שכר רו"ח

rccpa

New member
שכ"ט

חלילה לא התכוונתי אחרת. גם עצה בשיחה של אפילו בפחות משעה יכולה לחסוך למישהו הרבה וכדאי יהיה לו לשלם.
 
שכר רו"ח

נעזרנו בשירותיו של רופא חשבון בשל דרישת מס הכנסה לתשלום גבוה, וחוסר התייחסות של רואה החשבון המקורי שטיפל בתיק. כתוצאה מהטיפול, בסופו של דבר קיבלנו החזר כספים ממס הכנסה. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות : 1. כיצד נקבע שכר רו"ח ? האם יש שכר שעה סביר (האם הוא יכול לגבות 500$ לשעה למשל). 2. האם מותר לרו"ח לגבות על פי % מההחזר. האם ישנו % מקסימלי - נדרשנו לשלם 30% !!! מההחזר - האם חוקי ? 3. האם ניתן לדרוש החזר על הכספים ששולמו לרו"ח המקורי בשנת המס המדוברת, כיוון שלא טיפל בתיק ?
 

תמירי

New member
שכר טרחה רו"ח

הנושא שהכי קשה לתת בו תשובה! בעקרון מה שמסוכם זה שכ"ט! לפני שאני אתן לך את תשובתי\דעתי לא תמיד ניתן לחשב את שכרו של רו"ח החשבון לפי שעות ולמה? נניח שאני עורך דוח במשך שעה ודורש על השרות הזה 500 דולר זה עלול\עשוי להראות מוגזם אבל.. זה לא כך! מה עם הנסיון , הוצאות המשרד ומשהוא להרויח? זה רק חומר למחשבה. זה עונה לשאלה 1 אני חושב. שכ"ט כאחוז מהמחזור למיטב ידעתי אסור אך במקרה של החזר מס זה מקובל כי הוא פועל לא כרו"ח אלא בטח דרך חברה להחזרי מס ולדוח של יחיד לא נדרש אישור רו"ח. 3.ניתן לדרוש את ההוצאה במידה ויש לך חשבונית.(ואני מניח שיש)
 

rccpa

New member
שכ"ט

ראוי ורצוי לסכם שכר טרחה מראש ולעמוד בהסכם. אם אין הסכם ומרגישים רע עם הדרישה, רצוי לבקש ממנו הבהרה לנדרש. אם ממש מרגישים עשוקים, אפשר לבקש גישור או בוררות בלשכת רו"ח. רוני כ. רו"ח
 
תודה על העיצה - שאלות נוספות והבהרה

פשוט אני די אובדת עיצות. רואה החשבון (קרוב משפחה) עזר לנו בעיניין דרישת מס ההכנסה, ובתחילה טען שהוא עושה זאת בחינם. לאחר סיום הטיפול, שבעקבותיו קיבלנו כסף ממס הכנסה (במקום לשלם..) אמר שיגיש לנו חשבון על פי שעות עבודה. בסופו של דבר, בשל סכסוך משפחתי, הוא דרש סכום שעומד על 30% מהתשלום שקיבלנו ממס הכנסה, כאשר דרישת התשלום באה ללא כל פירוט. לצערי הרב, אין בידינו כל הוכחה שכך התגלגלו הדברים, אבל אנו חשים עשוקים.... אנו יודעים מהו שכר שעה אותו הוא גובה מלקוחותיו הקבועים, ולפי נתון זה אנחנו יכולים לאמר כמעט בודאות שלא היה במקרה שלנו חישוב על פי שעות עבודה. ומכאן השאלה, האם מותר לרו"ח לגבות שכר על פי % (ולא - לא מדובר בחברה להחזרי מס, אלא במשרד קטן של רואי חשבון). האם לדעתך לשכת רו"ח הינה הכתובת המתאימה ?
 

mmliat

New member
בנושא של החזרי מס, אני למשל

גובה 15%+מעמ , יש רו"ח אחרים שעוסקים גם בתחום הזה למרות שהם לא חברה להחזרי מס, וגובים 30% + פתיחת תיק. לכן הסכום שהוא דרש מכם מקובל , תשאלו אותו כמה שעות הוא עבד על התיק וכמה הוא דורש לשעה , כך תחשבו מהו גובה השכ"ט שהוא דורש לעומת 30% מההחזר,וכך תחליטו מה עדיף לכם. א.לדעתי הייתם צריכים לסגור את המחיר מראש ב. זכותו לדרוש אחוז מההחזר.
 
למעלה