שלב 14 Ponferrada - Zamora (סאמורה)

ItsikH

Member
שלב 14 Ponferrada - Zamora (סאמורה) העליה היחידה היום היא בתחילת הדרך מיד ביציאה מפונפראדה 14 קמ 1000 מ. 50 קמ מהיציאה נעבור לכביש ראשי ושטוח וכך זה ימשך יום נוסף ורק ביומיים הבאים נתפור את סיירה דה גואדראמה שמצפון למדריד
 

infobike

New member
התכוונת לשלב 16 Ponferrada - Zamora ../images/Emo41.gif השלב נפתח במישור של כקילומטר וחצי, היישר לזרועותיו של ה Alto del Acebo הר מדרגה 1: אורך העליה 14 ק"מ בשיפוע ממוצע של 6.7%. ירידונת +עליונת ואז ירידה ארוכה שמתמתנת בהדרגה עד לק"מ ה 50 לערך, ומשם הופכת למישור (באיבוד גובה כמעט בלתי מורגש -200מ' על 130 ק"מ) עד הסוף ה ק"מ ה 186.3. על פניו סיפתח מצויין לבריחה קלאסית ומשובחת, אלא ש MONCOUTIE David מלך ההרים עד כה (שלו ואלטה מצויינת ומיקום כללי גבוה מאוד, שמחה וששון בצרפת...) לא ירצה לסכן את חולצתו היפה, ולכן או שקבוצתו Cofidis תדאג להביאו ראשון לפסגה, או (במידה והוא קצת עייף ורוצה לשמור רגליים על מנת לדאוג שהמיקום הכללי שלו לא יפגע בהמשך) שישלחו חיילים (שבנאל, דוקה, נויינס) שיאספו את כל הנקודות, או שהבריחה מורכבת מרוכבים שאינם קרובים לדירוג חולצת המטפס. מי שנושף בעורפו של MONCOUTIE David הוא דווקא קונטדור, ובנג"ש הצפוי בשבת שכולל גם ניקוד הרים, אין לMONCOUTIE סיכוי מול קונטדור, ולן יהיה חייב לצבור מספיק נק' טיפוס, ו"להתרחק" מקונטדור כמה שאפשר, על-מנת להבטיח את חולצת המטפס במדריד!
 

ItsikH

Member
כמה הערות לעליה כרגיל הקטע התלול הוא בסוף, העליה די נוחה עד כ5-6 קמ מהסוף כביש צר ומשובש ביחוד בכפר וקיר קמ מהסוף בהמשך עוד כמה קמ של עליות מתונות ורק אז מתחילה הירידה והכל ברוח פנים
 

infobike

New member
../images/Emo44.gifהשידור בTVE החל! קצת מאחורי הקלעים, ראיונות עם רוכבים, אוכלים המון קורנפלקס (אמיתי אמיתי לא "קורנפלקס"....), יום שימשי בהיר ויפה! בהצלחה לכולם.
 
קונגו פורש מהטור ומשלים עוד עונה די זוועתית גם הזכייה שלו בטור דה פלנדריה (או קלאסיקה אחרת שהייתה באותה תקופה) אינה מחפה על עוד עונה די עלובה עבור ילד הפלא האיטלקי. ועוד לחשוב שלפני ארבע שנים החלום הרטוב של כל כותבי הפורום הזה דאז היה לראות את קונגו, ילד הפלא האיטלקי, מול ולורדה, ילד הפלא הספרדי, ראש בראש בטור דה פראנס...
 
אבל בלריני מאמין בו קונגו הוא חלק מהנבחרת האיטלקית לאליפות העולם בזמן שיפי הבלורית והתואר - די-לוקה ופוצאטו יראו את המירוץ בטלוויזיה. המסלול בווארזה לא נראה כזה סלקטיבי ולדעתי רוכבים כמו פרירה ואפילו בונן יכולים לנצח. לכן, קצת קשה לי להבין איך מוותרים על בנאטי ועל פוצאטו ששניהם יודעים לעלות גבעה או שתיים וגם יודעים לתת ספרינט טוב. מילא אם מוותרים עליהם כדי להכניס פועל, אבל קונגו?
 

natibergman

New member
הבעיה עם קונגו שהוא "משוגע" ושיש לך רוכב לא יציב אז אתה יכול להמר עליו שבתחרות חד יומית יעשה את העבודה ויתמודד על מקום בפודיום כי נתת בו אמון. הבעיה עם נבחרות איטליה וספרד שלא משנה מי תשים בהן תמיד יהיה מישהו שמרגיש מקופח ומקומו נפקד שלא בצדק. במקרים כאלה המאמן צריך לא רק לחשוב על כוכבים ויכולת אלא על כל הנבחרת כיחידה מלוכדת שמסוגלת ברגע האמת לשים את האגו בצד ולשים רוכב בראש. קשה לי לראות את דילוקה, פוצאטו ובנאטי עובדים בשביל קונגו או להיפך או אחד עבור השני. יותר מידי אגו שקשה לערבב בו את הלאומיות. בסופו של יום פאולו בטיני הוא קודם כל אלוף עולם בזכות עצמו ורק אח"כ הוא איטלקי. ומי זוכר מי היו פועליו?
 

