שכר מינימום

refet

New member
שכר מינימום

עבדתי במסעדה במשך חצי שנה כשליח ולאחרונה פוטרתי. שולם לי 10 ש"ח לשעה ו5 שקלים לכל משלוח. 5 השקלים שולמו ע"י הלקוח ולא הופיעו, כאמור, בתלוש השכר. האם יש עילה לתביעת שכר מינימום מהמעביד ?

אביא

New member
בהחלט ואל תתפשר בבית הדין גם אם

יציעו לך וילחצו לפשרה. אם לא עברה שנה תבע גם פיצויי הלנה ועמוד על כך. אם יעבור מספיק זמן עד פסק דין של פיצויי הלנה תהיה מסודר בחיים. (אני לא עו"ד)

לא לגמרי בטוח. ...

חמשת הש"ח ששולמו לכל משלוח, אם הם שולמו על ידי המעביד, הם חלק מהשכר, גם אם הם לא הופיעו בתלוש. לכן, צריך לבדוק אם סך כל השכר שקיבלת עולה על שכר המינימום. (לקחת את כל השכר לכל חודש, לחלק אותו לשעות העבודה באותו חודש, ולראות אם שולם שכר מינימום לשעה). אם אכן שולם כך - לא מגיעים הפרשים בגין שכר מינימום כי שכר המינימום שולם, גם אם זה לא מופיע בתלוש. נכון שמבחינה מעשית ייתכן שלמעביד יהיה קשה להוכיח את תשלום הסכומים ששילם עבור המשלוחים, אבל הקושי ההוכחתי של המעביד לא מספיק כדי להצדיק הגשת תביעה בלתי מוצדקת על ידי העובד (אם היא אכן לא מוצדקת).

שכר-מינימום

להבנת שכר-מינימום,תתקשר למחלקת אכיפה במשרד העבודה, 035125377 ולבקש את קובי!

אביא

New member
יוס לכתוב אתה כותב מעולה אבל...

צריך גם לקרוא. בשאלה כתוב מפורש שחמשת השקלים משולמים על ידי הלקוח. אם זה יחשב שכר הייתי מאיים בפניה לביטוח לאומי בשל אי תשלום ביטוח לאומי עבור השכר.

אביא - אתה צודק. refet - טעיתי.

לצערי לא שמתי לב שהיה רשום שחמשת הש"ח משולמים על ידי הלקוח. הראיה שלי כבר לא מה שהיתה. בנסיבות האלה - אני מצטרף לתשובה המקורית של אביא.

igalgolan

New member
תשלום על ידי הלקוח

כל התשלום הוא על ידי הלקוח, חלק בצורה ישירה בזמן הבאת המשלוח וחלק דרך המעסיק בזמן הזמנת המשלוח. צורת התשלום לא חשובה. אם בממוצע היו שני משלוחים בשעה סך הכל התקבלו 20 שקל לשעה. אם לא שולם ביטוח לאומי יש לדווח על כך אך אסור "לאיים" בדיווח, זו תחשב סחיטה (עבירה פלילית עד כמה שזכור לי. יגאל גולן

refet

New member
אכן היו שתי משלוחים בשעה

אז אם כן,לפי דבריך, אין טעם לתבוע המעסיק. האם גם טיפים שהלקוחות נותנים נחשבים כמשכורת וחייבים בדיווח??

לא

טיפים אינם נחשבים כמשכורת, אבל מה שתואר כאן היה תשלום קבוע של 5 ש"ח שהלקוח מחוייב בו. זה לא טיפ אלא חלק מהמחיר עבור המוצר, שמשולם ישירות לעובד במקום לעבור דרך המעביד.

דובי123

New member
יוסאריאן לא היה עליך להתנצל

הדיון מעלה מראה שהארת נקודה נוספת מסקנה: אתה בחור פזיז, ממהר לכתוב מבלי לשים לב וממהר להתנצל
[בצחוק בצחוק..]

אביא

New member
אם זה המצב אזי ניתן גם לפנות

למס הכנסה. שמעתי שהם נותנים 10% ממה שהם גובים כך שאתב בודאי מסודר.

