שכר לימוד

Niko53

New member
שכר לימוד

שלום חברים!
אני רוצה ללמוד בקנדה ורציתי לשאול ממי שלמד שם, או בכלל בחו"ל, תואר ראשון בערך עולה 30,000$ לשנה כולל מגורים מחייה וכדומה, יש אפשרות להשיג הלוואה או מימון כלשהו ? אולי הלוואה בארץ שאחזיר אם סיום הלמודים ? איך השגתם את המימון הזה ? זה יוצא 120,000$ לכל התואר.

ANZ1

New member
נכון, זה יקר

בגלל זה כמעט כל הישראלים שלומדים תואר בחול הם סטודנטים לתארים מתקדמים.
חלק לתואר שני והרוב לתואר שלישי.
כי אז יש מלגות, ואז בני הזוג יכולים לעבוד.
מי שלומד תואר ראשון בחול הם בנים של משפחות עשירות או כאלו עם אזרחות זרה שבמדינות שלהם עוזרים לאזרחים מקומיים.

בקשר להלוואה, אם תקבל זה יהיה בישראל, תיגש עם אבא שלך או קרוב אחר שנחשב לקוח טוב בבנק, ותשאל אותם על הלוואות.

Niko53

New member
תודה על התשובה המהירה - שאלת המשך

יש אפשרות לשלם את ההלוואה אחרי הלימודים ? כיוון שלא באמת אוכל לשלם כל חודש עבור ההלוואה כאשר אני בחו"ל.
משהו מכיר אופציה כזאת

Philip Jr

New member
זה בהחלט קיים בחו"ל

אני לא בטוח שזה קיים בארץ. בגלל שעלות הלימודים בישראל לא גבוהה במיוחד (גם אם ישראלים חושבים שכן), לא נוצר שוק של הלוואות עם החזר דחוי עד אחרי הלימודים. משפחתי באנגליה וארה"ב בהחלט קיבלו כאלו.
&nbsp
צ'מע - אני ממליץ לא להיכנס לסיפור הזה.. אם רצונך ללמוד בקנדה לך על זה ותעשה שם תואר מתקדם. זה יחסוך לך המון כסף ואת הקושי של להחזיר הלוואה די משמעותית.

Niko53

New member
דוגמא

לצורך העניין השוותי בין כל מוסודות הלימוד באלברטה, היכן שאני רוצה ללמוד וראיתי אופצית CREDIT TRANSFER במכללת NAIT ל University of Alberta היכן שאני רוצה לסיים את התואר.
לא הצלחתי להסיק מתוך האתר של המכללה מהוא שכר לימוד לסמסטר, משהו יכול להסתכל באתר ולהבין מה הכוונה ל Tuition Cap.
http://www.nait.ca/76244.htm
Tuition International
Cost Per Credit: $603
Tuition Cap: $6,623
מחד, הם רושמים עבור כל קרדיט 603$ לתכנית שלי דרושים כל הקרדיטים הבאים:
http://www.nait.ca/76384.htm שזה 42 לכל שנה - זה יוצא 12,663$ לכל סמסטר אבל רשום שמכסת שכר הלימוד לכל סמסטר היא Tuition Cap: $6,623.
משהו יכול להסביר לי מה פירוש הדבר, האם שכר הלימוד הוא כמו שאני חישבתי 603$ כפול מספר הקרדיטים?

Philip Jr

New member
אלא אם אתה רוצה ללמוד אפייה

לא ברור איך הקישור הראשון שצירפת רלוונטי..
&nbsp
Anyway, כתוב במפורש בעמוד הנכון שה - CAP כשמו כן הוא, והכוונה למגבלה העליונה של מה שתשלם עבור כל סמסטר.
&nbsp
ראה פה:
http://www.nait.ca/97039.htm

Niko53

New member
חישוב

הבנתי את זה, אבל זה לא הסתדר לי עם
זה שמכסת שכר הלימוד לסמסטר היא 6623$ ועבור כל קרדיט משלמים 603$ זה לא מסתדר ומגיע לחישוב של 6623$ .
זה יוצא שעבור כל סמסטר 12,663$ בהנחה שכל סמסטר 21 קרדטים.
תקן אותי במה אני טועה?

Philip Jr

New member
זה כל היופי ב - CAP

אתן דוגמא מעולם הביטוח הרפואי האמריקאי (עולם מקסים וקסום). הביטוח שלנו מכסה 80% מהעלות של פרוצדורות שאנחנו עוברים. אבל, מכיוון שיתכן שפרוצדורה תעלה מיליון דולר ואין לאדם הטיפוסי מאתיים אלף דולר SPARE, חברת הביטוח קבעה CAP שאם עוברים אותו הם משלמים 100% מהפרוצדורות שמכוסות על ידה. ברגע שמגיעים ל - CAP - פוף, נעלמים שאר התשלומים.
&nbsp
כנ"ל במקרה הזה - זה לא משנה אם כל סמסטר אמור לעלות 12,663 או מאה מיליון דולר. ה - CAP עומד על 6623, ולכן אם תלמד יותר מעשרה קרדיטים בערך בסמסטר בעצם לא תשלם על כל השאר.המקסימום שתשלם לסמסטר חורף ואביב הוא 6623, נקודה.

Niko53

New member
נפלא!

