שלאה

ac cobra

New member
שלאה

מה ההבדל בין הפיג´ו 106 GTI לבין 106 ראלי לבין 106 XSI ??

© DrorZi

New member
תשובה חלקית

XSI=GTI פזו המציאו את ה GTI כי חברות הביטוח העלו מחיר לכל רכב שנגמר בצירוף האותיות הזה, אחרי זה הם חזרו לשם הזה. הראלי זו גרסאה שנועדה לתת כמה שיותר רכב לנהיגה בכמה שפחות כסף, לכן אין לה גלגלי סגסוגת, אין לה חלונות חשמל ואף אין לה מצית (ועוד) הכל כדי לקבל כמה שיותר רכב לנהיגה בכמה שפחות השקעה כדי להעניק גם לאלה שאין ברשותם הרבה כסף אבל לא מוכנים להתפשר על חווית נהיגה רכב כמה שיותר טוב, זה בגדול היה הקו שהנחה את בוני הראלי.
דרור זי, 306XSI

B.M.F

New member
XSI ממש לא משתווה לדגם ה-GTI.

אם כבר אז S16=GTI. הראלי היא מעין עדכון לנוסח של ה-205ראלי שהייתה בפני עצמה גרסת כביש בסיסית לגרסת מירוצי הראלי. ייצורן נדרש לפי תקנות הראלי בזמנו. אנחנו רק מרוויחים מזה. ה-XSI היא הכבשה השחורה והנחותה במשפחת ה-106 הספורטיבית. בייחוד בדגם ה-1.4 בעל האופי המעומעם עד כדי שיתוק פוליו.

© DrorZi

New member
אני זוכר את ההסטוריה אחרת ...

כמו שכתבתי. זה שיצאה אחרי זה גרסאת S16 ואחריה GTI (ל 306) לא אומר שלא כולן היו צריכות להיות בנים למשפחה אחת (משחפת ה GTI)
דרור זי.

B.M.F

New member
קודם כל - הברנש דיבר על 106.

דבר שני - ה-XSI 1.4 הגיעה ראשונה אמנם, אך היא לא הייתה (וגם לא אמורה להיות) ממשיכת שושלת ה-GTI. בסה"כ מנוע חזק יחסית לשאר מנועי משפת ה-106 דאז. אופי נכשל ביותר. בקשר ל-306, גירסת ה-XSI נחשב למוצלחת יותר מה-MK1 S16 בעיני רבים. אבל זה ממש לא משנה לאחר שגרסת ה-GTI המושלמת הוצגה. שום דבר לא היה משנה לאחר זה.

ac cobra

New member
ביצועים

הביצועים של 106 (אני מדבר רק על ה106 {נא לא לפלוש ל205!) ראלי: כמה כ"ס , ביצועים , ונפח מנוע XSI: אותם שאלות כמו הראלי GTI: כנ"ל ומה זה הS16?? ומה הכי טוב מכל ה4 ? AC יותר מאוחר ישאל על ה205

B.M.F

New member
106 ספורטיבית, מדריך טכני.

ה-106 הוצגה באירופה בשנת 91 והגיעה לארץ בשנת הדגם 92 (תקנו אותי אם אני טועה). ניחנה בשילדה מעולה, כרגיל אצל פיז´ו, והיוותה כמכונית לנהג ובכלל כאוטו עדיפות על ה-205 המזדקנת. גירסאות ספורטיביות יש, לדעתי, רק שתיים : 1) Rallye 2) GTI/S16 דגם ה-S16 הוא למעשה זהה לדגם ה-GTI. בחו"ל זהו הכינוי היחידי ובארץ הייתה שנת דגם אחת (97 כמדומני) שבה היא נקראה S16 ולא GTI. הספיח ששמו XSI נכשל עקב מנוע נכשל ונרפה בגירסת ה-1.4 ובגירסת ה-1.6 אין שום סיבה להעדיף אותו על פני ה-Rallye וה-GTI. הספקים : ראלי 1.3 (94-96) - 100 כ"ס ראלי 1.6 (97-98) - 103 כ"ס ג´י טי איי (97-98) 1.6 - 120 כ"ס

ac cobra

New member
עכשיו נעלה דרגה ל 205

מה יותר טוב הראלי/GTI ובכלל קיים ל205 גרסאת S16??? והכי חשוב ביצועים ומחירים

B.M.F

New member
205.

