שלג כבד באוסטריה במהלך הסופ"ש

Cמן רשום

New member
שלג כבד באוסטריה במהלך הסופ"ש

האם יש לי כוח להתמודד עם הפקקים? או שאשאיר לסופ"ש הבא?

Cמן רשום

New member
אכן, החלטות קשות

marceloros

Member
מנהל
זו התלבטות כמו האם לנסוע לחרמון...

אז יוציאים ב-3 לפנות בוקר, ונותנים לחברה מאיתוראן להיבהל ולהתקשר אלי, ממילא אני ער.

Cמן רשום

New member
שיחות מאיתוראן? שכחתי מה זה....

לא הייתי ממהר להשוות לחרמון ולו רק כי פה בקצה הפקק אפשר ממש לגלוש.

מצד שני, כשיורד שלג כבד כולם מאיטים למהירות זחילה, אפילו באוטובאן, וזה כמובן גורם שהכביש נסתם מה שאומר שיורדים כבר למהירות חנייה במקום. וזה בלי להזכיר את האוקרינאי שתמיד אבל תמיד מופיע לפניי וחושב שצמיגי שלג זה לנקבות ובבלימה הראשונה נעצר לרוחב הכביש בפגוש של משאית. זה כמובן סוגר לפחות לשעה 2 מתוך 3 הנתיבים. ולקינוח, זה גם לא סופ"ש רגיל, יש הרבה שרק עכשיו חוזרים מחופשת ראש השנה...

קיצור, החלטתי לוותר.

ולא אתיימר שלא תרם להחלטה גם טלפון קצר ליאן (הר יואן שוסטר בשבילכם) מהגסטהאוס החביב עליי בפלכאו שהסתיימה בצחוק מגלגל כששמע שאני מחפש חדר להיום. כל המלונות בסביבה מפוצצים...

marceloros

Member
מנהל
מה שנחמד אצלך זה שתמיד יש את שבוע הבא

אצלנו אולי יפתחו את החרמון שבוע הבא?

נפתלי99

New member
לפי הצפי, החרמון ייפתח

ביום שישי הקרוב.
כרגע יש שם סערה, אבל יש מספיק שלג בשביל תנאי גלישה.
&nbsp
אבל - איך יהיו הפקקים בכביש למעלה, ואיזו פקקים יהיו במעליות הצב לרכבל העליון ?

eran_le

New member
מקומיים לא מעדיפים לחכות לשמש?

האמת היא שלדעתי סקי בזמן שיורד שלג זה לא כזה כיף כי זה מלווה בערפל וראות גרועה. תראה במצלמות, מעל גובה 1500 בערך בקושי אפשר לראות משהו. זה מגניב אם אתה גולש נגיד מאמצע האתר עד למטה, בין העצים בפאודר, אבל אתה מפספס את רוב הנופים ופרקטית אי אפשר לגלוש במסלולים גבוהים. אם הייתי מקומי, הייתי מחכה לשמש שאחרי הסופה, וממה שדיברתי עם אנשים שם נראה שזה מה שהם עושים :) אני יודע גם שהרבה אנשים שנוסעים לשבוע סקי היחיד שלהם בשנה מוותרים לפעמים על ימי גלישה אם יש סופה כמו שיש עכשיו

Cמן רשום

New member
המקומיים מעדיפים הרבה דברים אבל מסתדרים עם מה שיש

השלג ממשיך לרדת גם סוף שבוע זה, יש מקומות שקיבלו 2 מטר שלג בשבוע והוא ממשיך לרדת. לא נלך?

לגבי גלישה כשיורד שלג, תלוי, לפעמים העננים נמוכים ובאתרים גבוהים דווקא עדיף לעלות למעלה ושם גולשים מעל העננים.

eran_le

New member
במצלמות נראה שבכל הגבהים הראות זוועתית כבר 10 ימים

במקומות הגבוהים אי אפשר לראות כלום. ממש לא כיף לגלוש ככה וגם ראיתי שהרבה מעליות בנקודות הגבוהות סגורות (ובצדק). אפשר לגלוש בגובה עצים שזה נחמד אבל לא משאיר הרבה אופציות.
אם הייתי גר קרוב לאתר סקי דווקא אלה תנאים שהייתי מוותר עליהם והייתי מחכה שתהיה ראות קצת יותר טובה כמו שהייתה אתמול (נראה יום מדהים. הלכת?).

yo12

New member
ביום סוער, עם ראות מוגבלת, אני מוותר על יום גלישה.

לחופשת סקי אני בא להנות ולא לנסות לשרוד באמצע סופה.

Cמן רשום

New member
לפעמים כן, לפעמים לא

בחופשה האחרונה בעונה הקודמת, גלשתי כמעט שבוע בתנאים מושלמים מעל גובה העננים.

לגבי היום, ברור שאני גולש. חבל שכל מיליון המכוניות שהיו לפניי הבוקר בכניסה לחניון בשבע וחצי בבוקר לא התיעצו עם הפורום הזה מתי כדאי לגלוש ואיפה. אחרת הייה פחות עמוס. האמת, היתה כזאת שיירה שלרגע חשבתי שאני בחרמון. אבל בגלל שעברנו את הקילומטר עד החנייה תוך פחות מ- 10 דקות, וצבא של סדרנים כיוון כל רכב בדיוק למקום חנייה ביעילות אוסטרית, אז הבנתי שאולי אני בכל זאת עדיין באירופה. חבל שהמקומיים האלה לא מבינים כלום בגלישה, מתי להגיע ומתי לא.

Cמן רשום

New member
לא הפעם. בפעמים האחרונות שהייתי שם, העומס היה בלתי נסבל.

בשלדמינג, פלנאי.

yo12

New member
אפשר לאמר שגארמיש זה החרמון של אירופה?

איזה כיף לך! המון שלג טרי ואתר נהדר.
לא צריך לתכנן חודשים מראש. ככה ספונטני ליומיים. הלוואי עלי.
תהנה!

Cמן רשום

New member
הייתי צריך לנסוע לגארמיש

75% מהכבישים סגורים מחמת שלג וסכנת מפולות. רק עכשיו חזרתי הבייתה אחרי 4.5 שעות נסיעה

אבל אחלה גלישה.

eran_le

New member
כן מטורף,יש כפרים שאי אפשר להגיע אליהם

בזאאלבך למשל הם פירסמו לפחות פעמיים בשבועיים האחרונים שפשוט אי אפשר להגיע למקומות הלינה הגבוהים למשהו כמו יום והם ממליצים למצוא מקומות לינה בכפרים סמוכים נמוכים, ואפילו הכביש הראשי בעמק היה סגור לכמה שעות. ראיתי מכפרים אחרים דיווחים דומים. עוד שבועיים אנחנו שם, הסופה בטח תפסיק עד אז, ונותר לקוות שלא יתחמם יותר מדי כך שכל השלג המטורף הזה שיורד כבר שבועיים יישאר באיכות טובה.

למעלה