עכשיו הכל מובן!
הייתם ממליצים לעשות מסלול זה ? מאחר ועבור שנתיים אשלם 26,492$ למכללה ואחר כך אעשה Transfer ל University of Alberta ומשם אקבל את התואר היוקרתי, אני מתכוון לתואר בתחום הנדסה כמובן.

Philip Jr

New member
הכל יחסי בחיים

זה אומר שעבור שנתיים של לימודים תשלם לפחות פי שתיים וחצי ממה שהיית משלם בארץ על שכר לימוד לתואר ארבע-שנתי בהנדסה..
&nbsp
בנוסף, אתה לא יכול לעשות transfer, אתה יכול להגיש בקשה לעשות transfer, וצריך לקחת בחשבון שהקבלה לא וודאית..
&nbsp
ולסיום, אם תתקבל תהיה לך ההוצאה של שכר הלימוד של אלברטה, בנוסף לכל ההוצאות הנוספות על השהות.
&nbsp
לטעמי עדיף לעשות תואר ראשון בארץ, ותואר מתקדם בחו"ל. זה מה שאני עשיתי, ומבחינה כלכלית ובחינות אחרות זה יותר משתלם (if you ask me)

Niko53

New member
המשך

קודם כל באמת תודה לך על ההשקעה והתשובות המפורטות, זה באמת עוזר לי!
הלימודים במכללה מאפשרים לי לרכוש תעודת 'הנדסאי' בתחום ההנדסה הרצוי בתום שנתיים של לימודים.
אחרי זה אני אם אני רוצה אני באמת מגיש את הבקשה לTRANSFER.
רציתי להתחיל את התואר לפחות לעשות לרמה של 'הנדסאי' ולראות איך ילך לי ואפילו אולי להשתלב אחרי תואר 'ההנדסאי' בתעשייה בקנדה ואז בהתאם להמשיך את שאר הלימודים במידה ואראה שזה נחוץ.
מהי כדאיות הלימודים האלה, בחירה במסלול כזה ? באיזו מידה אצליח להשתלב בתעשייה אחרי שנתיים של לימודי 'הנדסאי' בקנדה וארכוש ידע ונסיון מעשי בתחום?

Philip Jr

New member
אני חושב שזה תלוי בך

שאלות על ״כדאיות״ או מה ״נחוץ״ זה מאד תלוי במטרות והשאיפות שלך, ואיך אתה רואה את הדברים. זה גם תלוי בהמון גורמים שקשורים בסיטואציה שתהיה בה, למשל המיקום בו תחיה, המצב של התעשייה הספציפית בה תבחר ועוד ועוד..
&nbsp
כפי שאמרתי כבר כמה פעמים, אני מתקשה להבין מדוע מישהו ילך על מסלול כזה, כשיש אפשרויות יותר טובות וזולות בארץ. לחילופין, אם היה לך את המשאבים (או לי) גם יותר הגיוני לי ללכת לאוניברסיטה מהמובילות בקנדה או ארה״ב. אבל ללכת ללמוד להיות ״הנדסאי״ (או ליתר דיוק technologist)? תשמע, אין ספק שיש ביקוש לאנשים בתחום, אבל אם אתה רוצה להשתלב בחברה טובה שלא לדבר על מובילה, לא יספיקו לך שתי שנות לימוד ב - NAIT..

Niko53

New member
המשך

תודה על התשובות זה באמת מכניס אותי לפרופורציות לגבי הלימודים.
אם מותר לשאול, עשיתה תואר בארץ ואז תואר שני בחו"ל באיזה תחום? אם יורשה לי לשאול.

Philip Jr

New member
תשובה

עשיתי את התואר הראשון בארץ, ועכשיו אני במסלול ישיר לדוקטורט בארהב, והתחום הוא פסיכולוגיה.

Niko53

New member
תודה רבה

שוב תודה על התשובות ! גרמתה לי להיכנס באמת לפרופורציה והחלטתי להתחיל את התואר הראשון בארץ, את השני נעשה באמת בחו"ל.
שוב תודה על העזרה

Boston Guy

New member
ואיך תשלם את ההלוואות אחרי הלימודים?

נגיד תמצא מישהו שיהיה מוכן עכשיו לתת לך את ההלוואה שאתה צריך - סדר גודל של חצי מליון שקל.
על הכסף הזה המלווה ירצה לקבל ריבית...ומכיוון שאתה רוצה לדחות את תחילת התשלומים עד אחרי הלימודים, הרי שתצטרך לשלם ריבית דריבית על 4 השנים הראשונות.

מכיוון שאתה רוצה ללמוד הנדסה, שהיא מקצוע טכני שמצריך ידיעת מתמטיקה ברמה טובה, האם תוכל לענות לי על השאלות הבאות:

בהנחה שהבנק ידרוש ממך 7% ריבית שנתית - על איזה סכום יעמוד החוב שלך לאחר 4 שנות לימודים בלי תשלומי החזר חוב?

בהנחה של פרישת תשלומי החזר על 10 שנים, מה יהיה התשלום החדשי שאתה תצטרך לעמוד בו אחרי הלימודים?
האם הסכום הזה נראה לך כמו סכום שתוכל לעמוד בו?

Niko53

New member
תשובה

זהו, זאת הסיבה שאני לא רוצה ללמוד לתואר ראשון בחו"ל כדי לא להכינס לחובות האילו.
אני יעשה תואר ראשון בארץ, ואחרי זה נראה מה יהיה, בשאיפה להמשיך תואר שני בחו"ל, אבל עד אז יש עוד זמן.

למעלה