כאן הכל התחיל
.. ה-205 ראלי (1.3 כמובן) צויידה בשני קרבורטורים כפולים של וובר ובקאמשאפט + שסתומים מוגדלים ביחס לשאר המשפחה. מן הסתם היה לה אופי בלתי מתפשר - או שאהבת אותה או ששנאת אותה. כח וסאונד מתפרצים וחסרי נימוס, דרשה כיוונים תכופים והתנעות בבקרים קרים היא סיוט. אך למרות זאת - היה לה דבר שאין להרבה מכוניות גם בזמננו כעת וזה נשמה ואופי פעולה. השלדה, הניהוג והגיר היו מעולים כיאה לפיז´ו. נא להקפיד, מי שמעוניין לקנות אחת, על הגיר הנכון (גיר קצר) ! ה-205GTI המשיכה והחליפה את החלוצה ומייסדת ה"מוסד" GTI שהיא כמובן הגולף GTI MK1. בגירסה זו, פיז´ו למעשה החלה את הרומן שלה עם הנהגים אשר מחפשים משהו מעבר להגעה מנקודה לנקודה. ואיזו עבודה מופלאה הם עשו.. היו יותר חזקות, יותר מהירות ויותר פופולריות - אך מעטות המכוניות שעדיפות עליה בתחומים החשובים. תאריך הצגתה הוא ציון דרך חשוב בהיסטוריה הרלוונטית לגבינו. רק דבר אחד העיב על גירסת ה-1.6 המקורית. וזה קרה לאחר הצגת האחות הגדולה - ה-205GTI 1.9. בגירסה זו תוקנו פגמיה המעטים של ה-205GTI 1.6, נוספו כח ומומנט, הוקשחה וחוזקה השילדה ועובו הצמיגים. למעשה זו הייתה ה-GTI המוחלטת. ויש אומרים שאפילו ממשיכותיה (ה-106GTI וה-306GTI) לא עדיפות עליה. לנהג שידע להעריך איכויות נהיגה ממדרגה ראשונה לא היה מה לחפש במקום אחר. לא היה צורך. פעם, ידעו לעשות מכוניות.

ac cobra

New member
תודה !!!! ../images/Emo13.gif ../images/Emo3.gif

אבל אני מסתפק בתמונה של המלכה 306 ראלי שאלה אחורונה להיום כמה עולה 205 ראלי ??? פושט יש לי אחד בשכונה שחונה את ה205 ראלי שלו ומעניין אותי כמה שיותר פרטים עליה
מה הספק של ה306 ראלי?

Yonic106

New member
נראה לי ש..

קודם כל הדגמים מתפלגים לשניים, אלה שלפני יולי 97 ואלה שאחרי. הדגמים הישנים יותר (לפני 97) הם ראלי - מנוע 1.3 8 שסתומים, 100 כ"ס XSI - מנוע 1.6 8 שסתומים, 105 כ"ס אחרי מקצה השיפורים ב97 הדגמים הם ראלי - אותו מנוע של הXSI הישנה, 1.6, 105 כ"ס S16 (או GTI) - מנוע 1.6 16 שסתומים חדש, 120 כ"ס בצרפת ואנגליה יצאה גם בשנת 2000 גרסת ראלי עם המנוע של הS16. הטוב הוא כמובן הS16, אבל דווקא גרסאות הRallye הם חביבות הקהל.

B.M.F

New member
כמובן, לאחר מתיחת הפנים.

אני מעדיף את הדגמים שלפני המתיחה (לאחר המתיחה סרחי עודף גדולים יותר, ומשקל רב יותר - דיפונים ואבזור). הראלי גם יותר קלה מה-GTI ושילוב עם מנוע ה-GTI מחולל נפלאות.

B.M.F

New member
פיקנטרייה נוספת וקטנה ..

לדגם ה-1300 (פאקינג יצירה !!), יש סעפת פליטה 4-2-1 , Magneti Marelli 8P ECU והוא מסוג Adaptive Learning, הילוכים קצרים + הספק בסל"ד גבוה וקו אדום עוד יותר גבוה, יש גם נקודות עיגון מוכנות לכלוב. בקיצור, רכב משובח מאוד.

106 ראלי

תשובה לשאלתך לגבי הביצועים של הראלי: 1.3: 100 כ"ס 0-100: 10.3 מהירות מקסימלית:190 1.6: 103 כ"ס 0-100: 9.6 מהירות מקסימלית:197 אם תרצה עוד פרטים צור איתי קשר [email protected]

למעלה