שכר בהיי טק

Narciss

New member
שכר בהיי טק

התסכלתי עכשיו בטלבת השכר של הייטקים ועיני נפערו , המשוכרת ההתחלתית היא משהו כמו 8-9 אלפים לפחות וארי 5 שנים כולם כבר מרוויחים איזה 20 -30 אלף! זה חתיכת דבר מטורף לא יכול להיות שזה אמיתי! איפה הקץ'? אי אפשר למצוא עבודה? ומה זה האתר הזה שמשם הם לקחו את זה. גו'ב אינפו, מישהו יכול להפנות אותי אליו כי הקישור שמה לא עבד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forumId=578&a=30770&c=3849&sc=0&ssc=0

michalina

New member
זה נכון. זה השכר ההתחלתי בהיי-טק

ואני מכירה גם כאלה שהתחילו עם שכר של 15 אלף. תצא מהבועה או מהשוק, זה השכר. תעשה בגרויות מעולות, תוציא 800 לפחות בפסיכומטרי, תקרע את התחת 4 שנים בהנדסת מחשבים באוניברסיטה נחשבת, וגם אתה תוכל. בהצלחה.

Narciss

New member
באמת ממש לא צריך, אבל עוד שאלה

כמה שעות בערך זה בהייטק בשבוע?\ביום בשביל לקבל כזה שכר? זה אומר לעבוד מבוקר עד ערב בשביל ה15 האלה או שלא? נוסף על כך...למה יש פורום מובטלי הייטק אם זה הכל כזה טוב ויפה?

PooKiPsiT

New member
עד כמה שאני יודעת

עבודה בהיי טק זה אכן לא מעט שעות, אבל זה משתנה ממקום למקום אז קשה לתת תשובה אחת. יש מקומות שעובדים כל יום עד נניח 5-6 אחרה"צ ויש מקומות שלפעמים עובדים עד מאוחר בלילה ולפעמים מסיימים ממש מוקדם (תחילת פרוייקט/סוף פרוייקט). כמות השעות היא בהתאם לכמות העבודה במקום, ואם יש הרבה אז לפעמים צריך להשאר מצאת החמה עד צאת הנשמה... ויש פורום מובטלי היי טק, כי עד לפני כמה שנים הייתה מה שנקרא "בועת היי טק" שזה אומר שהייתה המון עבודה ותנאים מעולים וזה היה נחשב למקצוע מאוד "בטוח" אבל היום זה כבר לא ככה. הבועה התנפצה, הרבה אנשים איבדו את העבודה שלהם וכבר לא היה כל כך פשוט לקבל אחת חזרה. נראה לי שגם למי שכן קיבל עבודה התנאים לא היו "כמו פעם". היום המצב כבר השתפר מעט ועדיין הנדסה נחשב לתחום שיש בו הרבה ביקוש יחסית למקצועות אחרים ומשכורת עדיין "לא רעה".. (למרות שאולי פעם היא הייתה גבוהה יותר).

inbal76

New member
לא כולם מתחילים מ-8-9 ובטח שלא כולם

מגיעים ל20-30 אחרי 5 שנים. אם תלמד בטכניון ותסיים בהצטיינות (וזה קשה מאוד! שלא יהיו אשליות) ואתה גר במרכז הארץ - תוכל להתחיל ממשכורות כאלו וגם יותר גבוהות. אם תלמד במוסד קצת פחות נחשב, ותסיים בממוצע 80, יתכן גם שתתחיל מ-6-7לחודש. ואם בנוסף לזה אתה בפריפריה (=כל מקום שלא מאפשר לך להגיע לעבודה בתל אביב או בשרון), אז אתה עלול גם לשבת בבית שנה אחרי הלימודים, ולהתחיל מ-5000.

