שלב הערכת כדאיות

usafun

Member
שלב הערכת כדאיות

אני נמצא בשלב הנ"ל ולפיכך אודה לכם על תשובותיכם לשאלותיי הבאות: 1. מהי נקודת האיזון לפיה עליי לקבל החלטה אם לפתוח חברה או לפתוח העסק כעוסק מורשה? מה ההבדלים העיקריים (מלבד שיעור המס שכידוע לי הינו קטן יותר בחברות). 2. אשתי עמצאית והיא "עוסק פטור". נניח שתעבור להיות עוסק מורשה. האם ניתן לנהל שני עסקים שונים על אותו מספר עוסק מורשה? הרי הדוחות שאנו מעבירים הם משפחתיים. אני פשוט לא רוצה לבקש אישורים מיוחדים מהעבודה שלי לעיסוק נוסף מכיוון שהנני שכיר והתשובה לגביי עלולה להיות שלילית. 3. לפי החשבון שעשיתי לגבי המוצר שלי הרי שיעורי המס שאצטרך לשלם הם כדלקמן: 12% מס על ייבוא מהונג קונג + 18% מע"מ+ 50% מס במקרה של ע. מורשה.עד כאן 80% מס!!! נוסיף הוצאות קבועות ומשתנות והנה העסק עלול ליפול עוד לפני שקם... אז איך אפשר להיות עצמאי במדינה שלנו? אודה לתובותיכם המפורטות ככל האפשר.

נפתלי ג

New member
שאלות מאד מורכבות לפורום

בקצרה. השיקולים להחלטה האם לפתוח חברה או עסק הם היקף ההשקעות ברכוש קבוע. ככל שההשקעות גבוהות יותר הכדאיות של חברה גבוהה יותר. שני עסקים באותו עוסק מורשה יגרום לחבות מס גבוהה יותר בגלל חשוב מאוחד של ההכנסות, ולכן לא כדאי. צורת החישוב שלך אינה נכונה. החישוב הוא כדלקמן: (ממש בתמצית) מכירות - קניות + הוצאות היבוא . מע"מ לא כלול בהוצאות מפני שמקבלים אותו בחזרה. - הוצאות קבועות ומשתנות = רווח. על הרווח משלמים מס לפי מדרגות המס וגם בטוח לאומי. אתה צריך לדאוג לעשות תחשיב נכון של מחיר המכירה של המוצר כדי שלא תפסיד. נכון מאד קשה להיות עצמאי.

usafun

Member
רכוש קבוע?

המונח מוכר אבל התוכל לפרט מה יכול להיות רכוש קבוע? בשלב הראשון אני מתכונן (לנסות) לחתום על הסכמים כך שהסחורה תעבור ישר לקונה בלי צורך לאפסן אותה. אם העסק ירוץ טוב אני אצטרך, אני מניח, לשכור מקום לאחסנה. האם מחסן או משרד נחשבים רכוש קבוע? אני רוצה לנשות לנהל הכל באופן אישי. אם אזדקק לשירותי מזכירות - מצבי טוב. זה אומר שגדלתי. האם שירותי מזכירות הם רכוש קבוע? אני איני רוצה להתפטר (עדיין) מעבודתי כשכיר. בסך הכל זה מהווה משענת בטוחה אם העסק לא מצליח. מה היה חישוב המס בהיותי שכיר + עוסק מורשה?

mmliat

New member
רכישת המחסן -זה כן ר.קבוע

אם תשכור את המחסן זהו לא רכוש קבוע אלא הוצאה שוטפת . שרותי מזכירות-זו הוצאה שוטפת ולא רכוש קבוע . רכוש קבוע זה למשל : מכונות לצורך העסק,קניית נכס ששייך לעסק. חישוב המס הוא על סה"כ הכנסותיך מעצמאי+משכיר עפי מדרגות המס .

rccpa

New member
הקמת חברה וכו'

עיינתי בשרשור בענין הודעתך. הקמת חברה גם תוכל להגן עליך מפני תביעות כלשהן הכרוכות בעיסוק המדובר. נוכח שאלותיך - שקול צעדיך בזהירות ודע לך שהקמת עסק כרוכה בהוצאות ראשוניות. חיסכון בייעוץ עלול להיות בעוכריך. מוצע לך להתייעץ. נסה לחסוך הוצאות רק אחרי שתהיה בקיא יותר בדברים ולא בהתחלה. אתה יכול לפנות למרכז לטיפוח יזמות (מט"י) ולרשות לעסקים קטנים באיזור מגוריך ולקבל ליווי יועץ של 20 שעות עם סבסוד 75% מעלותו. בהצלחה, רוני כ. רו"ח

usafun

Member
איני מנסה לחסוך כסף כלל ועיקר,

ואני מופתע שכך הדברים נראים לפי השרשור! כל מה שאני מנסה לעשות הוא לצבור כמה שיותר יידע ראשוני במרבית הנושאים שבהם אני עשוי להתקל בעת הקמת העסק החדש כך שבעת הפגישה שלי במט"י, שנקבעה ותואמה זה מכבר, אהייה ממוקד ככל האפשר והפגישה תהיה גם מועילה!! אני מעריך מאד את עזרתך ותשובותיך (כמו גם תשובות שאר חברי הפורום) ומי יודע...

למעלה