שלבים ורגרסיות

שלבים ורגרסיות

השלבים. שלבי היציאה בשאלה שלב ראשון הוא פחד מלהיות חילוני. שאני אהיה חילוניה ריקנית שכל עולמה מסתכם בסמים ורצח. הרי ככה הוצג בפני העולם החילוני. עולם צבעוני מפתה אך ריק. בשיעורי השקפה בכיתה י"ב. כן, אנחנו כבר בי"ב ואפשר לדבר איתנו על נושאים כבדים כמו גיוס טהרת המשפחה והריק החילוני. פחדתי להיות חילונית. להפסיק לחשוב להיטמע ולהתעמק בדברים הכי לא חשובים. בפירוש לא רציתי להיות חילונית. בהתחלה רציתי להיות פחות חרדית. הרגיזה אותי ההתבטלות המוחלטת לרבי. הרצון והשאיפה להידמות לו עד הפרטים הקטנים. הנבירה והדבקות לדברים לא מהותים והפיכת הטפל מאוד למכריע. אתם מסלפים את היהדות ואת רצון האל. אמרתי לכל מי שרק רצה לשמוע. והחלטתי להתמקד בעיקר שהוא רצון להשתפר כל הזמן. לההפך לאדם טוב ומיטיב. כמו שאלוהים רוצה שאהיה. הרי כתוב במפורש שעל מצוות שבין אדם לחברו אין יומכיפור מכפר. ומה שה' רוצה שנהיה טובים אחד לשני. אבל גם החיצונית חשובה. לפחות להגדרה העצמית. אז הצבתי לעצמי גבולות. מצחיק להיזכר בזה עכשיו. מותר ללכת בלי גרבים אבל לא עם חצאית קצרה. חולצה עם פתח צוואר מעט מאוורר אבל בלי שרואים את הציצי וגם לא את הפס. להתפלל רק שחרית . ללחוץ יד לידידים אבל לא לחבק. והגבולות האלה הוזזו מעט בכל פעם. עד שאבדו או איבדו משמעות. לא זוכרת מה קדם למה. ובתהליך ארוך מייגע רווי מחשבות נפילות עליות ומורדות אבד לי האלוהים היהודותי אי שם. הפסקתי להאמין. הכל קרס חרב. ואני לא רציתי. לא רציתי להיות חילונית בפרוש לא. התגלגלתי לזה אולי דורדרתי אולי התפכחתי אולי ניצלתי אולי באמת יוסיף דעת יוסיף מכאוב. השלב השני אחרי הבלבול הוא החיפוש אחר שותפים לגורל. הכי הלחיץ אותי שמשהו לא בסדר איתי. איך אני מסוגלת לחשוב כך. אני גילתי משהו חדש? כולם טיפשים ועיוורים? למזלי פחות או יותר בשלב הזה הכרתי את הפורום. איזו הקלה. האמת, שלדעתי כיום היציאה בשאלה הרבה יותר "מלוקססת" יש את הפורום יש את הלל כמעט נוח ומתבקש לצאת. השלב הזה היה מלא חוויות. הכרות עם אנשים. התפעמות מיכולת התקשור שלי איתם. איזה כייף שאחרי עשרים ומשהו שנה אני מוצאת מישהו ויותר ממישהו שבאמת באמת מבין על מה אני מדברת. שאומר בדיוק את מה שחשבתי. שמסדר לי הראש. ואז אני מתוודעת לסיפורים ואני קצת מתביישת בדרמה הגדולה שאני מחוללת לעצמי סביב השינויים שלי כי יש כאן אנשים שפאקינג עברו שבעה מדורים ועוד קצת. אז אני מתלהבת אני מתרגשת אני רוצה להיות איתם עוד ועוד. אני נקשרת ברמות שלא ידעתי שאפשר. מתערבבת ומעורבבת ומוצאת חברה איכותית ותומכת. ואז זה נמאס. כמה אפשר לדבר על אלוהים? לצחוק על דתיים. להסתובב עם חבורת הסרוטים, שותפיי לסריטות. אז אני נכנסת פחות לפורום. ממעטת במפגשים שרוב הסיכויים שהתבחששות רצינית תהיה בהם. עוברים ימים שלמים שאני בכלל לא מהרהרת ביציאה. איזה יופי איזה כייף. אני מתחילה לסגל לעצמי חיים ואישיות שהיא הרבה יותר רחבה ועמוקה מיוצאת בשאלה. אני כמעט לא שם. הביקורים בבית נהיים יותר תכופים אבל כבר לא עולה מהם תחושת חידלון עמוקה ועצב מסר. אני באה הביתה וחוזרת משם עם חיוך. ולא בגלל שהם יצאו מהסרט שלהם. לא בגלל שהם לא מנסים להכניס לי הערות קטנות ומבטים נוקבים. לא בגלל שהפער התרבותי הצטמצם ולו במלימטר. אפילו לא בגלל העדר תחושת הריחוק והכאב על אובדן השייכות. כי זה קיים. אוהו איך קיים. אבל אני שלמה. אני מעכלת את המצב. אני מבינה אותו. קשה לי עם מורכבותו אני לומדת לסדר לעצמי את הפזל המאוד מסובך הזה ואיכשהו להתנווט בתוכו כמעט בלי כאבי לב. ואיזה תהליך ארוך זה. לא האמנתי שאי פעם אני ארגיש שלמות כזו. חיבור כזה בין העבר ההווה והמשפחה. והנה משהו טוב ובריא מתחיל להתרקם. אבל היום, במסנג'ר סיפרה לי חברה מפעם על האסון. שלושה בחורים צעירים שיכלו להיות האחים שלי נהרגו בתאונת דרכים בדרך ל'מבצעים' באיזשהוא בסיס צבאי. איזה כאב לב נוראי חשתי. איזו צביטה. ואני מנסה להבין למה. הרי אני לא מכירה אותם אישית. אפילו ההכרות עם המשפחות היא רפרפנית. אבל כואב לי כל כך. אני בוכה עליהם. אני כל כך רוצה עכשיו להיות חלק מהקהילה ההמומה והכואבת. לומר משניות ופרקי תהילים. לקבל החלטה טובה. להאמין שזה ניסיון. שזה מסימני הגאולה. שטוב להם עכשיו שהם בגן עדן מאיצים ברבי שיתגלה כבר. ואני לא. אני קוראת את הכתבה את התגובות ההמומות את הצער את ההלם שזה קרה לשלוחי המצווה. ואני מבינה עד כמה אני חלק. זה סיזפי ומדכא. רע לי עכשיו מאוד. התקשרתי לאחיי שהוא בן גילם של הבחורים. רציתי להשתתף איתו לנחם לדמוע. להדבק באיזשהיא דרך בביחד הזה שהוא כבר לא חלק ממני. שחשבתי שהתפטרתי ממנו לנצח והנה הוא מכה בי. אחי לא עונה. בהודעה שלו הוא מבקש להשאיר שם וטלפון ומקווה שהמשיח יתגלה הרבה לפני שהוא יחזור. ויחי המלך.

