שכר גבוהה לעו"ד

חילונית

New member
שכר גבוהה לעו"ד

ביום חמישי אני ובעלי היינו אצל עו"ד בהקשר לגירושין בהסכמה. קבענו עם העו"ד שיקבל 1,250 דולר + מע"מ מצד אחד זאת אומרת משני הצדדים 2,500 דולר + מע"מ משני הצדדים.והעו"ד אמר שיעשה טיוטות להסכם. ביום שישי העו"ד לא עובד. ביום שישי שבת בינתיים עשינו שלום בית והחלטנו לבטל את הגירושין. ביום ראשון בעלי התקשר לעו"ד כדי לבטל את ההליכים שזה גם בהסכמת שנינו העו"ד כבר אמר לו שהוא עשה כבר הסכם גירושין. ביום שני באנו כדי לשלם לו את מה שמגיע לו על הייעוץ ועל הכנת המסמך ולהפתעתנו העו"ד ביקש 1,250 דולר + מע"מ, שזה יצא 6,885 ש"ח הסברנו לו שהסכום מוגזם הרי רק ישבנו איתו שעה לייעוץ והוא עשה מסמך לא יתכן שיבקש סכום כזה. אז הוא התחיל לצעוק עלינו שאם לא נשלם לו את הסכום הוא יתבע אותנו. שלמנו לבסוף בשלושה שיקים. השאלה הנשאלת האם זה הגיוני לבקש סכום כזה? ומה אפשר לעשות? רוצה רק לציין שכל הסכום ניתן ביום שני (אתמול) ולפני זה לא נתנה מקדמה.

גילי2002

New member
תתלונני עליו ללשכת עו"ד - אין סיכוי

שהוא עשה הסכם בחצי יום - ואם עשה - התרשל בתפקידו כי הסכם גירושין לא עושים בחצי יום אלא צריך להשקיע מחשבה ולבדוק נתונים - לכן הסכום מופקע לכל הדיעות והוא צריך להסתפק רק בדמי יעוץ לפי התעריף המינימלי - להערכתי פגישה של עד 3 שעות - עד 1000 או 1500 ש"ח. אל תתני לו להרוויח סתם - יש הרבה עו"ד שהיו מתים לשכר חודשי כזה של 7000 ש"ח.

e-magine

New member
חבל שלא שאלת קודם

בכל זאת יש לי כמה הערות: א´ תבקשי מהלשכה למנות בורר או אולי אפילו תציעי לו גישור, אולי תצליחי להחזיר משהו. ב´ אין שום בסיס למה שגילי 2002 טוען/ת שעו"ד חייב להסתפק בסכ"ט מינימלי. ג´ גם לזה "עבד מהר" = "התרשל" אין שום בסיס. רשלנות היא הפרת חובת זהירות שגרמה נזק, וזה לא המקרה. כאשר שני בני זוג מגיעים לעו"ד עם הסכמות מגובשות, וכאשר אין בעיות מיוחדות של רכוש ואין ילדים, או שיש הסכמה בעניין החזקת הילדים, אין שום בעיה לעשות את ההסכם מהר. אני לא מסכים שכאשר מזמינים שירות אצל עו"ד ואחר כך כבר לא צריכים אותו, ולא מבטלים את ההזמנה, הוא איננו זכאי לשכר ראוי. ואגב, אין שום קשר בין משכורת של עו"ד שכיר ושכר טרחה של עו"ד עצמאי, העצמאי צריך להחזיק משרד, לשלם משכורות לעובדים, לשלם את כל הוצאות המשרד, ורק אחר כך יכול להתחיל לחשוב על רווחים.

חילונית

New member
תגובה

הכל טוב ויפה אמרת אבל בוא נומר תיקח עוד 500 -600 ש"ח תוספת לייעוץ אבל לא חצי מהנקבע אם תעשה את התהליך ולא קרוב ל- 7,000 ש"ח. כאשר עוד לא עשית כלום. לא לסחוט את האנשים עד הסוף. זה מה שאני חושבת בכל אופן תודה על התגובה

חילונית

New member
שכר גבוהה לעו"ד

העו"ד עשה הסכם אבל לא מלא את כל הפרטים וגם לא חתמנו על ההסכם.

תגובה

תלוי על מה ההסכם עם עורך הדין. אם השכר מתייחס להכנת הסכם גירושין הוא עמד בו והתשלום מוצדק. לצערי אני נתקל ביותר ויותר מקרים של לקוחות שתחילה חותמים על הסכם ואחר כך נזכרים שהמחיר גבוה מדי.

חילונית

New member
עו"ד יוסף פנדריך

ההסכם שלנו היה שיהיה איתנו גם בבית משפט וגם ברבנות ויבדוק טבו של הדירה וגם זה לא עשה.

תשובה

לא עשה כי לא נתתם לו. השאלה היא אם איבד את זכותו לשכר בגלל שהגעתם לשלום בית ולא איפשרתם לו להשלים את מלאכתו. יתכן שהיה צריך ללכת לקראתכם ולעשות הנחה לפנים משורת הדין אבל קשה לומר שהוא עבר על החוק כיוון שהוא לא הפר הסכם. הוא רצה לבצע את חלקו ולא נתתם לו.

כחלחל

New member
עו"ד כזה מוציא שם רע

ומצדיק את התדמית השלילית של עורכי הדין. מדברי הגב´ ניתן להסיק שהשירותים שבקשו מהעו"ד כללו יותר מעצם כתיבת ההסכם, ומאחר ששניהם באו יחד לאותו עו"ד יש כאן מצב של "גישור" או דומה לו. יסלחו לי עורכי הדין והמשפטנים הבוחנים את המקרה אך ורק דרך משקפי חוק החוזים ושכ"ט וכאלה, אבל היכן מחויבותו של נותן השירות לבני הזוג ששכרו את שירותיו ולטובתם? קשה להמנע מלהמשיל את זה לסרטי המאפיה כאשר אדם "מוציא חוזה" על מישהו ואחר כך כשמתחרט הוא לא מצליח לעצור את ה"מחסל". (להבדיל כמובן מבחינת הרצח) כמי שעבר בעצמו תהליך גירושין בהסכמה/גישור בליווי עו"ד הגון, תומך, מייעץ, ואנושי, אני יודע שכתיבת טיוטה ראשונית של ההסכם עצמו זה חלק מזערי בלבד של התהליך הכולל עד תומו, ולכן דרישת 50% מהסכום נראית מוגזמת לחלוטין. ולך "חילונית" יקרה הניחי כל זאת מאחורייך הלכו 1,250$ כפרות, קחי את בן זוגך ואת 1,250$ הנותרים ויחד השקיעו בבנית הזוגיות שלכם אם ביעוץ, או בפינוקים ובילויים, רק תזכרו שההסכמה בינכם שווה אלף מונים יותר מכל עורך דין, בית משפט, שלא לדבר על רב או בי"ד רבני.

e-magine

New member
אתה לא יודע שתפקידו של עוה"ד

העוסק בדיני אישות לדאוג לחלוקה הוגנת של הרכוש? 50% לבני הזוג, 50% לעצמו

כחלחל

New member
ככתוב במקורותנו

"ונשמרתם מרע" רואי חשבון ועורכי דין אבל בלי הכללות, כי נאמר גם "אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהם"

למעלה