דובי123

New member
יוסאריאן לא היה עליך להתנצל

הדיון מעלה מראה שהארת נקודה נוספת מסקנה: אתה בחור פזיז, ממהר לכתוב מבלי לשים לב וממהר להתנצל
[בצחוק בצחוק..]

igalgolan

New member
טיפ טיפה על טיפים

אכן טיפים שמקבל המלצר במסעדה או הסבל המעביר רהיטים הם חלק משכרו (כסף שהתקבל כתוצאה מהעבודה) ואין זה משנה שרובם אינם מדווחים על כך. יגאל גולן

אביא

New member
ההגיון היה שאם זה שכר אזי זה מהווה

תקבול אצל המעסיק, ומכאן האפשרות לפניה למס הכנסה שכן זה לא עונה לדרישות של נהול ספרים.

shaio

New member
טיפים -- ליבוביץ

פסה"ד האמור קבע, למיטב זכרוני, שהטיפים הם הכנסה מעסק או משלח יד, ולא הכנסת עבודה. מכאן שהם אינם יכולים להיחשב כשכר מטעם המעביד (בהנחה שיש לראות את הכספים באופן זהה לעניין מס ולעניין שכר מינימום). מכל מקום, אין טעם לפנות למס הכנסה: אם לא רשם בספריו דבר על חמשת השקלים, אפילו אם נראה אותם כתקבול וכתשלום שכר, הם הכנסה-חייבת והוצאה-מוכרת שוות ומתקזזות.

igalgolan

New member
ועוד על טיפים

נקודת המוצא היא שהטיפים מתקבלים כתמורה עבור שירות. 1. אם הטיפים חלק מהשכר, יש להתחשב בהם בשכר המינימום. 2. אם הטיפים אינם חלק מהשכר, יש לראותם כתקבול שקיבל "עצמאי" עבור שירותים. במקרה כזה אותו אדם ביצע עבודה כעצמאי בחלק מזמנו וברור שבאותו זמן לא היה שכיר. יש עם כך להוריד את החלק היחסי בזמן שבו עבד כעצמאי בחישוב שכר המינימום. התוצאה הסופית תהיה כמו במקרה הראשון. יגאל גולן

אני לא מסכים ...

כשיש יחסי עובד-מעביד בין מי שמקבל את הטיפ לבין המעביד שלו, וכשהעובד עוסק בעבודה הרגילה שלו - אי אפשר לטעון שהוא עצמאי (או לפחות, אי אפשר להצליח בטענה הזו). לא כל תקבול שמשולם לעובד הוא חלק מהשכר ומובא בחשבון לצרכי שכר המינימום. כך למשל, בונוסים מיוחדים או שי לחג וכד´, גם אם המעביד משלם אותם - זה לא חלק מהשכר. כך שלא נכון להגיד שאם זו "תמורה עבור שירות", זה בהכרח חלק מהשכר. אמנם, ייתכן שמבחינת מס הכנסה, מדובר במשהו שנחשב כ"שכר", אבל מבחינת משפט העבודה (למשל לצרכי שכר מינימום) לא כל תקבול שעובד מקבל בגין עבודתו - הוא "שכר". הזכות לשכר מינימום לפי חוק שכר מינימום היא זכות לקבלת שכר מהמעביד. בסעיף 2 באותו חוק נאמר: "עובד ... זכאי לקבל ממעבידו שכר עבודה שלא יפחת משכר המינימום לחודש ...". הטיפים אינם משולמים על ידי המעביד, ואינם אמורים להיות חלק מהשכר לפי חוק שכר מינימום. הטיפים תלויים בדרך כלל ברצונו הטוב של הלקוח. גם כשזה לא תלוי בכך אלא זה חלק מההסכם בין הלקוח לבין המעביד, זה לא אמור להיות חלק מהשכר. עובד לא אמור להיותל במצב שבו כדי לקבל את שכרו הוא יהיה תלוי בקיום התחייבויותיהם של אנשים אחרים פרט למעבידו. לכן, אני לא מסכים עם יגאל.

אביא

New member
על דברים פעוטים מזה מס הכנסה פוסל

ספרים ומוציא שומה לפי מיטב השפיטה. מה גם שהמקדמות לא משולמות לפי המחזור האמיתי. יש עבירה בתחום הניכויים. בקיצור באלאגן....

למעלה