boaZone

New member
../images/Emo201.gif

אנשים מתים. הם עשו את זה לפני שהמציאו את אלוהים, והם יעשו את זה הרבה אחרי שלרובוטים יגמרו הבטריות. אנחנו נוטים ברגעים קשים לחזור לבסיס שלנו. וזה הבסיס שלך. אני זוכר שהועלתה השאלה אם יש לך 10 שניות לפני המוות מה תאמר, רבים מאלה סביבנו אמרו שהם יגידו שמע ישראל. אני אמרתי שלא. שאני מקווה לצטט את ניטשה או הרמן הסה. לא בטוח שאצליח. בטח בסוף אצטט את הומר סימפסון... הכל לא נכון. החב"דניקי, הדתי, החילוני. רמת המופרכות היא תמיד יחסית אלייך. עכשיו כואב לך, וכן, נוח לברוח ליותר מופרך. שבי לך שם. נחמי עצמך ואת הקורבים לך (יש לי אחות באילת, גם אני מייד ניגשתי לברר). זה יעבור. זה עובר. ואם המשיח לא יגיע עד אז, הרבי תמיד יסתכל עלייך מהתמונה. ליל מנוחה יקירתי

babylon_a1

New member
הזכרת לי משהו

יוסף טורפלדור לא ידע עברית, לכן הוא לא אמר טוב למות בעד ארצנו אבל מסתבר שהוא אמר משהו שיותר קרוב לטפו יומט (מישהו מוכן לאיית את זה כמו שצריך?)

בן הצבי

New member
בבקשה:

הקללה: יֶבַּט טְבַיוּ מאַט. הקללה באמירה מצונזרת: יוֹפּ, טְבַיוּ מאַט.

avi972

New member
../images/Emo201.gif

התחלתי לקרוא וכבר תכננתי לכתוב משהו על השלב הרביעי, או משהו כזה ואז הגעתי לסוף.. מה שכן, מי שמת כבר לא מרגיש שום דבר. ההתאבלות זה משפחה וחברים שמתאבלים על הבן-אדם שהפסידו. דתיים יכולים לנחם את עצמם שהם עוד יפגשו את מי שמת, ושהוא יפוצה על זה. לנו אין את האפשרות הזאת. אני חושב שהדבר היחיד זה לקוות שהם לא ידעו שהם הולכים למות - כי לדעת שבמקום 70 שנה לחיות יש לך דקה... אני לא יכול לחשוב על משהו יותר מדכא. ואולי בשביל הדקה הזאת שווה להיות דתי

