אד גלוריאם
New member
שכר. שבת.
שכר. שבת.
תוספת התשלום בשבת, דהיינו ה150% הם עד איזו שעה? יציאת השבת? מה? תודה מראש.
שכר. שבת.
תשובהשכר. שבת.
סליחה שאני מתערב, אבל למה?תשובה
לתוספת התשלום עבור עבודה בשבת (50% מגובה השכר הרגיל) זכאי עובד שעבד בשבת, החל מהשעה הראשונה של כניסת השבת ועד לצאת השבת.
לצורך חישוב גמול עבודה בשבתסליחה שאני מתערב, אבל למה?
המנוחה השבועית מוגדרת 36 שעות שאצל יהודי כוללת את השבת (שהיא בערך 24 שעות). החוק למיטב הבנתי קובע תוספת של 50% לכל שעות העבודה בעת המנוחה השבועית. כלומר אם כאשר סופרים 36 שעות החל מכניסת השבת התוספת תחול גם אחרי שהשבת תצא (כמובן שניתן להתחיל בספירה לפני כניסת השבת ואז אולי התוספת לא תחול אבל זה כבר תלוי בנתונים האישיים). אודה לך אם תבהירי את תשובתך ובמקרה הצורך תעמידי אותי על טעותי. (נ.ב. - התערבותי נובעת מעניין אישי בסוגיה)
איפה זה כתובלצורך חישוב גמול עבודה בשבת
יש לקחת בחשבון כל שעה מכניסת השבת ועד יום ראשון בשעה 07:00 בבוקר.
חוק שעות עבודה ומנוחה.איפה זה כתוב
החוק שהראו לי אומר שהמנוחה השבועית היא של 36 שעות וכוללת את השבת. לפי דברי המעסיק שלי אם אני לא עובד 12 שעות לפני כניסת השבת הוא לא צריך לשלם לי 150% על מוצאי שבת. אשמח (מאוד אפילו) לקבל סימוכין לדבריך.
ועדיין איפה זה כתובחוק שעות עבודה ומנוחה.
ועדיין איפה זה כתוב
חיפשתי בגוגל את החוק וזה מה שהוא מצא. שם כתוב בסעיף 7: "7. שעות המנוחה השבועית (א) לפחות שלושים ושש שעות רצופות לשבוע הן המנוחה השבועית של העובד. (ב) המנוחה השבועית תכלול - (1) לגבי יהודי - את יום השבת; (2) לגבי מי שאינו יהודי - את יום השבת או את היום הראשון או את היום השישי בשבוע, הכל לפי המקובל עליו כיום המנוחה השבועית שלו." וגם כתוב סעיף 17: "17. גמול עבודה במנוחה השבועית (א) הועבד עובד בשעות המנוחה השבועית או בחלק מהן: (1) ישלם לו המעביד בעד שעות אלה שכר עבודה לא פחות מ- 1.5 משכרו הרגיל. היה שכרו של העובד, כולו או חלקו, לפי כמות התוצרת, ישלם לו המעביד בעד כל יחידה שנעשתה בשעות המנוחה השבועית שכר עבודה לא פחות מ- 1.5 מהשכר המשתלם בעד כל יחידה שנעשתה בשעות העבודה הרגילות; (2) יתן לו המעביד, במקום שעות המנוחה השבועית שבהן עבד, שעות מנוחה במספר ובזמן שנקבעו בהיתר שלפי הועבד. (ב) היה שכרו של העובד על בסיס של חודש או של תקופה ארוכה יותר, יהא המעביד זכאי ליתן לעובד, במקום הגמול לפי פסקה (1) של סעיף קטן (א), מנוחה של שעה וחצי לפחות תמורת כל שעה משעות המנוחה השבועית שבה עבד." בשום מקום לפי מה שאני רואה לא כתוב שהספירה של 36 השעות מתחילה בהכרח בכניסת השבת. אשמח על הפניה מדוייקת לאיפה כתוב שהספירה מתחילה בהכרח בכניסת השבת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.