שלבי תיכנון

שלבי תיכנון

התקציב העומד לרשותינו לאחר רכישת השטח הוא -800000 ש"ח כולל כל המיסים ההיטלים למינהם החציבות בקיצור כולל הכל האם סכום זה מספיק לבניית בית 2 קומות 190 מ'?? בסטנדרט סביר (בינוני)? אודה לכל מי שבונה בימים אלה באיזור הדרום להגיב מנסיונם האישי, שמענו גם שיש ירידת מחירים של הברזל ?!

אמאבולי

New member
אנחנו עכשיו מקבלים הצעות מחיר ל-180 מ'

קומה אחת עם הכנה לקומה 2, באזור הצפון הלא מבוקש... קיבלנו הצעות שנעות בין 750,000 ל 1,000,000 ואנחנו מדברים על גימורים ברמה הכי סטנדרטית שיש. יקר נורא ואנחנו עוד במשאים ומתנים, אבל אם זה מדד למשהו אז התקציב שלכם גבולי מאד.

נורא יקר!!

הבנייה היא בדימונה אני מכירה משפחות שהשתגעו והגיעו ל- 1000000 אבל אני מדברת על בריכה וסטנדרט מאוד יקר וזה כשהם סיימו לבנות לפני שנתיים כשהכל עוד היה באמת יקר יחסית... אני בונה קומת תחתונה 117 מטרים וקומת חדרי ילדים 69 מטרים אני מקווה שכל האיגרות למינהן לא ישחטו אותנו...ושישאר די כסף לבניה בסטנדרט טוב.

dani214

New member
האם מדובר על קבלן מפתח?

אני מתחיל כרגע לבנות 240 מ' וקיבלתי הצעות מ360000 ל 470000 ש"ח לשלד , אל תתעצלו צלמו 4 העתקים של תוכניות ופנו ל 6 קבלנים לפחות! תבדקו מה עלות החומרים בהתאם לכתב הכמויות וכך תוכלו להתמקח עם הקבלנים על המחיר,בנוסף בקשו הצעת מחיר כולל חומר ובלי חומר

אמאבולי

New member
הצעות לשלד קיבלתי שתיים- 300,000 הזולה

ו360,000 היקרה, שתיהן לפני מיקוח, ואמרו די בפרוש שיש לאן לרדת. קבלן מפתח- המפקח שלנו אומר שבמכרז קבלנים לא נכון לכלול יותר מארבעה (היו עוד 8 שפנו אליו ורצו להשתתף והוא לא הכניס אפילו למכרז), אז הוא לקח ארבעה שהוא מכיר מנסיון אישי. להחליף מפקח?

isi5

New member
קחי בחשבון

שמפקחי בנייה , מקבלים דיבידנד כלשהוא מהקבלנים שהם מביאים באופן אישי . כלומר ... בטח שלא לקחת עוד קבלני שלד , מהם הוא לא יקבל את ה"מעשר" שלו . יש מפקחים שחותכים להם קופון מכל הכיוונים . מהאינסטלטור , מהחשמלאי , מהנגר, מהאיש אלימניום , וכו... לכי את אפילו ביום שישי , הרי שכולם עובדים , תסתובבים בשטח , איפה שיש שלד ופועלים תישאלי מי הקבלן , תסתכלי מסביב על היציקות והברזלים , צרי קשר עם בעלי הבית , הקבלן עצמו ... ותני לו מפרט להצעת מחיר . וזהו . לא מסובך . ממתי למו"מ יש הגבלה לכמות הספקים ? אל תחליפי מפקח ודאגי לדעת , לפני כן , סדרי גודל של עסקאות שאחרים עשו בבניה עצמית ( וככה תדעי , פחות או יותר מה באמת זה צריך לעלות לך ) בהצלחה

למעלה