועדין מנסה לבדוק מה זה כל פעם מחדש.

sidoni

New member
א י ת י ו ש אני לא מבין

למה אתנה לא מנילן את הכלבה המזערית שלך אגב גם אני אבא לכלבה בינונית גדולה מנגב אותה מכל פעם לפני שהיא ניכנסת הביתה ...אני גר בכפר והשלוליות כאן והבוץ באמת לא בישבילי היא רגילה שאיך שאני פותח את הדלת היא מתישבת ואני מנגב אותה ...תרגיל את מיזערית ללכת על עקבים ואז הכל יהיה בסדר ......ן

האמת שלניילן זה אחלה רעיון!

אבל עקבים זה קצת בעייתי..יהיה לה קשה להסתער על כלבים אחרים/ערבים/דוסים/עובדים זרים/הבעל בית שלי עם נעלי סטילטו של ג'ימי צ'ו.

JamesNox

New member
יאללה, יאללה, בכיינים!

קצת שלג אז סוגרים את העיר? שנה שעברה היתה כזו סופה, שכשיצאתי עם הילדה לשחק בשלג היא נקברה עד בתי השחי. היא פצפונת אמנם, אבל זה עדיין היה נורא נורא מצחיק.

למעלה