WildH0urse

New member
מזעזע

אין מילים תינוקות של בית רבן ..... הקטל בדרכים אינו מבחין בין טוב לרע צעיר או בוגר כסיל ואדיוט כולם אשמים זהו מגיפה מספר אחת במדינתנו כמובן שיש קשר למזג החם של הנהג הממוצע....ולשאננות. אין דרך לפיתרון ...אלא לחזור לסוס ועגלה כבימי קדם או למשטר צבאי בכבישים.....אם ד' לא ישמר עיר שוא שקד שומר... שלא תדעי מצער...יהי זכרם ברוך

קראתי, התרגשתי וגם קצת הזדהיתי

לפחות עם חלק אני עדיין בשלבים הראשונים של החיים בחוץ, אבל מה שכתבת נוגע לי מאד ואני בטוחה שלהרבה אנשים פה.

וואו את מתבטאת ממש טוב

אגב אחד ממה שמשיח יבוא הוא 'התרת' הספקות' ואין שמחה כהתרת הספקות

micik

New member
הלנצח נאכל כאפות ?

זה נכון , כמה שנרגיש שלמים עם עצמינו ת ומספיק רחוקים מהעולם ההוא , תמיד יהיה משהו שיחזיר לנו את זה בכפה , במלחמה האחונה , נהרג באחד הקרבות המפורסמים חניך שלי בבני עביבא , עלם חמודות , הלכתי להלוויה , זו היתה חוייה מאוד קשה , זה החזיר אותי עשר שנים אחורה , לאנשים , (שלא השתנו ) לקולות , להשלמה , לאמונה הכל כך חזקה שיש לאנשים האלה שאיבדו את יקירם בקרב מיותר . אתה הולך הביתה ומנסה לעכל את זה , וכן, התמונה נראית קצת מצומצמת , אבל שחושבים קצת יותר בגדול מבינם שהעולם שבאתי ממנו ימשיך ללוות אותי בחיים , גם אם אני חיי עכשיו בסוג של בועה אחרת , תמיד יעניין אותי ויהיה קרוב לליבי החיים שעזבתי שם , זה חלק ממני , זה הבור ששתיתי ממנו בתחילת חיי . נראה לי שלא צריך להתרגש מזה , ולאכול כאפות על זה , זה חלק מהחיים שלנו היוצאים, עוברים בין הטיפות ושורדים ...

רוולי 21

New member
בן הצבי

אתה יודע שהפעם הראשונה שהרבי עודד שירת יחי הייתה בט"ו באייר תשג ... משהו ... בכל מקרה בתאריך יומולדתי. (כפרה עליי :)))

בן הצבי

New member
אכן, ט"ו אייר תנש"א.

כבר למחרת העסק התבטל, כי הרבי לא הסכים לרדת ל'זאל' עד שש.ה מנצרת-עילית לא יסתום את הפה ויפסיק לשיר יחי. בשני' שהוא הפסיק, הרבי ירד. כך שזה לא כ"כ ברור שהרבי עודד את היחי בט"ו אייר, כיון שב'זאל' הי' כזה רעש, שבוידאו שמעו את ה'יחי' הרבה יותר טוב מאשר ב'זאל', פשוט משום שזמרי היחי עמדו ליד הצלם.

צאו לי מהשירשור!

זה לא התכוונה להיות הודעה שתתפתח לדיון מעמיק באיזו זווית הרבי הזיז את היד וכיצד נע שפמו. כתבתי מהההההלבבב. וזה כבר עבר לי. ואתם, חידלו מיד!

בן הצבי

New member
גם הגבתי לך מהלב.

אולי חשבת שלא, אבל כן. לרוולי21 הגבתי לדברי`, שאכן נאמרו בלי הרבה קשר למה שכתבת את.

