שכר של טייסים

orsh1

New member
שכר של טייסים

שלום תמיד עניין אותי לדעת כמה מרווחים האנשים התפקידים הבאים: קצין ראשון באלעל/ארקיע/ישראייר קברניט באלעל/ארקיע/ישראייר וביכלל בעולם. באמת שלא נעים לי לשאול את זה כי אני יודע שזה אישי אבל לא מצאתי תשובה בשום מקום ברשת ואני ממש סקרן לדעת תודה לעונים.

NNN747

New member
לגביי המשכורות באל-על

המשכורות באל-על נחשבות די גבוהות יחסית למשכורות של טייסים ברחבי העולם, בעיקר הטייסים הוותיקים יותר עם ההסכמים הישנים- משום מה שמעתי שהטייסים החדשים שיש להם הסכמים שונים מקבלים לא מי יודע מה (תקנו אותי?). בעבר הייתה כתבה ודיברו על כך שמשכורת של טייס אל-על יכולה להגיע אפילו ל-90,000 ש"ח -ברוטו- (קברניט עם וותק רציני). מה שכן לטייסים יש עוד כל מיני הטבות (כמו טיסות חינם) שלא נכללות במשכורת.

orsh1

New member
------->

אין זכר למידע בנוגע לשכר טייסים. ואני חושב שצעירים שכל חלומם הוא להטיס משקיעים הרבה מאוד כסף זמן וכוח נפשי אבל מתי פעם עוצרים וחושבים רגע ישאר לי כסף אחרי הכל? וברור לי שמי שהולך על זה לא בא לעשות קופה אלא להגשים חלום אבל ההוצאות גבוהות וכמו שזה נראה המשכורת שעתידה לבוא בכמה שנים הראשונות תלך על החזר ההצואות וזה המון כסף וזמן אז חוץ מסטיק ביד שמאל ומצערת ביד ימין מה עם חיים ברמה סבירה נשאר משהו? מבינים מפה עלתה לי המחשבה כמה טייסים מרוויחים.

NNN747

New member
אל תדאג, הם מרוויחים לא רע בכלל

ועם השנים כשצוברים וותק זה משתלם מאוד והמשכורות ממריאות. (לא בכל חברת צ'ארטר צ'וקומוקו) אל תשכח שיש אפשרות לעשות הכל בחינם ע"ח חיל האוויר

זאת השקעה כמו כל השקעה...

אנשים משקיעים כסף בנדל"ן והציפיה היא לקבל החזר על ההשקעה פלוס רווחים... אנשים משקיעים כסף וזמן שיכלו לעבוד בו, בתואר ראשון/שני ואחרי זה הם אמורים לקבל החזר השקעה ומעבר לזה.....

orsh1

New member
הטבלה אומרת כמה מרוויח טייס לשעה ו

ושכל שנתיים המשכורת פר שעה עולה? ובכל זאת כמה מרוויחים טייסי אירליין בארץ?

grants

New member
חפש כאן:

http://www.pilotjobsnetwork.com/ יש סקירה של חברות רבות בעולם, אין מידע על חברות ישראליות. בשורה התחתונה, כמו בכל תחום - יש כאלה שמגיעים לפסגה ומתפרנסים יפה מאד ויש כאלה שפחות. כאן בבריטניה המשכורות בחברות הסילון מקבילות לאלה שבהיי-טק, כאשר היקף המשרה קטן בהרבה. טייס עובד 15-16 יום בחודש עמוס, אצלנו בחברה עובדים פחות מזה. זה בלי להחשיב את ההכנסה הנלווית בדמות החזר הוצאות כלכלה.

קצת על שכר טייסים בארה"ב

כי כמובן אין לי מושג על שכר טייסים בשאר העולם. טייסים מתפרנסים בארה"ב על פי שעת טיסה. כל חברה משלמת לטייס מה שנקרא Guarantee של בסביבות 75 שעות כל חודש (משתנה בין חברה לחברה). משמעות הGuarantee החודשי הוא שגם אם לא דרכתי בשדה תעופה במהלך חודש שלם אני עדיין מובטח משכורת של 75 שעות טיסה בחודש. במהלך כל חודש טייס מקבל את לו"ז העבודה לחודש הבא (כיצד נבנה סידור העבודה משתנה בין חברה לחברה כמובן) עם כל הטיסות לחודש הבא. אצלי בחברה מינימום שעות לחודש הוא 82 ומקסימום הוא 88. זמן טיסה מחושב מסגירת דלת המטוס עד לפתיחת דלת המטוס ביעד. אם מסיבה כלשהיא הטיסה לקחה יותר זמן מן המתוכנן אז כמובן שמקבלים שכר על פי הזמן החדש. אם הקדמנו אז עדיין מקבלים משכורת על פי זמן הטיסה המתוכנן כך שבגדול אם טסתי טיסה שמתוכננת לשעתיים אבל לקחה שעתיים וחצי אני מקבל משכורת לשעתיים וחצי, אם אותה טיסה לקחה שעה וחצי אני מקבל משכורת לשעתיים. בעזרת הטבלה שמישהו צירף באחד הפוסטים למטה קל מאד לחשב משכורת של קצין ראשון בRegional Airline בשנה הראשונה היא בסביבות ה20000 דולר בשנה. כמובן שכל זה הוא על קצה המזלג, יש המון פקטורים נוספים (אש"ל, ביטולים וכו') שנכנסים למשכורת.

grants

New member
רחוק מזה, לשמחתי

המשכורת היא גלובלית. משכורת התחלתית על טורבו-פרופ גדול היא בסביבות 45,000 דולר וזה עולה כל שנה. קברניט טורבו-פרופ צעיר כבר מתקרב ל 80,000 דולר בשנה. ברגע שעלית על סילון בינוני (757 ודומיו) זה קופץ ל 85,000, לקצין ראשון. קברניט סילון - השמים הם הגבול - בחברות הצ'ארטר הגדולות המשכורות הן כבר 170,000 דולר בשנה, בבריטיש ובוירג'ין הן גבוהות יותר. חברות ה LOW-COST עובדות כל אחת בצורה קצת שונה - ראיינאייר נותנת שכר בסיס מאד נמוך אבל FLIGHT PAY ענק, כך שמי שטס הרבה מרוויח המון. איזי-ג'ט יותר מתורבתת ומציעה כיום תנאים דומים לאלה של חברות הצ'ארטר.

למעלה