סוף סוף מישהי אומרת את האמת

התקשורת תמיד אוהבת לנפח את ה"ההיי טק". קראתי במעריב כתבה מעצבנת שבה מבססים את המשכורות של כולם על "ילד בן 23 שמרוויח 20 אלף". הם שכחו להדגיש שהוא יוצא 8200(שזה התותחים ביותר שצה"ל מאתר אותם כבר בשביל המעסיקים) -וכבר כמה כאלה יש. גם אותי כמו הרבה אנשים כישפו בחלום ההיי טק הישראלי. מה התברר לי-כל מפעל שיש בו מחשב קומודור64 נחשב ל"היי טק", כשאתה עוד חסר נסיון אז עושקים אותך-לקבל 6-7 על שעות עבודה כאלה מטורפות לא שווה את המאמץ(אפילו בשביל רכב חברה), ש20-30 אלף זה סכום ששמור לבכירים ומקורביהם, שחוץ מאיזה 10 חברות גדולות אתה באמת לא יודע אם יפטרו אותך מחר בבוקר כי ה"סטרט אפ האגדי" לא התממש, שאתה חי בחרדה שמא הנסדק לא ירד ירידה תלולה(גם ככה הוא סביב ה2000 נקודות שזה מצב מסוכן), שחושבים בהנהלה(שכמובן לא שמה קצוץ על העובדים) לסנג'ר עובדים מהמזרח הרחוק ולזרוק אותך לכלבים. -בקיצור, ה"היי-טק" זה לא מה שהתקשורת אוהבת לצייר. לא כולם ילדים גאונים(למעשה 99.9% הם לא) שמרוויחים סכומים מטורפים, ויש בתחום הזה הרבה מאוד חסרונות.

PooKiPsiT

New member
רק הערה קטנה בקשר ל"יוצא 8200"

8200 זאת יחידה מאוד גדולה, ולהגיד שכל מי שנמצא בה הוא מה"תותחים שצה"ל מאתר בשביל המעסיקים" זאת אמירה הרבה יותר מידי כוללנית. נכון, יש שם גם תפקידים מאוד שווים שמאוד קשה להגיע אליהם, אבל יש המון אנשים שהסיבה היחידה שהם ביחידה הזאת היא כי הם עשו בגרות בערבית. זה לא קשור למתמטיקה/פיזיקה/מחשבים/נטיה ריאלית כלשהי/גאוני הדור. תאמין לי. אני מכירה יותר מידי אנשים ששירתו שם

אני עובד בהייטק..

וכן המשכורות גבוהות, וכיום לא מאיימים לפטר כמעט אף אחד, אם אתה מספיק טוב (או לפחות נורמלי) אין סיבה שתאבד את מקום העבודה שלך. אני, רק עם ניסיון מהצבא, בלי תואר, קיבלתי אחרי כמה חודשים 6000 ברוטו + רכב (ששווה כמו עוד 3 ברוטו במשכורת). וזו נחשבת משכורת מאוד נמוכה, הרוב שם מקבלים הרבה יותר (אני מכיר אנשים אחרי צבא שמקבלים איזה 11 ברוטו). לפי מה שאני יודע, מהנדס טרי בלי ניסיון יקבל אצלנו לפחות 9 + רכב. מבחינת שעות, זו קריעת תחת בדר"כ, שלא יהיה ספק. יש תקופות ויש תקופות, והיו זמנים שהייתי חוזר כל יום הביתה בלילה וממשיך למחרת בבוקר.

sindyisser

New member
לדעתי...

הכל תלוי בחברה שבה אתה עובד. חברה גדולה(קומברס, אינטל, נס וכו וכו') מרשה לעצמה לזרוק סכומים כאלה. חברות הייטק קטנות ולא מוכרות(מי שלא מבין שיסתובב יום אחד ברמת החייל ובקרית עתידים ויראה שיש חברות הייטק כמספר העצים ברחוב) לא מרשות לעצמן סכומים כאלה ומשלמות משכורות סביב ה-5000. אני לא יודע לגבי המנהלים אבל כך זה לגבי הפועלים הפשוטים. תגיד שהיית בממר"מ בקומברס יש סיכוי שתקבל 9000. לעומת מקום אחר שבו תגיד תודה שמשלמים לך חצי מזה.

למעלה