estersh

New member
שלבים שונים, רגרסיות אחרות,

הזדהות בכמה נקודות מפגש . ואמירה: אחותי אמרה לי בשבת האחרונה שהייתי בבית שהייתי רעה אליהם. וידעתי שזה נכון. אוהו, כמה שידעתי. בדמעות, בטקסטים מתוסכלים, בהיעדרויות של חודשים, בהתחמקות ממפגשים, בהתעלמות מטלפונים, ברצון הנואש שדברים יהיו אחרת, יזרמו חלק והם נהיו אחרת אני חושבת, אהממ, אני חושבת שמתישהו בתהליך, נעשינו זרים אחד לשני. אני עברתי למשבצת אחרת, וגם הייתי עסוקה כולי במאבק על אותה משבצת וגם הם עשו כמה מהלכים. בעיקר מתגוננים ושומדבר בקשר המשפחתי הישן כבר לא היה מובן מאליו ואיזו דרך פתלתלה היתה החיבה צריכה לעבור. ושוב ושוב. כי אתמול הייתי בנאדם אחד ומחר כבר הייתי שונה ושוב ושוב, כי עד שלמדתי איפה אני עומדת היום, ואיך מגיעים אליהם בלי לדרוך על יותר מידי קוים ושוב. ורצוא ושוב. וכמה טעויות נעשו מרוב בהילות לרצות אותם. מרוב רצון לשחזר ולחבר מחדש חוטים. וזו היתה טעות אחת, אולי העיקרית שבהן והיו גם הסודות וחוסר הכנות שקרעו אותנו את לא משקרת. לא באופן בוטה. אבל בדיאלוג שלך עם כל האנשים את מייצגת את מי שאת כבר לא. ואת נאלצת לדלג על רוב המקומות שבהם משהו ממך עשוי להתפרץ החוצה. זה כמעט הכל והם לא קוראים אותך נכון. לפעמים את חושבת שזה נס שלא רואים איך את משפילה מבט כשאת עונה "הכל בסדר, תודה." שאת מתחמקת גם מעצמך. שאף אחד לא קולט את הצעד המשתרך שאת מסגלת לעצמך, את כל המבט המושפל, את המלילה של מה שבא ליד, את הריצוד, איך שאת סוחבת את עצמך בכח לחיים אבל לפעמים הם קוראים עוינות. ויש בך משהו כזה, יותר תוקפני. ציפור כלואה שחובטת בזכוכית, אולי כלבים קשורים במעגל של פגיעות הדדית [ופה נכנסה התמיכה של היוצאים האחרים, כמו אויר לנשימה, בזמנו. את יודעת מה זה לדבר אמת לראשונה מזה חודשים? לדבר ממקום אמיתי? כמו להניח לזמן מה מטען כבד, מטען שאף אחד לא נולד לשאת, כמו מכונת דיאליזה שנותנת עוד פסק זמן, כמו לתדלק כדי להמשיך הלאה- ] ואחר כך ממשיכים הלאה, אני חושבת, בעיקר במובן של לסגור איזו דלת. את כבר יודעת הרבה יותר על עצמך. בעיקר, מה את כבר לא. ואת כבר לא מתזזת בין המשבצות שלך ושלהם, אחח, רק עכשיו את יודעת כמה עייפת את עצמך קודמ, כמה מנוחה יש בכל סוג של בחירה. שלוות נפש. התרצות. עכשיו כשהתפייסת עם עצמך, את נפתחת מחדש לסביבה. למה? ככה. כי זה קלישאות שהיו, אולי, נכונות אצלי. (וגם כי התעייפתי מלהעביר אמירות דרך עצמי, הדרך היחידה שאני מכירה מלבד מהצהרות "עובדתיות" כוללניות וריקות, שבאופן עקרוני אני שוללת בכל מצב. מלבד במצב של עייפות. לא תביני, לומשנה. בכולופן, זה מכתיב טרנספורמציה של סגנון ההודעה מכאן ואילך- ) ואז פתאום נוצר קשר חדש עם המשפחה. קשר כנה מהאני החדש שלך, למשפחה שיודעת שאת שונה. קשר אחר, אולי הרבה יותר רגשי, אולי פחות מותנה. וזה טוב אוהו, כמה שזה טוב. להכיר ולבנות משהו חדש עם אבא שלך, עם אמא שלך, עם האחים שלך. עם החברות את לא מתאמצת במיוחד. יש לך כבר חברה חדשה [אבל פה יוצאת התמיכה של היוצאים האחרים. את כבר לא זקוקה לפונקציה שהם מילאו אצלך קודם ויציאה בשאלה היא מכנה משותף רחב מכדי לבנות עליו. אז איך אמרת? -אז את נכנסת פחות לפורום. -ממעטת במפגשים שרוב הסיכויים שהתבחששות רצינית תהיה בהם. -עוברת ימים שלמים בהם את בכלל לא מהרהרת ביציאה. - מתחילה לסגל חיים ואישיות שהיא הרבה יותר רחבה ועמוקה מיוצאת בשאלה. את כמעט לא שם. -איזה יופי איזה כייף.] לא היתה לי ממש אמירה.

estersh

New member
אופס, אחרי הכיף-

מרוב מילים שכחתי שרציתי לדבר בכלל על החלקים שעדיין חסרים בפאזל שלך, על החורים בריקמה החדשה, על המקומות שאולי תהיי זרה בהם לתמיד, אפילו שהם פעם היו הבית שלך. חה. אני מדברת על חוסר האונים שלך, חוסר היכולת שלך להיות איתם באסון. לונורא.לומשנה. אני עייפה ומסורבלת מידי.

וואו

לא היתה כאן אמירה? היו כאן אלף ואחד אמירות. כל הכבוד! הגדרת כל כך טוב את הדברים, אני מצדיעה לך.

למעלה