infobike

New member
ביג בונן מנצח! מהירות ממוצעת 34.8 קמ"ש..+שאלה החברים החליטו היום לנוח קצת! לשייט ככה בניחותא בעיצומו של השבוע האחרון לואלטה...יותר מדי עייפות ברגליים, יותר מדי ק"מ של טיפוס...וכולם הגיעו למסקנה המשמחת שלא יזיק קצת יום של "רילקס" נפשי וגופני! וכך הספרינטרים טיפסו עליה מדרגה 1 ביחד עם קונטדור, ססטרה, מוסקרה וואלוורדה...נחמד לא? והשאלה הגדולה: האם רוכב עילית ישראלי היה מסיים היום את השלב יחד עם הפלוטון?
 

elad fa

New member
../images/Emo13.gif מתי שאראה סקירה שלך אודות מרוץ כביש ישראלי, אענה לשאלתך. (בשביל זה אני צריך גם לראות את הפרויפיל של השלב)- נכון ? אגב, בדקת רוח פנים ?
 

avihersh

New member
מירוץ כביש ישראלי->כשיסגרו כביש מהיר ישראלי ...כפי שראינו היום, הספרדים לא מהססים לסגור כבישים מהירים בלב המדינה, סתם כך באמצע השבוע, לצורך מירוץ אופני כביש. ככה זה כשחיים גם בכביש ולא רק בשוליים...
 

ItsikH

Member
לא מדויק ראשית יש פה הרבה חלופות לנהגים שנית בוחרים אזורים נידחים יחסית לא הייתי קורא לסאמורה או פונפראדה מרכז הארץ ושלישית הסגירה יעילה מאוד רק לתחרות עצמה ולא לכל אורך הכביש
 

ItsikH

Member
רוח פנים בהחלט. התשובה לשאלה תלויה בקצב בו הם טיפסו, כיוון שבנקודה בה השיגו אותי, כ90 מהסיום (אאלט, אבדוק אחכ) הפלטון שייט בנחת ובעיקר מלוכד, לדעתי בגלל אותה רוח פנים. היתה בריחה של שני רוכבים די הרחק קדימה, מעניין מה נסגר ;-) איתה
 
השיגו את הבורחים בערך 7-8 ק"מ מהסיום היה נסיון בריחה של רוכב רבובנק (אולי פלצ'ה) שלא צלח. קוויקסטפ לקחו את המושכות איזה 3-4 ק"מ לסיום. בטיני נתן משיכה יפה של איזה קילומטר (הבחור בכושר). המושך האחרון של בונן ירד אחורה והפריע קצת אבל זה לא שינה הרבה. פוצאטו עשה ספרינט די יפה וסיים שני. אריק צאבל שעבדו בשבילו כל היום סיים 11. מאכזב.
 
ארוע השיא האמיתי של הקטע היה כשבאמצע הדרך חלפה הדבוקה על פני האוהד האמריקאי שרץ תמיד עם קסדה וקרני איל כשהוא נושא דגל ארה"ב. חואן אנטוניו פלצ'ה התגנב מאחוריו (בינו ובין קצה השוליים) וחטף לו את הדגל מהיד. הוא רכב איזה 200 מטר כשהוא מנפנף בדגל בשמחה ולבסוף, אוי לבושה, השליך את הדגל על הארץ ליד חבורת צופים. האמריקאי ההמום ניסה תחילה לרדוף אחריו אבל מייד הבין שזה חסר סיכוי והלך לאסוף את הדגל. לא צילמו את פניו אלא רק את גבו, אבל גם מאופן ההליכה שלו היה ניתן לראות שהוא בדכאון עמוק.
 

ItsikH

Member
BTW he has plenty of followers I saw a kid wearing the same costume at Angliru
 

natibergman

New member
../images/Emo4.gif בכלל לא ענק... שים את השעשוע בצד אם פלצ'ה היה נופל ולא מסיים את הטור או אולי את העונה (יש בכל זאת איזה אליפות שולית בוורזה בקרוב) אז דעתך על מעשה הקונדס היה אחר לגמרי... מה שמתאים לרוכב אלמוני שמחפש פרסום אינו מתאים לרוכב ברמה של פלצ'ה.
 
למעלה